Warmtewandeling

Voor woningeigenaren in Arnhem, Renkum en Rheden

Of je hele huis goed geïsoleerd is, dat kun je zelf moeilijk vaststellen. Dat kan wel met een speciale warmtebeeldcamera. Op de thermografische beelden zie je de plekken waar een huis onnodig warmte verliest en waar niet goed geïsoleerd is. Vraag daarom een gratis warmtewandeling bij ons aan. Zo kom je er achter wat je kunt doen om energie en geld te besparen.

Samen met de buren uit de wijk

Van november tot en met april is de temperatuur goed om de warmtelekken bij woningen met de camera op te sporen. Dat is het beste moment voor de warmtewandelingen die je samen met de buren uit de straat kunt aanvragen.

Tijdens de wandeling maakt een onafhankelijk en deskundige warmtescanspecialist scans van jouw woning en die van de buren. Aan de hand van de beelden krijg je advies welke maatregelen je kunt nemen om het huis aangenamer te maken en kosten kunt besparen.

Bekijk deze impressie van een warmtewandeling in Schaarsbergen, dan krijg je goed beeld van het verloop.

Kosten

Aan een warmtewandeling zijn geen kosten verbonden.

Warmtewandeling aanvragen

  • Je verzamelt minimaal 5 tot maximaal 8 buren uit jouw straat die mee willen doen met de warmtewandeling. De wandeling wordt meestal ’s avonds uitgevoerd en duurt ongeveer anderhalf uur.
  • Als contactpersoon van de groep vraag je de warmtewandeling aan.

Afspraak maken

  • Nadat we je aanvraag ontvangen hebben, krijg je van ons een bevestiging en de vraag om welke bewoners en welke straat het gaat.
  • Zodra wij deze gegevens hebben, nemen we contact op voor het inplannen van een afspraak. Mocht het door slecht weer niet door kunnen gaan, dan maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Rapport met adviezen
Tijdens de wandeling krijg je adviezen en tips hoe je energie kunt besparen. Kort na wandeling sturen we per mail het rapport waarin je alles nog eens kunt nalezen.

Flexibiliteit
Let op: omdat de weersomstandigheden goed geschikt moeten zijn om de scan goed uit te kunnen voeren, vragen we wel wat flexibiliteit in het maken van de afspraak. Zo mag de maximale temperatuur niet te hoog zijn, omdat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten moet zijn. Ook als overdag de zon veel geschenen heeft of het veel geregend heeft, is het moeilijk betrouwbare beelden van de woningen te kunnen maken. Vroeg in de ochtend of ’s avonds bij bewolking zijn de omstandigheden het beste. De warmtescanspecialist zal u daarover informeren.

Warmtescan

Wil je liever een uitgebreid en individueel advies voor je eigen woning – zowel van buiten als van binnen – vraag dan een individuele Warmtescan aan.

>> naar overzicht volledige aanbod