Besluit ALV over Zonnepark Zonnig Duiven

Energie de Liemers is een zelfstandige initiatiefgroep van Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Zoals je kon lezen in de vorige nieuwsbrief werken projectontwikkelaar IX Zon en Energie De Liemers samen in de voorbereiding van Zonnepark Zonnig Duiven. In december hebben we daarvoor een intentieovereenkomst gesloten.

Energie de Liemers heeft samen met REIJE begin dit jaar aangegeven medeaandeelhouder te willen worden van Zonnepark Zonnig Duiven voor 50% van de aandelen gedurende de huidige ontwikkeling van het zonnepark in plaats van pas na de bouw (zoals in eerste instantie de bedoeling was). Hiervoor hebben Energie de Liemers en REIJE verschillende redenen: we willen mee kunnen beslissen over de ontwikkeling project en een betere positie om leden straks ook een goede financiële deelname te kunnen bieden.

De Algemene Ledenvergadering van REIJE heeft hierover op 5 april positief besloten. Dit betekent dat Energie de Liemers / REIJE nu projectcontrole uitvoert en uiterlijk 1 mei besluit of zij inderdaad medeaandeelhouder gaat worden. Alleen wanneer Energie de Liemers samen met REIJE de financiering niet rond krijgt of de looptijd van het project niet verlengd wordt naar 30 jaar, kan Energie de Liemers zich dan na 1 mei nog terugtrekken als medeaandeelhouder. In dat geval blijft de Optie dat Energie de Liemers na bouw van het project alsnog in het project stapt.

Meer hierover lees je in de ALV stukken.

Terug naar nieuwsoverzicht