Ook duurzaamheidslening in Arnhem
Ook duurzaamheidslening in Arnhem
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Samenwerking gemeente Arnhem en REIJE voor leningen duurzame projecten

Scholen, sportverenigingen of verenigingen van eigenaren die willen investeren in energiebesparing kunnen gebruik maken van een lening onder zeer aantrekkelijke voorwaarden. De gemeente Arnhem heeft daarvoor een bedrag van € 747.000 beschikbaar. De voorwaarden voor de lening zijn bijzonder gunstig, omdat het gaat om een rentepercentage van 1,5 % waarvan bovendien de eerste 3 jaren aflossingsvrij zijn.
Samenwerking gemeente Arnhem en REIJE voor leningen duurzame projecten

Ook duurzaamheidslening in Arnhem

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) heeft tegen gunstige voorwaarden een pluslening beschikbaar gesteld voor projecten die de leefbaarheid en kwaliteit van de volkshuisvesting verbeteren. In 2012 was hieraan het thema ‘samenwerken en duurzaamheid’ gekoppeld. Aangezien het thema goed aansluit bij de veranderopgave Energie made in Arnhem heeft de gemeente Arnhem een aanvraag ingediend. De SVn heeft de aanvraag gehonoreerd, met complimenten.

 

Een belangrijke reden voor de SVn om het geld toe te kennen aan Arnhem is de samenwerking tussen gemeente en de Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) op dit gebied. De rol van de REIJE is in genoemde projecten verschillend. Naast het zijn van het platform van waaruit de initiatieven breder bekend worden gemaakt kan de REIJE adviseren welke partijen interessant zijn om energiebesparende maatregelen uit te voeren, helpen met crowdfunding, de energie inkopen en lokaal verkopen, verkrijgen van aanvullende subsidies etcetera.

 

Het betreft een lening van 747.000 euro met een rentepercentage van 1,5 %. De lening wordt alleen aan deelnemers van de SVn verstrekt, in dit geval de gemeente.

 

De komende tijd worden de voorwaarden nader uitgewerkt. Hou de website van de coöperatie in de gaten of meldt u aan op de nieuwsbrief.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.