Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark
Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark
Laatmaarwaaien
Twitter user picture
TribbleSlayer_1 : RT @KdeGroen: @wijkagentericlz @BakkerWilligen Iets met beste stuurlui en een wal........#laatmaarwaaien
20-11-2017 19:14
Twitter user picture
KdeGroen : @wijkagentericlz @BakkerWilligen Iets met beste stuurlui en een wal........#laatmaarwaaien
20-11-2017 19:04
Nieuws
Film Windpark op RTV Arnhem 22-11-2017
OP RTV Arnhem is deze week een item uitgezonden over Windpark Koningspleij.
Film Windpark op RTV Arnhem
Mijlpalen 22-11-2017
Rijn en IJssel Energiecoöperatie hoopt de komende weken twee belangrijke mijlpalen te behalen!
Mijlpalen
Inkoopactie Arnhem, Renkum, Rheden en Roozendaal 22-11-2017
In opdracht van gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal is het ELMG aan de gang gegaan om samen met Winst uit je Woning geschikte partijen selecteren die de maatregelen goed en tegen een scherpe prijs kunnen uitvoeren.
Inkoopactie Arnhem, Renkum, Rheden en Roozendaal
Krijg live inzicht in je stroomverbruik 22-11-2017
Onze partner Greenchoice heeft een hulpmiddel om uw stroomgebruik te volgen. BOKS live.
Krijg live inzicht in je stroomverbruik
Informatieavond Renkum over collectieve inkoop groot succes 22-11-2017
Op dinsdagavond 7 november is er in het gemeentehuis in Oosterbeek een informatieavond gehouden over de collectieve inkoopactie Winst uit je Woning. Deze actie is geïnitieerd door de gemeente Renkum en het Energieloket Midden Gelderland (ELMG).
Informatieavond Renkum over collectieve inkoop groot succes
Info

Laat maar waaien

Ruim 600 Gelderse basisschoolleerlingen bouwden in september en oktober 2014 een echt werkend windmolenpark.

Bekijk deze leuke video

 

Laat Maar Waaien! film

 

Bekijk het fotoalbum

Kinderen bouwen windmolens

 

In totaal zijn in Arnhem ruim 110 windmolens van zes meter hoog gerealiseerd. Deze vormen samen een tijdelijk mini-windmolenpark. Het mini-windmolenpark is op 6 oktober 2014 geopend tijdens de Green Tech Week Oost Nederland. Gedurende vier maanden staan de windmolens te draaien op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) Westervoortsedijk 73 in Arnhem.

 

Naar aanleiding van dit project het de coöperatie onderzocht of het nu al loont om collectief kleine windmolens aan te schaffen. Voor nu blijkt het dat er nog verder ge-experimenteerd kan en moet worden met de molentjes van het "Laat maar Waaien!" project.

Een selectie van de mensen die zich heeft ingeschreven met het inkoopcollectief gaat nu meedoen met experimenteren.

 


Achtergrond van Laat maar Waaien!

Op een aantrekkelijke manier leren basisscholieren over techniek en duurzaamheid. Dit is het hoofddoel van dit project. Zij ervaren hoe het is om windenergie op te wekken in de eigen omgeving. Dit geldt ook voor alle mensen die het mini-windmolenpark komen bezichtigen.

 

De bouw van de windmolens maakt deel uit van het project ‘Laat maar Waaien!’. Daarin leren leerlingen hoe windenergie werkt en welke techniek hier bij hoort. Netwerkbedrijf Alliander, Provincie Gelderland, Rijn en IJssel Energie Coöperatie, Gemeente Arnhem, I-Link, Groene Transitie, Technoplanet, IPKW en Van Bijsterveldt en Daamen maken dit project onder andere mogelijk.

 

Oorsprong van Laat maar Waaien!

Dit evenement vindt zijn oorsprong bij het project MIR van kunstenaar Alphons ter Avest e.a. en bij een ledenvergadering van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie van een jaar geleden. Door een van onze bedrijfsleden I-Link (Inge van der Vaart) werd het idee van de MIR geopperd om met kinderen windmolentjes te bouwen van afvalmateriaal. De leden hebben ter plekke besloten dat dit een mooi project zou zijn om in te participeren. Na een Broodje Energie en een week onderzoek door HAN studenten bleek het oorspronkelijke idee niet haalbaar als je ook energie aan het net wilt terug leveren. Na erg veel inzet van Inge van der Vaart en Petra Lettink en een mooie samenwerking met onze projectpartners is het samen met kinderen gebouwde windmolenpark uiteindelijk realiteit geworden!

 

Alliander

Alliander onderzoekt de effecten van kleinschalige lokale opwek van windenergie op haar netwerk. Meer opwekken en terugleveren van energie vraagt om meer capaciteit op het net. Daar moet op een slimme en betaalbare manier mee worden om gegaan.

 

Lees hier het persbericht en achtergrond van de organiserende partijen

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.