Waardestaten

In februari is een e-mail gestuurd naar alle leden van REIJE en deelnemers in de projecten Windpark Koningspleij, Zonneveld De Bocht, Zonnedak Schuytgraaf en Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek. Met dit bericht hebben we je geïnformeerd over de waarde van je participaties in REIJE voor je belastingaangifte over 2023.

Mocht je de e-mail niet hebben ontvangen, dan kun je de waardestaat ook downloaden via het online portaal.

Waardestaat belastingaangifte 2023

Met deze waardestaat informeren we je over de waarde van je participaties in REIJE voor je belastingaangifte over 2023

Toelichting

Op deze waardestaat zie je de waarde van je aandelen in een of meerdere van de volgende projecten:  Windpark Koningspleij, Zonneveld De Bocht, Zonnedak Schuytgraaf en Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek. Daarnaast staat je algemene kapitaalparticipatie in de coöperatie vermeld. Elk jaar vóór 1 maart ontvang je een waardestaat van je participatie(s) voor je inkomstenbelastingen.

Wind- en/of Zonaandelen en participaties worden door de Belastingdienst gezien als vermogen. Bij je belastingaangifte moet je de waarde van je participaties daarom optellen bij je vermogen. Je betaalt vermogensbelasting over dat gedeelte van je vermogen dat hoger is dan het zogenaamde heffingsvrije vermogen.

Om te bepalen of en hoeveel vermogensbelasting je moet betalen, tel je de waarde van de participaties die je op 1 januari 2023 in je bezit had op bij je overige vermogen. Dit geef je bij je belastingaangifte op in Box 3 onder overige bezittingen.

Meer informatie over de belastingaangifte

Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over het invullen van Box 3 bij je belastingaangifte.

De administratieve boekwaarde van de aandelen is afhankelijk van de waarde van het betreffende project en de gemaakte kosten van de coöperatie.

  • De boekwaarde van de aandelen Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek is op 1 januari 2023 gelijk aan de aanschafwaarde, omdat dit project in 2022 nog geen volledig jaar gedraaid had.
  • De boekwaarde van de aandelen Windpark Koningspleij is op 1 januari 2023 gedaald naar € 238,-, vanwege de jaarlijkse afschrijving van het project.
  • De boekwaarde van de overige Zonaandelen is gelijk aan de aanschafwaarde, omdat er voor deze projecten op 1 januari 2023 nog geen afschrijving had plaatsgevonden.

Rijn en IJssel Energiecoöperatie | Februari 2024

Terug naar nieuwsoverzicht