Informatieavond over verduurzamen woning

Informatieavond 28 november, inwoners gemeente Renkum

Verduurzamen van je woning…het wordt steeds meer besproken en belangrijker. Maar als bewoner wil je graag weten of én hoe je dit kunt betalen. Er zijn ontzettend veel financiële mogelijkheden, maar helaas voor veel bewoners ook heel veel onbekend. Wil jij overzicht krijgen en alle opties te weten komen? Zorg dan dat je aanwezig bent op deze avond.

Prima, maar wie gaat dat betalen?

Financieel adviseur Chantal Muller-Reerink van CKer Chantal is gespecialiseerd in vragen over duurzaamheid en financiering van de eigen woning. Zij deelt tijdens deze avond de informatie die we nodig hebben rond subsidies en financiering van maatregelen rond de eigen woning.

Aanmelden informatieavond

De avond is een open voor alle inwoners, toch wordt het wel gewaardeerd als je vooraf een mailtje stuurt naar infoavond@rijnenijsselenergie.nl, zodat wij weten hoeveel koffie en thee we klaar moeten zetten.

Je kunt de avond ook online volgen (niet interactief) via https://www.youtube.com/live/xdnhg10fpkY?si=cZqDmftppnn04h7e

Wanneer: Dinsdag 28 november
Locatie: Gemeentehuis, Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek.
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Betere voorlichting over verduurzaming van woningen

De komende jaren moeten veel woningen worden verduurzaamd. Dat gaat niet vanzelf. Op dit moment zien huiseigenaren nog vaak af van investeringen in bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp. Deels komt dit door financiële knelpunten. Uit een analyse van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat één op de vijf huizenbezitters een dergelijke investering niet kan betalen uit spaargeld en het geld ook niet kan lenen. Degenen die wél over voldoende armslag beschikken, blijken weinig prikkels te voelen om hiertoe over te gaan. De overheid moet huishoudens met betere voorlichting en gerichte prikkels helpen om te verduurzamen.

Terug naar nieuwsoverzicht