''25 zonnepanelen op het dak van de school; dat moet toch te doen zijn?'' Met deze vraag is de leerlingenraad van het Montessori College in Arnhem een initiatief om de school te verduurzamen gestart.
 
In een eerste fase zijn enkele zonnepanelen opgeleverd samen met een lichtwand in regenboogkleuren, die een ontmoetingsplaats vormt en oplicht wanneer leerlingen hun mobiele telefoon opladen met duurzame energie. De hiervoor benodigde investering hebben de leerlingen verzameld door het verkopen van groene armbandjes.
 
De leerlingen waren enthousiast en de school had de wens om veel meer zonnepanelen bij te plaatsen. Bij de financiering van dit project heeft de Rijn en IJssel Energie Coöperatieondersteund in samenwerking met crowdfunding platform Greencrowd. Eind 2013 en begin 2014 hebben 63 crowdfunders er samen voor gezorgd dat het financieringstarget voor dit project is gehaald (18.000 euro); een prachtig resultaat waar we trots op kunnen zijn. 

Jan de Wit, oud-directeur Rijn en IJssel Energie Coöperatie: “crowdfunding is een mooie manier om betrokkenheid te tonen, met ook nog eens een groter rendement dan op een spaarrekening. Kleine en grote bedragen zijn welkom!” 

De crowdfunders hebben € 100,- ingelegd en ontvangen vijf jaar lang € 25,- retour. Sommigen van hen zien af van de terugbetaling, maar hebben als rendement gekozen voor een vijfjarig lidmaatschap van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie