Zonnedak Oosterbeek

Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek feestelijk van start

Op vrijdag 7 juli is het Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek feestelijk geopend. Het Zonnedak met 336 zonnepanelen is eigendom van Rijn en IJssel Energie Coöperatie. Vijftig inwoners van Oosterbeek en omgeving hebben samen het zonnedak gefinancierd. Het zonnedak levert de opgewekte groene stroom aan coöperatief energieleverancier OM nieuwe energie.

Het feestelijk openingsmoment bestond uit een ijsje voor alle leerlingen van de school, een borrel voor de participanten en korte toespraken van wethouder Joa Maouche en voorzitter van de coöperatie Judith van de Geer. Samen met twee kinderen van de school werd een zonnepaneel uitgepakt om het zonnedak officieel te openen.

Lokaal zonnedak

Het zonnedak is tot stand gekomen door een samenwerking van Rijn en IJssel Energiecoöperatie met het Kindcentrum Oosterbeek, lokale installateur Copernico Zonne-Energie en de gemeente Renkum. Sinds begin mei produceert het zonnedak duurzame elektriciteit, ruim 100 MWh per jaar. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer 40 huishoudens. Het zonnedak is gerealiseerd met dank aan alle participanten die in het project hebben geïnvesteerd en de vrijwilligers van Rijn en IJssel Energie Coöperatie die dit project hebben voorbereid.

Zelf lokale energie afnemen

Rijn en IJssel Energie vormt samen met tientallen andere lokale energie het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Via Rijn en IJssel Energie kun je 100% duurzame en lokale elektriciteit uit onze eigen regio afnemen, onder andere van het Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek. Ook kun je via de coöperatie meedoen met toekomstige energie-opwekprojecten. Meer informatie lees je op de website www.rijnenijsselenergie.nl

Meer zonnedaken in de regio

Weet je een geschikt dak voor een collectief zonnepanelenproject? Laat dit dan weten via info@rijnenijsselenergie.nl. Samen met jou kijkt de coöperatie of het mogelijk is om op het dak een project te realiseren. Dit kan bemoeilijkt worden door overbelasting op het net waar we tegenwoordig mee te maken hebben, maar er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden. Ook als je andere ideeën hebt voor lokale energie-opwek of besparing, kun je contact opnemen.
 

Foto’s – Fotograaf Christine Wevers

Samen met twee kinderen van de school werd een zonnepaneel uitgepakt om het zonnedak officieel te openen. V.l.n.r. Wethouder Joa Maouche, jongedame, schooldirecteur Jeroen Verhoeven, jongeman, coöperatievoorzitter Judith van de Geer.

Terug naar nieuwsoverzicht