Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Routekaart de groene kracht Regio Arnhem Nijmegen gepubliceerd

De regio Arnhem-Nijmegen heeft alles wat nodig is om de groenste regio van Gelderland te worden. Ruimte, grondstoffen, kennis, een sterk ontwikkelde EMT-sector, een aantal ambitieuze gemeenten als koplopers en een sterk ontwikkeld faciliterend netwerk. Met deze Routekaart geeft de stadsregio richting aan De Groene Kracht, het gezamenlijke uitvoeringsprogramma voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen.

In deze Routekaart leest u welke mogelijkheden er zijn voor de productie van energie uit zon, water, wind en restwarmte ‘uit eigen regio’. Investeren in de regionale productie van duurzame energie maakt ons minder afhankelijk van verre en onstabiele regio’s. Daarnaast biedt de regionale productie van duurzame energie aanzienlijke groeimogelijkheden voor de regionale economie. De Routekaart toont aan dat investeren in de productie van duurzame energie vooral investeren is in eigen bedrijvigheid. Tenslotte wordt ook becijferd wat energiebesparing, bijvoorbeeld in de bestaande woningvoorraad, kan opleveren.

 

De Routekaart De Groene Kracht is een initiatief van de regionale samenwerkingsverbanden MARN, MRA en Stadsregio Arnhem Nijmegen. Deze werken voor en namens 22 gemeenten: Arnhem, Beuningen, Druten, Duiven, Doesburg, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Ubbergen, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

 

Meer informatie

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.