Subsidieregeling Groen Gas in 20 gemeenten
Subsidieregeling Groen Gas in 20 gemeenten
Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Subsidie Groengas auto nu óók voor particulieren

De Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt een aanschafsubsidie beschikbaar voor auto’s die rijden op Groengas (CNG). Met ingang van 1 juli 2013 kunnen zowel particulieren als bedrijven een subsidieaanvraag doen voor een auto op Groengas met geel, grijs of blauw kenteken. Eerder kon alleen subsidie worden aangevraagd voor taxi’s en bestelauto’s op Groengas met blauw of grijs kenteken alsmede vrachtauto’s en bussen. Tot en met 1 juli 2014 kan men in de Stadsregio Arnhem Nijmegen gebruik maken van deze regeling.

De aanschafsubsidie voor auto’s op Groengas komt uit de koker van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht: voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen. Margreet van Gastel, vanuit de Stadsregio Arnhem Nijmegen bestuurlijk verantwoordelijk voor De Groene Kracht: “Het is goed dat ook particulieren en ZZP-ers nu van deze subsidieregeling gebruik kunnen maken. Rijden op Groengas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.”

 

Subsidiebedragen

De regionale subsidie bedraagt € 2.000,- voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelbus tot 5.000 kilo en €  6.000,- voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo). Voor de kleinste BPM vrije auto’s (zoals de Volkswagen Up en de Fiat Panda Twinair) is er € 1.000,- subsidie. Per bedrijf kan tot een maximum van € 18.000,- subsidie worden ontvangen.


Subsidies stapelen

De Stadsregionale subsidieregeling kan worden aangevuld met een landelijke subsidie à € 1.250,- uit de regeling ‘emissiearme taxi’s en bestelauto’s’ voor lichte voertuigen tot 5.000 kilo en € 4.500,- voor voertuigen zwaarder dan 5.000 kilo, op grond van de ‘subsidieregeling voor schoonste trucks en bussen’ van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Stadsregionale subsidie kan niet worden aangevuld met een landelijke subsidie voor aanschaf van een auto op Groengas met geel kenteken.


Voordeel uitrekenen

Rijden op Groengas is veel goedkoper dan benzine of diesel. Belangstellenden kunnen hun voordeel zelf uitrekenen via een door de stadsregio ontwikkeld rekenmodel, zie www.degroenehub.nl/rekenmodel. Men kan daarin ook het subsidiebedrag invoeren en berekenen wat dit betekent voor specifieke gevallen.

 

Aanvraagformulier

Voor meer informatie over de regeling kan men terecht bij VCC Oost (www.vccoost.nl telefoon 026 – 353 76 80). De voorwaarden en het aanvraagformulier kan men eveneens downloaden via www.vccoost.nl.

 

De subsidieregeling is geldig in de volgende gemeenten:

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.