Datum: 
23-05-2019
Tijd: 
16:30 - 18:30
Plaats: 
Showroom Arnhem, Langstraat 20
Tijdens dit café zullen we worden we meegenomen in de Arnhemse Aanpak Wijkgerichte Energietransitie. Rijn en IJssel Energiecoöperatie wil deze wijkgerichte aanpak waar mogelijk ondersteunen, want om de klimaatverandering te beperken is het belangrijk dat we de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Dit betekent dat er ook in Arnhem op wijkniveau voor 2050 een overgang moet plaatsvinden van fossiele energie naar schone energie. Daar moeten we voor aan de slag. Tijdens dit café worden er handvatten aangereikt om met jouw Arnhemse wijk de transitie te gaan maken.

Ursula van Wandelen, ontwikkelmanager Energietransitie van de gemeente Arnhem, vertelt over de Arnhemse aanpak. Ze deelt de eerste resultaten uit de warmteverkenning: waar liggen kansen voor alternatieven voor aardgas?

Een belangrijk aspect die daarna wordt belicht: hoe worden bewoners meegenomen in deze grote verandering? Aspecten als betaalbaarheid voor iedereen komen daarbij aan bod.

Vervolgens laten drie bedrijven zien welke innovatieve oplossingen zij hebben voor energiebesparen en de overgang van fossiele energie naar schone energie in de wijken.

Het inhoudelijk programma start om 16.30 uur en de deuren zijn open vanaf 16.00 uur. De netwerkborrel start rond 17.30 uur.

Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en neem vooral een introducé mee die geïnteresseerd is.

De locatie is Showroom Arnhem, Langstraat 20. Tien minuten lopen vanaf Arnhem Centraal.
Parkeren kan in parkeergarage Rozet, Langstraat 10.