Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Nieuws

Voucher van 500 euro voor een broodje energie

U heeft een plan? Wij organiseren een broodje energie en stellen €500,00 ter beschikking.

Lees verder...

Broodje energie bezoekerscentrum Sonsbeek levert verrassende oplossing

Op 28 februari 2014 hebben 9 mensen zich tijdens een broodje energie gebogen over de beste, meest romantische en mogelijk educatieve manier van stoken in de molen naast het bezoekerscentrum. Het oorspronkelijke idee bleek helaas niet haalbaar. De specialisten kwamen wel met een alternatief.

Lees verder...

Four Digits schaft zonnepanelen aan via de Rijn en IJssel Energie cooperatie

Four Digits is klaar voor de zomer. De eerste week van maart zijn op hun kantoor in het centrum van Arnhem 40 zonnepenelen gelegd. Zij hebben daarbij gebruik gemaakt van de onafhankelijke service van REIJE (Rijn en IJssel Energie Coöperatie).

Lees verder...

Dijkgraaf en Aalscholversingel in top 10 klimaatstraatfeest. Help ze verder

In het gebied van Rijn en IJssel zijn er twee straten die in de top 10 van de klimaatstraatfeest strijden: Dijkgraaf in Zetten en Aalscholversingel in Velp. Het zou mooi zijn als 2 straten in dit gebied op plaats 1 en 2 komen te staan! Heeft u nog een tip?

Lees verder...

Ken jij de 6e kandidaat voor 250 euro extra isolatiesubsidie in Arnhem?

Met zes of meer mensen tegelijk een subsidieaanvraag indienen loont. We hebben er nu 5 in de regio Arnhem. Ken jij de zesde kandidaat?

Lees verder...

LED Party bij wijkvereniging aanzet voor een LED Tour

Op 28 Januari is onder bezielende leiding van Matty, een van de ambassadeurs van REIJE een LED party georganiseerd voor de wijkvereniging Craneveld-Alteveer in Arnhem. Inmiddels gaat de LED doos van de coöperatie de gehele wijk door!

Lees verder...

gezocht: gebouwen die een groene en zuinige energievoorziening willen

Gemeente Arnhem zoekt gebouweigenaren en bedrijven in slimme energie die tussen juni 2014 en december 2019 inhoud willen geven aan de green deal Smart Energy Cities.

Lees verder...

Zelf groene stroom produceren zonder zonnepanelen

Woningeigenaren in Gelderland, die toe zijn aan een nieuwe combiketel voor hun eigen huis, kunnen tweeduizend euro subsidie ontvangen voor de aanschaf of huur van een HRe-ketel. Subsidie kan worden aangevraagd via het bueau ENERGY MATTERS

Lees verder...

Zonnepanelen op Renkumse huurhuizen

Een aantal bewoners Rijn en IJssel Energie en Vallei Energie hebben de handen ineen geslagen en werken hard aan het plaatsen van zonnepanelen op huurhuizen in Renkum. Daarmee doorbreken ze het vooroordeel dat zonne-energie vooral voor koophuizen is en helpen ze huurders om het ook op hun gehuurde dak mogelijk te maken. Wij nodigen u hierbij uit voor een van de informatieavonden.

Lees verder...

Auto huren? Dat kan elektrisch via de cooperatie.

Wilt u voor een dag een auto huren? Denk dan aan de coöperatie. Vanaf begin mei kunt u namelijk simpel onze elektrische auto huren!

Lees verder...

Zonnepanelen? Kies eieren voor uw geld en doe mee met de zuivelboerderij.

Zuivelboerderij IJsseloord in Arnhem heeft een grote schuur waar veel zonnepanelen op kunnen. U kunt nu voor €250 + €24 inschrijfgeld investeren in zonnepanelen voor de boerderij. En ontvangt vervolgens in vijf jaar tijd voor €310 aan producten naar eigen keuze in de landwinkel. Toch mooi een rendement van 2,6% per jaar. Leden van de coöperatie betalen geen inschrijfgeld en ontvangen zo een rendement van 4,8% per jaar.

Lees verder...

VvE Gelrestaete II kiest voor zon via REIJE

Er heeft een ruime meerderheid van de VvE Gelrestaete II ingestemd met de aanschaf van een zonnestroom installatie. De VvE heeft gebruikt gemaakt van de onafhankelijke adviesservice van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie.

Lees verder...

Samen meer dan 40.000 euro aan woning isolatie

Acht huishoudens uit Arnhem hebben vlak voor de pasen gezamenlijk de subsidie aanvraag ingediend voor woning isolatie. Deze actie, die gecoördineerd is door de Rijn en IJssel Energie Coöperatie, levert voor deze huishoudens in totaal maximaal €6.000,- euro subsidie op!!

Lees verder...

Helpt u mee zoeken? Wij zijn op zoek naar buurtprojecten en kleinschalige organisaties met duurzaamheidsambities

Als coöperatie zijn we op zoek naar lokale initiatieven. Waar zoeken we dan naar?

Lees verder...

Hoe zit het nu met BTW en energiebesparing?

Er is verwarring ontstaan over wat nu wel of niet onder het lage BTW tarief valt en wanneer je BTW helemaal niet hoeft te betalen. Hier zijn de regels.

Lees verder...

Groen Gas Subsidieregeling loopt tot 1 juli 2014 !!!!!!

De Subsidieregeling voor aanschaf van een Groen Gas auto loopt nog tot 1 juli 2014. Dus wees er snel bij!!! De subsidieregeling is bovendien stapelbaar met de regeling van de Provincie Gelderland én van RVO (voorheen Agentschapnl).

Lees verder...

Excursie energieneutraal dorp

Vrijdag 16 mei is er een excursie geweest naar het dorpje Saerbeck in Duitsland. Het is een energieneutraal dorp met een compleet duurzame energievoorziening.

Lees verder...

Welke VvE wil meedoen met praktijktest verbeteren blokverwarming?

In de praktijktest gaat Liandon onderzoeken hoeveel energie de methode daadwerkelijk bespaart. Bij een geslaagde test bereiken we een doorbraak voor de aansturing van collectieve warmtesystemen. De proef voeren we graag in samenwerking met u uit, waarbij wij de regeling toepassen op uw ketelopstelling, en u tegelijkertijd kunt profiteren van de voordelen van deze nieuwe regeling.

Lees verder...

Bouw een windmolen met lokale bedrijven

De productie van energie is de afgelopen 20 jaar in een rap tempo van zeer lokale bedrijven naar grote multinationals gegaan. En voor de bouw van energiecentrales worden ook internationale partijen ingeschakeld. Maar wat als we de windmolens nu eens zo veel mogelijk met lokale partijen gaan bouwen en onderhouden?

Lees verder...

Doorzonwoning krijgt nieuwe huid

Een groep studenten van de TU Delft neemt met een innovatief renovatieplan voor een echt Hollands rijtjeshuis deel aan de Solar Decathlon 2014.

Lees verder...

Doe mee met energieneutraal renoveren.

Huiseigenaren zouden de kosten van hun huidige energierekening om moeten kunnen zetten in een lening voor een slimme verbouwing naar een NulopdeMeter woning. Dan krijgen zij een mooier en comfortabeler huis dat bovendien meer waard is. De gemeente Arnhem is ook nauw betrokken bij dit project en zoekt woningeigenaren die interesse hebben om mee te doen!

Lees verder...

Opschieten met windmolens

We moeten nu snel werk maken van meer windenergie. Dat vindt bijna tweederde van de Nederlanders. Een nog grotere groep (69%) vindt dat windenergie onmisbaar is als we in Nederland meer duurzame energie willen opwekken. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu en NWEA, de brancheorganisatie van de windindustrie.

Lees verder...

22 bewoners actief voor een duurzamer Holthuizen

De coöperatie heeft enige maanden geleden twee voorbeeldwoningen onderzocht op energiegebruik. Op basis van deze resultaten heeft de woningvereniging Holthuizen bij de bewoners geïnventariseerd hoeveel bewoners interesse hebben voor enige vorm van isolatie. Er hebben in totaal 22 bewoners gereageerd. De volgende fase gaat in! Na de succesvolle inventarisatie heeft de coöperatie nu een collectief isolatietraject, collectief zonnepanelentraject en een individueel traject aangeboden.

Lees verder...

Al 10 geinteresseerden voor lokale zonnestroom voor Alteveer / Cranevelt

Sinds najaar 2013 liggen er 660 zonnepanelen op de daken van Rijnstate. Deze panelen leveren stroom voor zo’n 40 huishoudens. Het plan is om de groene stroom die deze panelen opwekken te gaan aanbieden aan de bewoners van de wijk Alteveer en Cranevelt. Hiermee krijgen bewoners toegang tot lokaal opgewekte groene stroom.

Lees verder...

Zuivelboerderij IJsseloord. Koop nu een zondeel vanaf 50 euro.

Nog 24 deelnemers en het gaat door!. We hebben het bedrag van deelname verlaagd om het aanbod voor meer mensen aantrekkelijk te maken. U kunt nu vanaf 50 euro investeren in zonnepanelen voor de zuivelboerderij IJsseloord. En het aanmelden is sterk vereenvoudigd! Geef u online op voor eind juli en maakt dit project tot een succes!

Lees verder...

'asbest eraf, zonnepanelen erop'

De provincie Gelderland gaat ook eigenaren van voormalige agrarische bedrijven ondersteunen met de regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Dat is een van de aanpassingen in de subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop, die sinds 2013 van kracht is. Daarnaast zijn de voorwaarden aangepast en is de vergoeding per m2 verhoogd.

Lees verder...

Stimuleringslening voor energieneutraal renoveren van particuliere woningen

De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Zutphen maken het voor particuliere woningeigenaren financieel aantrekkelijker hun woning energieneutraal te renoveren.

Lees verder...

VVE Gelrestate: 73 panelen geplaatst

In mei zijn 73 panelen geplaatst op het dak van de VvE Gelrestaete II. En ze draaien nu lekker! Ruim 4MWh in 8 weken!! Dat is meer dan een gezin in 1 jaar verbruikt! Het project is in zeer nauwe samenwerking met de energie coöperatie tot stand gebracht.

Lees verder...

Zonnepanelen op huurhuizen: nu 7 gegadigden

Een kort verslag van Jos van der Schot die samen met de coöperatie druk bezig is panelen op huurhuizen in Oosterbeek te krijgen. En met succes!

Lees verder...

Buurten en Verenigingen van eigenaren (VVEs)

De afgelopen maanden is de coöperatie zich meer gaan richten op buurtinitiatieven en het begeleiden van VvEs. De cooperatie begeleidt mensen in de buurten en VvEs bij het zetten van stappen op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder...

Danielle van Woerden nieuwe voorzitter van de cooperatie

Danielle vervangt Jan de Wit als voorzitter. Jan heeft een tijd lang een dubbele functie gehad. En tijdens de benoeming van Jan de Wit als dagelijks bestuurder van De KAS (de operationele organisatie van de coöperatie), was aangegeven dat deze functie zich niet verenigt met voorzitterschap van de coöperatie. Daarom is Danielle de laatste ledenvergadering benoemd tot voorzitter van de coöperatie. Danielle stelt zich voor.

Lees verder...

George Lagerberg benoemd tot penningmeester REIJE

George was al algemeen bestuurslid en is tijdens de laatste bestuursvergadering gekozen tot penningmeester. Hij stelt zich even voor.

Lees verder...

Windconsultaties Arnhem succesvol verlopen

Eind mei en begin juni heeft Pleij BV in samenwerking met de coöperatie in Malburgen, Presikhaaf en Westervoort windconsultaties gehouden. Het doel van deze consultaties was om inzicht te krijgen in de vragen die er leven met betrekking tot windmolens op de Pleij. We hebben inmiddels enkele pagina’s met vragen. Op basis daarvan worden nu onderzoeken gedaan. Eind dit jaar verwachten we de uitkomsten te publiceren.

Lees verder...

Crowdfunding Zuivelboerderij IJsseloord succesvol

Afgelopen maanden heeft de inschrijving open gestaan voor zondelen zuivelboerderij IJsseloord in Arnhem. Zondelen zijn gedeelten van zonnepanelen die door particulieren aangeschaft kunnen worden. Inmiddels hebben 59 mensen meer dan € 10.000 opgebracht. Met deze bijdrage is de weg vrij gemaakt om ruim 200 zonnepanelen te plaatsen.

Lees verder...

We geven 3,6 keer meer uit aan subsidies voor fossiele brandstoffen dan aan hernieuwbare energie

Sinds april dragen huishoudens gemiddeld €9 per jaar bij aan een subsidie voor duurzame energie. Maar elke Nederlander betaalt ook ongemerkt €340 per jaar aan subsidies op fossiele energie.

Lees verder...

Basisschoolleerlingen bouwen echt mini-windmolenpark

Arnhem - Ruim 600 Gelderse basisschoolleerlingen bouwden in september en oktober echt werkende windmolens. In totaal zijn in Arnhem 150 windmolens van zes meter hoog gerealiseerd. Deze vormen samen een tijdelijk mini-windmolenpark. Het mini-windmolenpark is op 6 oktober geopend tijdens de Green Tech Week Oost Nederland. Gedurende vier maanden zijn de windmolens te bezichtigen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

Lees verder...

Collectieve inkoop kleine windmolens. Doe mee!

De coöperatie wil collectief kleine windmolens aanschaffen en is op zoek naar windpioniers. Het gaat om kleine molens die evenveel kunnen leveren als drie zonnepanelen en ongeveer 500 euro kosten. Schrijf u nu in, want bij 150 deelnemers sluit deze inschrijving.

Lees verder...

REIJE introduceert cooperatiekaart

Rijn en IJssel Energie Coöperatie introduceert de coöperatiekaart. Leden, energieklanten en mensen die meedoen aan projecten van de coöperatie ontvangen deze kaart. Zij kunnen met de voordeelkaart punten sparen en inwisselen bij de deelnemende bedrijven.

Lees verder...

Cooperatiekaart

Energiekraker: alleen maar voordelen!

Lees verder...

Punten sparen met zuinig energiegedrag? REIJE zoekt huishoudens met slimme meter.

Met het unieke energiespaarprogramma Energiekrakers kunt u uw energiegebruik monitoren, besparingsadviezen ontvangen, en punten sparen bij groen of zuinig gedrag. De gespaarde Energiecoins kunt u besteden bij duurzame winkels in de regio van de Rijn en IJssel Energie coöperatie (REIJE).

Lees verder...

Gebruik thuis de energie van "Laat Maar Waaien!"

Ruim 600 Gelderse basisschoolleerlingen bouwden in september en oktober echt werkende windmolens. De coöperatie maakt het nu mogelijk deze energie bij u thuis te gebruiken: lokaler kan niet!

Lees verder...

Feestelijke opening zonnepanelen Zuivelboerderij IJsseloord

Afgelopen zaterdag zijn de 218 zonnepanelen van Zuivelboerderij feestelijk in gebruik genomen. Een flink deel van de 60 deelnemers aan de crowdfunding was aanwezig om dit te vieren. De deelnemers konden meteen gebruik kunnen maken van de unieke coöperatiekaart om producten van de Zuivelboerderij te kopen.

Lees verder...

Een ketel die ook electriciteit produceert voor netto enkele tientjes per maand!

Staat uw ketel op springen? En wilt u naast verwarmen zelf elektriciteit produceren? Huur de HRe ketel met een extra voordeel voor cooperatiekaarthouders. De ketel kost (inclusief subsidie en verrekening elektriciteitopbrengst) slechts enkele tientjes per maand.

Lees verder...

Hoor de wind waait! In Arnhem

Als Arnhem echt 7% van de totale energiebehoefte duurzaam wil opwekken, is windenergie onmisbaar. Daarom is Pleij BV in samenwerking met Rijn en IJssel Energie Coöperatie be-gonnen aan een Burgerwindinitiatief voor de locatie Kleefse Waard / Koningspleij. Uit de eerste omgevingsonderzoeken blijkt, dat hier voor een aantal windmolens mogelijkheden zijn. In deze onderzoeken zijn belangrijke factoren als veiligheidsrisico’s, windaanbod en hinderaspecten, zoals geluid en schaduw, onderzocht. In het voorjaar van 2015 zal Pleij BV een informatiemarkt houden.

Lees verder...

Verlenging intentieovereenkomst windmolens Arnhem

Het college van de gemeente Arnhem heeft 25 november besloten tot verlenging van de intentieovereenkomst met Pleij BV voor het plaatsen van windmolens in het gebied Koningspleij Noord.

Lees verder...

Succesvol eerste duurzaamheidscafe smaakt naar meer

Het allereerste Duurzaamheidscafe dat afgelopen woensdag in de Dingenfabriek in Velp werd gehouden, bleek een groot succes. Gemeente Rheden nodigde hiervoor, in samenwerking met Rijn en IJssel Energie Cooperatie, een aantal partijen uit met een bestaand initiatief op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder...

Boerderij De Munnikenhof omarmt cooperatie spaarkaart

Boerderij "De Munnikenhof" is vanaf aanstaande zaterdag 13 December officieel aangesloten bij de coöperatie spaarkaart. U kunt dan punten sparen wanneer u in de landwinkel producten koopt. Kaarthouders die punten op hun kaart hebben staan kunnen deze hier ook inwisselen.

Lees verder...

Energieuitdaging gelanceerd

Tijdens de kerstbijeenkomst van de OKA is Energieuitdaging.nl gelanceerd: een website waar de inspirerende projecten op het gebied van energie besparing en opwekking gepubliceerd worden.

Lees verder...

Tijdelijke aanvraag-stop isolatiesubsidie

Ook in 2015 gaat gemeente Arnhem door met de isolatiesubsidieregeling. Het budget hiervoor is nog niet beschikbaar en daarom kunnen er tijdelijk geen aanvragen worden ingediend.

Lees verder...

Aalscholversingel in Velp doet het goed met het Klimaatstraatfeest

Het Klimaatstraatfeest is een energiebesparingswedstrijd tussen straten in heel Nederland. In Velp is de Aalscholversingel een van de deelnemende straten en zij doen het heel goed. Op dit moment hebben zij de 5e plaats in de wedstrijd.

Lees verder...

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor onze energiecoöperatie.

Lees verder...

Website windpark Koningspleij gelanceerd

Afgelopen maand is de website 'windpark Koningspleij' gelanceerd. Deze website is de plek waar geïnteresseerden in het windmolenplan aan de Koningspleij bij Arnhem de komende tijd meer over dit project kunnen lezen.

Lees verder...

Stadstuin Kweekland is nieuwe energieklant; kom eens langs op de Dalweg

Kweekland is sinds kort energieklant via de cooperatie geworden. Voor Steven Koster, een van de initiatiefnemers van Kweekland en eigenaar van regionale boodschappenservice PUURland en gevestigd op Kweekland, was het een eenvoudige beslissing: de energie is door en door groen, echt Hollands en we ondersteunen de lokale coöperatie hiermee met hun geweldige projecten. En mogelijk dat we ook meer gaan doen met de coöperatie spaarkaart en zonnenergie. Steven Koster “Ik nodig ieder bedrijf uit hetzelfde te doen!”

Lees verder...

Hoe zit het met de kleine windmolen?

In oktober zijn wij gestart met een inkoopcollectief van kleine windmolentjes. Dit naar aanleiding van het miniwindmolenpark Laat maar Waaien! dat we met verschillende organisaties uitgevoerd hebben. De teller staat nu op 135 inschrijvers voor een of meer van deze windmolens, dus dat is al een mooi resultaat.

Lees verder...

Steun de cooperatie en word energieklant

Steun ons en word energieklant via de coöperatie. U krijgt donkergoene energie en er zijn nog veel meer voordelen.

Lees verder...

Nog geen Rijnstatestroom voor Craneveer

De werkgroep Duurzaam Craneveer, REIJE, Rijnstate, Inenergie en Liander zijn al ruim een jaar met ziel en zaligheid bezig de groene stroom die geproduceerd wordt op het dak van Rijnstate beschikbaar te maken voor buurtbewoners. Alles leek rond, maar op het laatste moment is er toch een kink in de kabel.

Lees verder...

Windmolentjes draaien voor Ruimtekoers festival

Op dit moment staan er 3 mini-windmolentjes op het dak van het centrale ontmoetingspunt A PLACE TO BE! van het Ruimtekoers festival (Gele Rijdersplein in Arnhem). Deze molentjes leveren windenergie aan het festival. Dit experiment is tot stand gekomen door samenwerking met verschillende lokale partijen.

Lees verder...

Al 15% naamsbekendheid Rijn en IJssel Energie in Arnhem.

In januari 2015 is er een enquête uitgezet onder de leden van het digitale panel van de gemeente Arnhem. In de enquête kwam het thema energie en duurzaamheid aan bod. Uit dit onderzoek blijkt dat al 15% van de panelleden de Rijn en IJssel Energie in Arnhem kent.

Lees verder...

Er kan weer isolatiesubsidie worden aangevraagd in Arnhem

De isolatiesubsidieregeling 2015 van de gemeente Arnhem staat weer open voor aanvragen. In gemeente Rheden e.a. was dit al wat langer mogelijk. Huishoudens die hun woning willen isoleren kunnen subsidie aanvragen voor een maximum bedrag van €500 (of €750 in een Burenbonusgroep).

Lees verder...

Lage btw-tarief blijft gelden voor isoleren

Per 1 juli gaat het btw-tarief voor renovatiewerkzaamheden weer omhoog naar 21% maar voor isolatiemaatregelen blijft het lage btw-tarief in werking. Dit is een permanente regeling geworden. Het geldt voor woningen ouder dan twee jaar.

Lees verder...

Pot Duurzaamheidslening zonnepanelen voorlopig leeg

In gemeente Arnhem gold een aantrekkelijke Duurzaamheidslening voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Deze pot is nu leeg, maar er wordt nog onderzocht of er een nieuwe regeling in het leven geroepen kan worden. Is er nu al een alternatief?

Lees verder...

Gemeente Arnhem kiest voor duurzame elektriciteit

Op 16 juni heeft het college van B&W een nieuw programmaplan voor energie vastgesteld: New energy made in [Arnhem]. In dit programmaplan is een duidelijk en concreet beeld geschetst van hoe het energielandschap in Arnhem eruitziet in 2020.

Lees verder...

Duurzame huizen in Arnhem gezocht

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis. Maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. De Nationale Duurzame Huizen Route is daarom op zoek naar duurzame huizen in Arnhem.

Lees verder...

Rijn en IJssel Energie gaat samenwerking aan met Greenchoice

De leden van de Rijn en IJssel Energie coöperatie hebben tijdens de laatste ledenvergadering gekozen voor Greenchoice als partner van de coöperatie voor de levering van elektriciteit en gas. De coöperatie streeft de komende jaren naar toenemende hoeveelheden lokaal geproduceerde elektriciteit die verkocht zal worden aan haar klanten. Met Greenchoice is gekozen voor een betrouwbare partner die in 2015 gekozen is tot meest duurzame en klantvriendelijke energiebedrijf.

Lees verder...

Tom van Otterloo, ambachtelijk bakker, verduurzaamt verder

Bakker Tom van Otterloo wil verder verduurzamen met 128 zonnepanelen (samen 35.475 Watt piek) op het dak van zijn bakkerij. De Rijn en IJssel Energie Coöperatie biedt hierbij ondersteuning op verschillende manieren. Vanaf € 50,- kan iedereen helpen bij die omschakeling naar zonne-energie. Wethouder Nicole Olland van gemeente Rheden deed als eerste een inleg voor deze actie. Als extra voordeel krijgen deelnemers korting op producten bij duurzame winkels in de gemeenten Arnhem en Rheden en een extra rendement. Dus echt ‘lokaal voor lokaal’. Onder de deelnemers wordt een set zonnepanelen, met toebehoren, verloot ter waarde van € 1.900,-.

Lees verder...

Subsidie op aanschaf Hybride Warmtepompen.

Gas besparen op verwarming met een redelijk financieel rendement De gemeente Rheden heeft besloten de aanschaf van Hybride Warmtepompen te stimuleren met een subsidie van € 500, - per installatie. Dit is één van de initiatieven die past in het plan van de gemeente om in 2040 CO2 neutraal te zijn.

Lees verder...

Maak kans op een gratis zonnepanelenset

Kost u een kleine investering die u ook nog eens terugkrijgt! Een kans die u niet wil missen.

Lees verder...

Kweekland sluit ook aan bij de cooperatiekaart

Kweekland is vanaf half oktober ook aangesloten bij de cooperatiekaart. U kunt dan ook hier punten sparen en inwisselen.

Lees verder...

Isolatiesubsidie aanvragen tot 1 oktober 2015

De subsidie op isolatiemaatregelen voor 2015 is afgelopen. U had in gemeente Rheden en Arnhem nog tot 1 oktober 2015 om uw aanvraag in te dienen. In gemeente Renkum was de subsidiepot al eerder leeg.

Lees verder...

Isolatiesubsidie aanvragen niet meer mogelijk

Met ingang van 1 oktober j.l. is het niet meer mogelijk om isolatiesubsidie aan te vragen bij uw gemeente.

Lees verder...

Boekhandel Jansen en de Feijter en Het Colofon sluiten ook aan bij de cooperatiekaart

Boekhandel Jansen en de Feijter heeft zich aangesloten bij de spaarkaart van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie. U kunt nu bij de vestigingen in Velp en Arnhem punten sparen en inwisselen.

Lees verder...

Cooperatie biedt warmtescan aan

Voor een klein bedrag en voor leden gratis biedt de cooperatie een warmtescan van uw woning aan.

Lees verder...

Doet u mee met verduurzaming van de wasplaats?

Op 1 januari 2016 start wasserette De Wasplaats in de wijk Klarendal. Bewoners en ondernemers kunnen er terecht met hun wasgoed en voor adviezen over wassen en kledingreparatie. Ook is het een gezellige ontmoetingsplek met koffie en wat lekkers. Duurzaam wordt De Wasplaats door gebruik van LED-verlichting. De Rijn en IJssel Energie Coöperatie helpt daarbij. Vanaf € 24,- kunt u meedoen. U ontvangt 2,5 procent rendement en korting op producten bij duurzame winkels in Arnhem en omgeving.

Lees verder...

De Rhedense no-nonsense aanpak voor energiezuinig wonen heet REB

Ondernemers nemen handschoen op met gezamenlijke campagne. Onder de naam REB start de gezamenlijke campagne van een groep Rhedense bouw- en installatiebedrijven. Het doel is tweeledig: de lokale ondernemer op de kaart zetten en woningeigenaren aanzetten tot het energiezuinig maken van hun huis. De campagne is een gedurfde samenwerking tussen meerdere lokale bedrijven. Met REB kan iedere woningbezitter in Rheden slim verbouwen en energiezuinig wonen.

Lees verder...

Rijn en IJssel Energie verzorgt helpdesk REB

In november is onder de naam REB een gezamenlijk initiatief van een groep Rhedense bouw- en installatiebedrijven gestart. Rijn en IJssel Energie Coöperatie ondersteunt met haar helpdesk de backoffice van REB.

Lees verder...

REIJE werkt samen met Greenchoice. Doe ook mee!

Sinds 1 september 2015 kunnen klanten van Greenchoice via REIJE energie (gas en elektriciteit) afnemen. En wanneer je zonnepanelen hebt (onbeperkt) terugleveren. Van de samenwerking worden zowel Greenchoice als REIJE beter. Greenchoice krijgt meer klanten in de Regio Arnhem. REIJE krijgt de mogelijkheid om meer en grotere projecten te realiseren.

Lees verder...

SAMEN ZONNEPANELEN KOPEN

U wilt al heel lang zonnepanelen, maar om onduidelijke redenen komt het er maar niet van. Dan hebben we nu een aanbieding voor u! REIJE heeft een aantal lokale leveranciers gevraagd een aanbieding voor zonnepanelen te doen. Door met meer mensen zonnepanelen te kopen, krijgt u de beste prijs. Dus dit is het moment om mee te doen!

Lees verder...

December korting voor cooperatiekaarthouders

De feestdagen zijn er weer. Tijd voor gezelligheid en lekker eten tijdens de donkere decembermaand. Maar ook tijd voor cadeautjes voor vrienden en familie. Bekijk hieronder onze Rijn en IJssel Coöperatiekaart inspiratie voor de feestdagen.

Lees verder...

Subsidie woningisolatie gemeente Rheden

In December heeft het college van B&W besloten dat de gemeente Rheden 50.000 wil inzetten voor een vervolg op de subsidieregeling woningisolatie.

Lees verder...

Samen zonnenergie: doe mee met REIJE

We gaan knallen!. De eerste Kamer heeft ingestemd met het nieuwe Belastingplan. Een belangrijk onderdeel daarvan is de verruiming van de Regeling Verlaagd Tarief, beter bekend als de Postcoderoosregeling.

Lees verder...

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.