Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark
Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark
Laatmaarwaaien
Twitter user picture
Carillo03070450 : RT @roodwitter: @mariannethieme #laatmaarwaaien is met orkaan Maria in wording de beste aanduiding van deze Freudiaanse ontkenning door Rut…
19-09-2017 22:58
Twitter user picture
tismewat2day : RT @roodwitter: @mariannethieme #laatmaarwaaien is met orkaan Maria in wording de beste aanduiding van deze Freudiaanse ontkenning door Rut…
19-09-2017 14:14
Twitter user picture
aalderin : #laatmaarwaaien. Dat is na het begin van de troonrede wel een ongelooflijk cynische hashtag. https://t.co/36MyijedAO
19-09-2017 14:11
Twitter user picture
roodwitter : @mariannethieme #laatmaarwaaien is met orkaan Maria in wording de beste aanduiding van deze Freudiaanse ontkenning door Rutte c.s.!!
19-09-2017 13:51
Twitter user picture
mariannethieme : Geen woord over voedselschandalen, massale kippenvergassing. Slechts pappen en nathouden klimaatverandering #laatmaarwaaien #troonrede
19-09-2017 13:45
Nieuws
Arnhem gaat AAN! 19-09-2017
Op zaterdag 23 september a.s. worden zo'n 25 Arnhemse duurzame energieinitiatieven getoond. In Arnhem zijn we goed bezig. Van Malburgen tot Hoogkamp, Van Schuytgraaf tot Presikhaaf, door heel Arnhem tonen inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven op welke wijze zij energie besparen, of hoe zij duurzaam energie opwekken.
Arnhem gaat AAN!
Rijn en IJssel Energiecooperatie gaat voor zonnepark Koningspleij 18-09-2017
Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) dingt mee naar de energietender van gemeente Arnhem voor het Zonnepark Koningspleij.
Rijn en IJssel Energiecooperatie gaat voor zonnepark Koningspleij
Mis niks en meld je aan voor nieuwsbrief Energieloket 05-09-2017
Vanaf oktober komt er elke maand een nieuwsbrief van het Energieloket Midden Gelderland uit vol nieuws over energiebesparen in deze regio.
Mis niks en meld je aan voor nieuwsbrief Energieloket
Participeren? 05-09-2017
Meedoen kan bij de Energiecooperatie. Op dit moment kunt u zich voorinschrijven voor windmolenaandelen. U kunt ook een woonwensenscan uit laten voeren of klant worden voor uw energie. Ook zoeken wij nog medewerkers, kijk bij onze vacatures.
Participeren?
Aankondiging Algemene Ledenvergadering 05-09-2017
Op 4 oktober zal om 20.00 de algemene ledenvergadering worden gehouden. Plaats van handeling: Kweekland, Dalweg, Arnhem. Onderwerpen worden snel bekendgemaakt.
Aankondiging Algemene Ledenvergadering
Info

Laat maar waaien

Ruim 600 Gelderse basisschoolleerlingen bouwden in september en oktober 2014 een echt werkend windmolenpark.

Bekijk deze leuke video

 

Laat Maar Waaien! film

 

Bekijk het fotoalbum

Kinderen bouwen windmolens

 

In totaal zijn in Arnhem ruim 110 windmolens van zes meter hoog gerealiseerd. Deze vormen samen een tijdelijk mini-windmolenpark. Het mini-windmolenpark is op 6 oktober 2014 geopend tijdens de Green Tech Week Oost Nederland. Gedurende vier maanden staan de windmolens te draaien op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) Westervoortsedijk 73 in Arnhem.

 

Naar aanleiding van dit project het de coöperatie onderzocht of het nu al loont om collectief kleine windmolens aan te schaffen. Voor nu blijkt het dat er nog verder ge-experimenteerd kan en moet worden met de molentjes van het "Laat maar Waaien!" project.

Een selectie van de mensen die zich heeft ingeschreven met het inkoopcollectief gaat nu meedoen met experimenteren.

 


Achtergrond van Laat maar Waaien!

Op een aantrekkelijke manier leren basisscholieren over techniek en duurzaamheid. Dit is het hoofddoel van dit project. Zij ervaren hoe het is om windenergie op te wekken in de eigen omgeving. Dit geldt ook voor alle mensen die het mini-windmolenpark komen bezichtigen.

 

De bouw van de windmolens maakt deel uit van het project ‘Laat maar Waaien!’. Daarin leren leerlingen hoe windenergie werkt en welke techniek hier bij hoort. Netwerkbedrijf Alliander, Provincie Gelderland, Rijn en IJssel Energie Coöperatie, Gemeente Arnhem, I-Link, Groene Transitie, Technoplanet, IPKW en Van Bijsterveldt en Daamen maken dit project onder andere mogelijk.

 

Oorsprong van Laat maar Waaien!

Dit evenement vindt zijn oorsprong bij het project MIR van kunstenaar Alphons ter Avest e.a. en bij een ledenvergadering van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie van een jaar geleden. Door een van onze bedrijfsleden I-Link (Inge van der Vaart) werd het idee van de MIR geopperd om met kinderen windmolentjes te bouwen van afvalmateriaal. De leden hebben ter plekke besloten dat dit een mooi project zou zijn om in te participeren. Na een Broodje Energie en een week onderzoek door HAN studenten bleek het oorspronkelijke idee niet haalbaar als je ook energie aan het net wilt terug leveren. Na erg veel inzet van Inge van der Vaart en Petra Lettink en een mooie samenwerking met onze projectpartners is het samen met kinderen gebouwde windmolenpark uiteindelijk realiteit geworden!

 

Alliander

Alliander onderzoekt de effecten van kleinschalige lokale opwek van windenergie op haar netwerk. Meer opwekken en terugleveren van energie vraagt om meer capaciteit op het net. Daar moet op een slimme en betaalbare manier mee worden om gegaan.

 

Lees hier het persbericht en achtergrond van de organiserende partijen

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.