Waardestaten

Vandaag is een e-mail gestuurd naar alle leden van REIJE en deelnemers in de projecten Windpark Koningspleij, Zonneveld De Bocht en Zonnedak Schuytgraaf. Met dit bericht hebben we je geïnformeerd over de waarde van je participaties in REIJE voor je belastingaangifte over 2022.
Mocht je de e-mail niet hebben ontvangen, dan is de waardestaat ook te downloaden via het online portaal.

Vermogensbelasting

Wind- en zonaandelen en participaties worden door de Belastingdienst gezien als vermogen. Bij je belastingaangifte moet je de waarde van je participaties daarom optellen bij je vermogen. Je betaalt vermogensbelasting over dat gedeelte van je vermogen dat hoger is dan het zogenaamde heffingsvrije vermogen. Om te bepalen of en hoeveel vermogensbelasting je moet betalen, tel je de waarde van de participaties die je op 1 januari 2022 in je bezit had op bij je overige vermogen.

De administratieve boekwaarde van de aandelen is afhankelijk van de waarde van het betreffende project en de gemaakte kosten van de coöperatie. De boekwaarde van de aandelen is op 1 januari 2022 gelijk aan de aanschafwaarde, omdat de projecten in 2021 nog geen volledig jaar gedraaid hebben. De totale waarde van je participaties geef je bij je belastingaangifte op in Box 3 onder overige bezittingen. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over het invullen van Box 3 bij je belastingaangifte.

Op de waardestaat zie je de waarde van je aandelen in onze projecten per 1 januari 2022.

Let op!

De aandelen voor Zonnedak Kindcentrum Oosterbeek zijn pas in 2022 uitgegeven, dus de waarde van die aandelen worden pas meegeteld bij de waardestaat op 1 januari 2023.

Terug naar nieuwsoverzicht