Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark
Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark
Laatmaarwaaien
Twitter user picture
LaatMaarWaaien1 : RT @AssinkLynn: Onthulling bord project #debeemd #gemeenterheden #laatmaarwaaien #globalgoalsrheden #SDGs https://t.co/wRchtNL8Oo
15-06-2018 22:20
Twitter user picture
AssinkLynn : Onthulling bord project #debeemd #gemeenterheden #laatmaarwaaien #globalgoalsrheden #SDGs https://t.co/wRchtNL8Oo
15-06-2018 20:36
Twitter user picture
LaatMaarWaaien1 : RT @EnergiekRheden: @erwin_coolen van #de beemd vertelt bevlogen over #LaatMaarWaaien: “iets laten zien zorgt ervoor dat mensen erover gaan…
15-06-2018 14:50
Twitter user picture
BernardLyckle : @volvooceanrace @brunelsailing wint opnieuw. Nog 1 etappe, maar Bouwe Bekking heeft nu al mijn nominatie voor… https://t.co/sFFZ8VN1YQ
14-06-2018 23:06
Twitter user picture
BernardLyckle : @brunelsailing #helden #laatmaarwaaien 💪 https://t.co/dDm6efOjIm
14-06-2018 09:47
Nieuws
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken 08-05-2018
Wij staan op de State of Fashion nacht en hebben jouw hulp nodig bij onze stand om Windpark Koningspleij aan zo veel mogelijk mensen te presenteren. De nacht van de mode is op 9 juni en we staan er van 18.00 tot 22.00 uur. Wil je meedoen, neem dan contact op met Patrick of Xeni.
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken
Het uitzonderlijke verhaal van Pascal 03-05-2018
Pascal Saul uit Rijkerswoerd heeft zelf zijn woning energieneutraal gemaakt. Lees hieronder het hele verhaal.
Het uitzonderlijke verhaal van Pascal
Zonnepanelen op Elzenhof? 11-04-2018
Er is een samenwerkings-overeenkomst gesloten met Boer Wilco Nieuwenhuis van de Elzenhof voor een postcoderoosproject.
Zonnepanelen op Elzenhof?
Duurzaamheidslening gemeente Arnhem 01-04-2018
Vanaf 3 april kunt u een lening aanvragen bij de gemeente Arnhem voor duurzame maatregelen aan uw huis.
Duurzaamheidslening gemeente Arnhem
Subsidies en leningen 20-03-2018
Elk coöperatie café wordt een specifiek thema besproken waar we een kwartiertje bij stilstaan. Dit keer was het de wondere wereld van subsidies en leningen voor energieopwekking en besparen.
Subsidies en leningen
Info

Laat maar waaien

Ruim 600 Gelderse basisschoolleerlingen bouwden in september en oktober 2014 een echt werkend windmolenpark.

Bekijk deze leuke video

 

Laat Maar Waaien! film

 

Bekijk het fotoalbum

Kinderen bouwen windmolens

 

In totaal zijn in Arnhem ruim 110 windmolens van zes meter hoog gerealiseerd. Deze vormen samen een tijdelijk mini-windmolenpark. Het mini-windmolenpark is op 6 oktober 2014 geopend tijdens de Green Tech Week Oost Nederland. Gedurende vier maanden staan de windmolens te draaien op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) Westervoortsedijk 73 in Arnhem.

 

Naar aanleiding van dit project het de coöperatie onderzocht of het nu al loont om collectief kleine windmolens aan te schaffen. Voor nu blijkt het dat er nog verder ge-experimenteerd kan en moet worden met de molentjes van het "Laat maar Waaien!" project.

Een selectie van de mensen die zich heeft ingeschreven met het inkoopcollectief gaat nu meedoen met experimenteren.

 


Achtergrond van Laat maar Waaien!

Op een aantrekkelijke manier leren basisscholieren over techniek en duurzaamheid. Dit is het hoofddoel van dit project. Zij ervaren hoe het is om windenergie op te wekken in de eigen omgeving. Dit geldt ook voor alle mensen die het mini-windmolenpark komen bezichtigen.

 

De bouw van de windmolens maakt deel uit van het project ‘Laat maar Waaien!’. Daarin leren leerlingen hoe windenergie werkt en welke techniek hier bij hoort. Netwerkbedrijf Alliander, Provincie Gelderland, Rijn en IJssel Energie Coöperatie, Gemeente Arnhem, I-Link, Groene Transitie, Technoplanet, IPKW en Van Bijsterveldt en Daamen maken dit project onder andere mogelijk.

 

Oorsprong van Laat maar Waaien!

Dit evenement vindt zijn oorsprong bij het project MIR van kunstenaar Alphons ter Avest e.a. en bij een ledenvergadering van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie van een jaar geleden. Door een van onze bedrijfsleden I-Link (Inge van der Vaart) werd het idee van de MIR geopperd om met kinderen windmolentjes te bouwen van afvalmateriaal. De leden hebben ter plekke besloten dat dit een mooi project zou zijn om in te participeren. Na een Broodje Energie en een week onderzoek door HAN studenten bleek het oorspronkelijke idee niet haalbaar als je ook energie aan het net wilt terug leveren. Na erg veel inzet van Inge van der Vaart en Petra Lettink en een mooie samenwerking met onze projectpartners is het samen met kinderen gebouwde windmolenpark uiteindelijk realiteit geworden!

 

Alliander

Alliander onderzoekt de effecten van kleinschalige lokale opwek van windenergie op haar netwerk. Meer opwekken en terugleveren van energie vraagt om meer capaciteit op het net. Daar moet op een slimme en betaalbare manier mee worden om gegaan.

 

Lees hier het persbericht en achtergrond van de organiserende partijen

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.