6% BTW verlaging voor duurzaamheid!
6% BTW verlaging voor duurzaamheid!
Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Verlaagd BTW tarief aanleg zonnepanelen (naast bestaande 6% voor isolatie)

Vanaf 1 maart 2013 geldt het 6% btw-tarief op de arbeidskosten bij onder andere zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit komt naast de BTW verlaging voor isolatiewerkzaamheden.

Het gaat om een tijdelijke maatregel die geldt vanaf 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Bepalend voor de toepassing van het 6%-tarief is het moment waarop de dienst wordt afgerond.


Renovatie- en herstelwerkzaamheden zijn: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en aanleg en onderhoud van de tuin. Het 6%-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de materialen.

 

Voor de duurzaamheid is dit ook goed nieuws. Onder de maatregelen geldt namelijk ook: het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van boilers, geisers, cv-installaties, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers mits die goederen in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning; het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel) glas;

 

Deze BTW maatregel is aanvullend op de BTW maatregel die vorig jaar genomen is voor isolatie van woningen:

 

Lees voor meer informatie het Besluit van 28 februari 2013, nr. BLKB/2013/305M. Hier vindt u onder andere veelgestelde vragen en een opsomming van werkzaamheden waarvoor 6%-tarief geldt.

 

Lees hier meer informatie over het besluit van juni 2012 voor toepassing verlaagd btw-tarief bij isolatie van bestaande woningen

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.