De werkgroep ‘Dieren-zuid Klimaat actief’ is samen met Rijn & IJssel Energiecoöperatie van plan een zonneveld te ontwikkelen op een terrein van de gemeente Rheden. Het ligt aan de rand van Dieren, in de bocht van het stoomspoor van Dieren naar Eerbeek. 

Samen met de gemeente zijn de plannen uitgewerkt. Eind maart wordt subsidie aangevraagd.

Op ‘De Bocht’ worden 3380 panelen geplaatst, hiermee kunnen zo’n 415 huishoudens worden voorzien van groene stroom!

Daarnaast levert het project jou als investeerder een aantrekkelijk rendement op. Momenteel zijn nog niet alle gegevens bekend. Daarom hebben we een inschatting gemaakt: 3 tot 5% rendement van je inleg over een looptijd van 15 jaar.

De voorinschrijving zorgt ervoor dat je vooraan in de rij staat wanneer de zonparticipaties uitgegeven worden. Het is kostenloos en verplicht je tot niets maar je bent wel een belangrijke ambassadeur van het zonneproject! De projectbegroting wordt in de komende maanden verder uitgewerkt en de projectvoorwaarden worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 vastgesteld. Daarna vindt de definitieve inschrijving plaats. Vind hier het informatiememorandum en vind hier het AFM informatiedocument.

1 zonparticipatie kost € 250, je mag voor maximaal 30 participaties inschrijven. U bent dan tevens lid van de Coöperatie.