Zonnepark Zonnig Duiven

Energie de Liemers, ledengroep van REIJE, en projectontwikkelaar IX Zon werken sinds 2021 samen in het project Zonnig Duiven. Projectontwikkelaar IX Zon heeft initiatief genomen voor dit zonnepark, gelegen aan de Nieuwgraafsestraat in Duiven.

Energie de Liemers heeft samen met REIJE begin 2023 aangegeven medeaandeelhouder te willen worden van Zonnepark Zonnig Duiven voor 50% van de aandelen gedurende de huidige ontwikkeling van het zonnepark in plaats van pas na de bouw (zoals in eerste instantie de bedoeling was). Op 12 september 2023 heeft EDL/REIJE officieel 50% van de aandelen van Zonnig Duiven BV overgenomen. 

Voor de aankoop van 50% van de aandelen en de verdere ontwikkelingskosten, hebben Energie de Liemers en REIJE een financieringsplan gemaakt. REIJE stelt uit eigen middelen (uit eerdere projecten) geld beschikbaar. Ook vraagt Energie de Liemers een lening aan bij de provincie Gelderland. Daarnaast kunnen inwoners en bedrijven mee investeren in de ontwikkelingsfase van Zonnepark Zonnig Duiven. De ambitie is om straks de opgewekte elektriciteit van het Zonnepark ook lokaal te leveren aan inwoners en bedrijven uit de Liemers. Lees meer hieronder of op de website van Energie De Liemers.

REIJE werkt samen met regionale initiatiefgroepen. Een van deze initiatiefgroepen is Energie de Liemers (EDL). EDL is sinds najaar 2022 onderdeel van REIJE en identificeert zich met een eigen naam, maar altijd ook als onderdeel van REIJE.

Zonnepark Zonnig Duiven in het kort

  • Locatie: Nieuwgraafsestraat, Duiven
  • Ontwikkeling: EDL/REIJE en IX Zon
  • Aantal zonnepanelen: 54.000
  • Totale vermogen: 31 MWp
  • Energie voor: ca. 11.500 huishoudens
  • Verwachte realisatie: 2027

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland

Zonaandelen Zonnig Duiven Ontwikkeling

De inschrijving voor Zonaandelen is gesloten

Informatie en voorwaarden

Een Zonaandeel kost € 1.000 plus 3% transactiekosten. De minimale inleg is € 2.000. Lees alle informatie, voorwaarden en risico’s in onderstaande documentatie.

Zonaandelen Zonnig Duiven Exploitatie

Voor de exploitatiefase van Zonnig Duiven geven we ‘Zonaandelen Zonnig Duiven Exploitatie’ uit. De inleg per Zonaandeel (waarschijnlijk €250) en het risicoprofiel zijn dan lager. De inschrijving hiervoor vindt plaats als het project klaar is om gebouwd te worden. Naar verwachting is dit medio 2027. Lees meer op de website van Energie de Liemers.

Aanmelden nieuwsbrief Energie de Liemers

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Energie de Liemers en blijf op de hoogte.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.