Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen

Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.

Wegens succes verlengd!

Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Deze actie wordt uitgevoerd door de gemeente Arnhem, het Energieloket Midden-Gelderland (ELMG) en de organisatie ‘Winst uit je Woning’. Tevens bestaat de mogelijkheid om voor je woning gebruik te maken van een maatwerkadvies. Het maatwerkadvies stelt je in staat om slim toe te werken naar een energiezuinige, of zelfs compleet aardgasvrije woning en je energierekening sterk te verlagen. De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019. Zij ondersteunt ook het aanbod voor een maatwerkadvies tegen een sterk verlaagde prijs, waarmee het voor veel meer mensen beschikbaar komt.

Tot eind november 2018 zijn er in Arnhem al ruim 2400 maatregelen aangevraagd. De verwachting is dat de actie tot meer genomen maatregelen zal leiden in 2018/2019 dan de vorige keer. En dat is positief voor het besparen van energie, voor duurzame opwekking en voor de portemonnee van de eigenaren. Tevens zijn tot eind november al meer dan 50 maatwerkadviezen verstrekt, zodat bewoners inzicht krijgen in de mogelijkheden om hun woning slim en energiezuinig te verduurzamen. En vooral belangrijk: ze kunnen direct aan de slag door isolatiemaatregelen en zonnepanelen via de collectieve actie in te kopen!

 

Als je een maatwerkadvies laat maken, dan wordt de rapportage persoonlijk aan je toegelicht. Het advies wordt opgesteld door een onafhankelijk ingenieursbureau en laat zien hoe je energierekening in vijf heldere stappen omlaag kan. Het zet de kosten, besparingen, subsidies en financieringsmogelijkheden van alle stappen op een rij.

 

Door een bijdrage vanuit de gemeente komt dit advies nu beschikbaar voor ca. 11.000 woningen. Het is aan te vragen tot eind januari 2019. De eigenaren van deze woningen komen in aanmerking voor een maatwerkadvies tegen een sterk verlaagde prijs van € 99. Normaal kost dit al snel zo’n € 300. Deze woningen staan door heel Arnhem: in delen van de Hoogkamp, Alteveer-Cranevelt, maar ook in onder andere Elden en Vredenburg. Of jij met jouw woning in aanmerking komt voor deze lage prijs, kun je checken op www.winstuitjewoning.nl door het invullen van je postcode en huisnummer. Staat jouw huis er niet bij? Vraag dan een offerte aan.

 

Binnen 3 werkdagen krijg je daarvoor een opgave op maat.

De gezamenlijke inkoopactie in Arnhem is gericht op isolatiemaatregelen, HR++-glas en zonnepanelen. Vanwege het grote aantal aanmeldingen is besloten om ook deze actie te verlengen tot eind januari 2019. Inschrijven kan op www.winstuitjewoning.nl. Tips over energiebesparing of andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen vind je op www.elmg.nl.

 

Meer informatie

Informatie over de inkoopactie en het maatwerkadvies is te vinden op www.elmg.nl/winstuitjewoning of via de telefonische helpdesk van het Energieloket: 085 – 401 1762


Realisatie door Four Digits op basis van Plone.