Petra Eijkelkamp is klant van het eerste uur: "Hier hebben we allemaal baat bij".
Petra Eijkelkamp is klant van het eerste uur: "Hier hebben we allemaal baat bij".
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Schakel over op duurzame lokale energie

Rijn en IJssel Energie Coöperatie levert vanaf vandaag stroom en gas aan huishoudens en bedrijven in haar regio.
Schakel over op duurzame lokale energie

Petra Eijkelkamp is klant van het eerste uur: "Hier hebben we allemaal baat bij".

Interesse? Klik hier om aan te melden.

 

Petra Eijkelkamp is particuliere klant van het eerste uur: “Als wij de miljoenen die in lokale energie omgaan lokaal kunnen houden, hebben wij daar allemaal baat bij. Daarnaast levert de coöperatie duurzame stroom tegen een concurrerende prijs en stimuleert zij lokale energieprojecten. De keuze was voor mij snel gemaakt”. Petra is tevens eigenaar van het Helldörfer Lasbedrijf. "Zodra het contractueel mogelijk is stap ik ook over met ons bedrijf".

 

De coöperatie werkt samen met InEnergie voor de levering van elektriciteit en gas. De leden hebben hiervoor gekozen omdat InEnergie de ambitie heeft samen met de coöperatie lokale energieproductie te stimuleren. Ook rekent InEnergie gunstige tarieven. De energieklant wordt tevens lid van de coöperatie, wat extra voordelen biedt als hij/zij aan energieprojecten deelneemt.

"Wij streven ernaar zoveel mogelijk stroom lokaal te betrekken. Binnenkort verwachten we hiervoor de eerste contracten af te sluiten. Er kan dan aangegeven worden van welke lokale bron de klant de energie wil betrekken" aldus George Lagerberg, bestuurslid van Rijn en IJssel Energie Coöperatie. Zolang het nog niet zover is, wordt de stroom betrokken van Nederlandse windmolens.

 

Daarnaast draagt InEnergie € 4,00 per klant af aan de coöperatie. Dit wordt gebruikt voor het ontwikkelen van duurzame lokale projecten, bijvoorbeeld middels vouchers.  Verder werkt de coöperatie achter de schermen aan meer manieren om lokale energiebesparing en -opwek te bevorderen. Zo kunt u binnenkort voor uw vereniging punten sparen, wanneer u energie bespaart. Uw vereniging kan met die punten weer met korting energiezuinige producten kopen.

Rijn en IJssel Energie Coöperatie komt met het leveren van energie een stap dichter bij een energieneutrale regio.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.