Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Subsidieregeling voor energiedisplays in scholen

Scholen die zonnepanelen aanschaffen, kunnen vanaf 1 februari 2014 bij de Provincie Gelderland subsidie aanvragen voor de aanschaf van een energiedisplay. Een display biedt de mogelijkheid om de zelf opgewekte energie en het energieverbruik van de school zichtbaar te maken. De scholen kunnen de display naar eigen inzicht inzetten om hun leerlingen op jonge leeftijd vertrouwd te maken met duurzame energie en lokaal opgewekte energie.

Via een energiedisplay in de hal van de school kunnen de leerlingen zien hoeveel stroom er wordt opgewekt door ‘hun’ zonnepanelen. Het display heeft daarmee een educatieve functie en kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een lesprogramma over duurzame (zonne) energie. Het display moet energiezuinig zijn (minimaal een A++ label), op een centrale plaats worden opgehangen en de zonnepanelen moeten samen een minimaal vermogen van 10 kiloWattpiek hebben. Per set zonnepanelen kan één display worden gesubsidieerd. De subsidie bedraagt maximaal 1500 euro per energiedisplay (zie Producten).


Provincie Gelderland biedt helpende hand
De provincie wil met deze subsidie voor scholen en met de begin februari geopende Helpdesk Zon Gelderland voor scholen, bedrijven en (sport)verenigingen de helpende hand bieden om zonne-energie op hun daken te realiseren.


Onderdeel programma Energietransitie
Het opwekken van zonne-energie op daken draagt bij aan de doelen in het Gelderse programma Energietransitie: 14 procent hernieuwbare energie in 2020 waarvan minimaal de helft lokaal wordt opgewekt. Zonne-energie leent zich uitstekend voor lokale decentrale opwekking.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.