Deelnemen aan energieprojecten

Wil je meedoen aan een coöperatief zon- of windproject?

Goed idee! Het levert groene stroom op en een mooi rendement.

Kijk op het overzicht van alle coöperative energieprojecten van Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Daar vind je de projecten waar op ingeschreven kan worden. Zodra er een nieuwe inschrijving opent, laten we dit weten via onze nieuwsbrief.

Wil je je alvast inlezen en een idee krijgen wat het betekent om deel te nemen aan een project, dan vind je informatie hierover in het algemene participatiereglement.

Vragen over deelname aan energieprojecten

Wanneer vind de uitkering van een project plaats?

De eerste uitkering aan deelnemers in een project vindt plaats na het eerste volledige productiejaar. Aan de hand van de jaarrekening wordt vervolgens bepaald of er een uitkering mogelijk is.


Hoe weet ik wat de waarde van mijn participaties is?

In het online portaal kun je de actuele waarde van je participaties zien. Log in en ga naar ‘Huidige deelnames’. Daarnaast ontvang je als deelnemer in een van onze projecten ieder jaar in februari een overzicht van de waarde van je aandelen via e-mail.


Kan ik participaties overdragen of overnemen?

Als participant kun je participaties in een project gedeeltelijk of geheel overdragen. Als je dat wilt, dan kun je hiervoor een aanvraag indienen. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van onze projecten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.