Onderhoud en beveiliging zonneveld de Bocht

Groenonderhoud

Bij Zonneveld de Bocht in Dieren hebben in mei vrijwilligers samen met hovenier Rijneveld het groenonderhoud gedaan. Heel veel onkruid is verwijderd tussen en rond het zonneveld en ook de randen zijn weer verzorgd. Veel dank voor de inzet!

Storing

Intussen is er een storing geconstateerd in een van de strings van het zonnepark. Dit betekent dat 22 panelen tijdelijk geen elektriciteit kunnen leveren aan de omvormer. Dit wordt op korte termijn opgelost.

Aangescherpte beveiligingseisen

Een wat grotere uitdaging zijn de aangescherpte beveiligingseisen van de verzekeraar. In verband met steeds vaker voorkomende koperdiefstal moeten er aanvullende beveiligingsmaatregelen genomen worden. Daarvoor wordt een plan en een begroting gemaakt. 

Over het zonneveld

Zonneveld De Bocht is het eerste zonneveld op land in de gemeente Rheden. Het veld met 3.000 zonnepanelen voorziet jaarlijks zo’n 360 huishoudens van groene stroom.

Het terrein van ongeveer 1,2 hectare is eigendom van de gemeente Rheden en lag al jaren braak. Een groep enthousiaste bewoners, verenigd in de werkgroep Klimaatactief Dieren-Zuid, kwam enkele jaren geleden op het idee om hier een zonneveld te realiseren. Samen met de gemeente en Rijn en IJssel Energiecoöperatie is dat gelukt.

April 2023 is het zonneveld feestelijk geopend.

 

Terug naar nieuwsoverzicht