Streekenergie: daar zet de coöperatie zich voor in. U wordt klant en stimuleert lokale duurzame energieprojecten.
Streekenergie: daar zet de coöperatie zich voor in. U wordt klant en stimuleert lokale duurzame energieprojecten.
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Veel gestelde vragen

Waar komt de stroom vandaan?

Wij streven er naar zoveel mogelijk stroom uit de regio te betrekken. Binnenkort verwachten we de eerste opwek te contracteren. Zolang dit nog niet zover is, betrekken we onze stroom via Greenchoice.

 

Lees hier meer over de herkomst van Greenchoice stroom en gas.

 

Waar komt het gas vandaan?

Greenchoice compenseer het gasverbruik met verschillende bosprojecten. Ze beschermen bossen, bewaken de biodiversiteit en ondersteunen de lokale bevolking.

 

Lees hier meer over de bosprojecten van Greenchoice

 

Wie is de leveringspartner van de coöperatie?

De coöperatie werkt samen met Greenchoice voor de levering. Onze leden hebben hiervoor gekozen omdat naast gunstige tarieven Greenchoice de ambitie heeft om samen met ons lokale energie productie te stimuleren.

 

Hoe stimuleer ik met mijn afname duurzame energieprojecten?

Greenchoice draagt gemiddeld 32,00 per huishouden per maand per klant af aan de coöperatie om duurzame initiatieven te stimuleren.

 

Wat zijn de tarieven?

Kijk hiervoor bij Tarieven en voorwaarden Er is een grote kans dat u goedkoper uit bent. Daarnaast stimuleert u lokale duurzame projecten en wordt u gratis lid van de coöperatie . Met dit lidmaatschap krijgt u gratis de coöperatiekaart waarmee veel voordelen te behalen zijn.

 

Opzegtermijn of boete bij overstappen?

Controleer altijd de voorwaarden van uw huidige energiecontract voordat u zich aanmeldt bij een nieuwe energieleverancier. Afhankelijk van uw energiecontract kan een opzegtermijn of boete gelden.

 

Voor particulieren:

  • Als u een contract heeft voor onbepaalde tijd is de opzegtermijn 30 dagen of minder en mag u het contract altijd gratis opzeggen.
  • Als u een contract heeft met een looptijd (bv jaarcontract) mag uw energieleverancier u een boete in rekening brengen indien u uw contract voortijdig wilt beëindigen.

 

Resterende looptijdMaximale opzegvergoeding per product (stroom - gas)
1,5 jaar € 50,-  stroom   -  € 50,- gas
1,5-2 jaar € 75,-  stroom  -  € 75,-  gas
2 - 2,5 jaar € 100,-  stroom -  € 100,-  gas
2,5 jaar en langer € 125,-  stroom -  € 125,- gas

 

Wanneer het contract stilzwijgend is verlengd mag de leverancier maximaal € 50,- opzegvergoeding per product (stroom en gas) in rekening brengen. Heeft uw energieleverancier dit niet gemeld, dan mag de opzegvergoeding maximaal € 25,- per product bedragen.

 

Moet ik mijn oude leverancier opzeggen?

In principe hoef je dit niet te doen. Het overstappen wordt door onze partner Greenchoice verzorgd.

 

Wanneer je een vast contract hebt dat binnen 6 weken verloopt, dan doe je er goed aan zelf op te zeggen. Het opzegtermijn is vaak 4 weken. De nieuwe aanmelding zal mogelijk binnen de laatste vier weken met de opzegging terecht komen. Dat is te laat en dus wordt het contract stilzwijgend verlengd met minimaal een jaar.

 

Hoe lang duurt het overstappen?

Overstappen duurt enkele weken. Allereerst heeft u een soort van afkoeltermijn van 14 dagen. In die 14 dagen kunt u uw contract nog laten ontbinden.

 

Zit ik vast aan REIJE?

U sluit een contract voor een bepaalde periode? Dan bent u voor die periode klant en kunt u niet switchen. Bent u klant voor onbepaalde tijd, dan kunt u zelf een moment bepalen dat u wilt overstappen naar een andere leverancier.

 

Hoe wordt mijn termijnbedrag vastgesteld?

Dat gebeurt op basis van uw standaard jaarverbruik dat u al heeft. Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u dit in Mijn Dossier veranderen

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.