Warmtewandelingen succes in Arnhem, Rheden en Renkum

In april kon Rijn en IJssel Energiediensten (REIJE-ED), onderdeel van de coöperatie, het seizoen heel positief afsluiten voor de warmtescans.

Elk jaar groeit de belangstelling hiervoor. Ook de aanvragen voor warmtewandelingen waren toegenomen, mede ook door acties van de gemeente Arnhem en Rheden. Voor een goed beeld van de sfeer van de wandeling zie de volgende link: https://schaarsbergen.nl/Nieuws/ArtMID/384/ArticleID/871/1e-warmtewandeling-groot-succes 

Daarnaast waren er veel wandelingen in de diverse wijken in Arnhem zoals: Angerenstein, Paasberg, Wellenstein en de Laar. Ook in Renkum werden in Wolfheze, Oosterbeek en Fluitersmaat wandelingen gehouden. In Velp, Ellecom en Dieren was men ook actief met aanvragen.

De warmtewandelingen geven een indicatief beeld over mate van isolatie van de schil van de woning. Nu de energieprijs stijgt, zijn velen zich bewust van het belang van isoleren en dichten van kieren en naden in de woning. Warmtewandelingen zijn een prima start voor zowel informatie uitwisseling in de buurt of wijk als het verkrijgen van inzicht in de warmtelekkage van de woning.

Warmtescan

Naast de groepswandeling maakten ook velen gebruik van de individuele warmtescan met een uitgebreide rapportage van binnen- en buitenzijde van de woning. Deze scan is vooral bedoeld voor woningeigenaren die de basis maatregelen al hebben getroffen. Zij willen graag weten hoe ze moeten verbeteren om bijvoorbeeld aardgasvrij te worden. 

Aanvraag warmtewandeling

Komend najaar starten de wandelingen weer in november/december. Dus als je belangstelling hebt in de buurt of wijk of individueel, start dan met verzamelen van adressen in september/oktober zodat de coaches je tijdig kunnen plannen i.v.m.  gunstige omstandigheden voor de wandeling.

Aanvragen doe je via https://www.rijnenijsselenergie.nl/warmtescan.

Terug naar nieuwsoverzicht