Energie Bespaar Check

Voor huurders en woningeigenaren in Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal

Hoge energiekosten? Iedereen heeft ermee te maken. Of je nu huurder bent of een woning bezit. Maar wat kun je doen om die kosten omlaag te brengen? Ook met slimme en kleine aanpassingen zonder veel kosten, kun je veel besparen.

Deskundig advies met de Energie Bespaar Check

Onze energiecoach staat klaar om je te helpen met de Energie Bespaar Check. Voor een bezoek bij jou thuis, met slimme tips en advies die passen bij jouw situatie. Daarmee kun je zelf aan de slag om met kleine aanpassingen de energiekosten omlaag te brengen.

Rondje door de woning met de energiecoach

Samen met de energiecoach maak je een rondje door de woning. Dit neemt een uur tot anderhalf uur in beslag. Je krijgt onafhankelijk advies en tips over:

  • vasthouden van warmte in de woning;
  • slimmer stoken;
  • luchten en ventileren;
  • afstellen en gebruik van ventilatiesysteem;
  • opsporen en verminderen van sluipverbruik;
  • zuiniger gebruik van witgoed en apparatuur;
  • koel houden van de woning in de zomer, zonder extra energieverbruik, en
  • waar je op kunt letten bij het afsluiten van een nieuwe energiecontract.

Kosten

Voor inwoners van Arnhem en Rheden
Geen kosten.

Voor inwoners van Renkum
Eigen bijdrage van € 150,-.

Voor inwoners van Rozendaal
Eigen bijdrage van € 150,-. De eerste 25 inwoners die zich in 2024 aanmelden, krijgen van de gemeente een korting van € 50,- en betalen een eigen bijdrage van € 100,-.

Laag inkomen

Woon je in Arnhem of Rheden en heb je een laag (minimum) inkomen? Vraag gratis hulp voor een langere periode. Dan is er meer tijd om je goed op weg te helpen met energie besparen. Alle informatie hierover vind je bij de Energiebank regio Arnhem.

Aanvraag

Ook energie besparen met hulp van de Energie Bespaar Check? Meld je aan. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, krijg je per mail een vragenlijst over jouw energieverbruik. Met jouw antwoorden, gaan wij het bezoek alvast goed voorbereiden.


Ben je huiseigenaar en wil je advies over grotere maatregelen voor het verduurzamen van je huis, vraag dan een Woning Energie Scan aan.

>> naar overzicht volledige aanbod