In 2018 was Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed, trotse winnaar van de eerste Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Op 29 november 2019 reikt de Club van Dirk voor de tweede keer deze prijs uit. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000,-. Tot en met 31 oktober kun je je inzending mailen naar dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl. Kijk voor criteria, het inschrijfformulier en meer informatie op www.degroenevos.nl.

Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Dirk’s dadendrang heeft navolging gekregen in de vorm van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. 

Het doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Duurzaamheid moet daarbij breed worden opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit. De prijs moet worden gebruikt om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Dit jaar bestaat de jury uit Margreet van Gastel (voorzitter, oud-wethouder duurzaamheid gemeente Arnhem), Frank Croes (programmamamanger Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie) en Petra Souwerbren (directeur Gelderse Natuur- en Milieufederatie). De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen. 

Tot en met 31 oktober kun je je inzending mailen naar dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl">dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl. Kijk voor criteria, het inschrijfformulier en meer informatie op www.degroenevos.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Club van Dirk: Ipe van der Deen; 06 53 37 61 87