Energiecoaches REIJE

Laagdrempelig, op maat en onafhankelijk

REIJE werkt al jarenlang op lokaal niveau aan de energietransitie. Onze energiecoaches, warmtescanspecialisten en adviseurs vormen een onmisbare schakel. Zij werken met passie en overtuiging aan dit grotere doel en weten bewoners daarin mee te nemen.

Ondersteunen en adviseren van huiseigenaren bij de verduurzaming van hun woning, dat is waar de energiecoaches voor staan. Maar dat niet alleen. Zij begeleiden ook bewonersgroepen op straat- en wijkniveau, huurders en VvE’s.

Verduurzamen is best ingewikkeld. Waar begin je? Door mensen een handvat te geven kunnen ze aan de slag! Ik kan mijn kennis inzetten en dat is heel bevredigend.
Steven Gerritsen, energiecoach en warmtescanspecialist

Energiecoaches van Rijn en IJssel Energiediensten

Ik word ontzettend blij en gemotiveerd als ik zie dat mensen door mijn bezoek enthousiast worden. Omdat ze vaak meer kunnen verduurzamen dan ze vooraf voor mogelijk hielden of omdat ze het gevoel krijgen dat ze door de bomen het bos van verduurzamen weer gaan zien.
Frank Heesen, energieadviseur

Thuis in de buurt

Onze energiecoaches kennen de buurt, de wijk en de stad en helpen bewoners bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Ze komen op gesprek als gelijke en geven onafhankelijk advies.

Ons team bestaat uit de volgende adviseurs:

  • Energiecoaches, ingezet voor de Energie Bespaar Check en de Woning Energie Scan;
  • Warmtescanspecialisten, opgeleid om zelfstandig thermografische beelden te maken, zoals bij een warmtescan of een warmtewandeling;
  • EP-W gecertificeerde energieadviseurs die energielabels mogen afgeven (EP-W = EnergiePrestatie woningen);
  • Energieadviseurs die als inspirerende sprekers ingezet worden op informatieavonden;
  • VvE coaches die specifiek betrokken zijn bij het verduurzamen van woningen van VvE’s.

Kennisavonden

Regelmatig worden er voor onze energiecoaches in Halte 2030 of op een andere locatie kennisavonden georganiseerd waarin dieper en gezamenlijk wordt ingegaan op verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld ventilatie, warmtepompen, energielabels, etc.

Foto: een deel van onze energiecoaches die onlangs een interessant bezoek brachten aan het Remeha Experience Centre in Arnhem.


Openstaande vacatures

Op dit moment zijn wij voor de gemeente Rheden nog op zoek naar:
Warmtescanspecialisten

Interesse? Stuur je sollicitatie met CV naar service@rijnenijsselenergie.nl.
Voor meer informatie, stuur een bericht naar johanvanrhenen@rijnenijsselenergie.nl.