Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Rheden rijdt op groen gas

De gemeente Rheden schaft zes dienstauto’s aan voor Toezicht en Handhaving. Vier ervan gaan rijden op aardgas. Op 19 september om 10 uur overhandigt wethouder Tiemens de sleutels aan de medewerkers op de gemeentelijke werkplaats in Dieren.

Via de aanschaf van de dienstauto’s geeft de gemeente invulling aan haar duurzaamheids-ambities (Programma Rheden CO2 neutraal). Rijden op aardgas is schoon. Aardgasvoertuigen stoten veel minder vervuilende en schadelijke stoffen uit dan voertuigen met conventionele brandstof. Daarbij is het goedkoper. Verder vergroot het gebruik van de dienstauto’s de herkenbaarheid van de gemeente. Hiervoor worden de auto’s voorzien van belettering en het logo van de gemeente.

 

Dankzij subsidie van de Stadsregio is er voor het tanken op de werkplaats in Dieren een gasvulinstallatie neergezet.  Door in de toekomst de bedrijfsauto’s van het Openbaar Beheer te vervangen door auto’s op aardgas kan de gasvulinstallatie optimaal worden benut. 

Na een uitgebreide selectiefase is gekozen voor de aanschaf van 4 VW Up!’s, 1 VW Caddy en 1 Skoda Yeti. De keuze is bepaald aan de hand van prijs, duurzaamheidseisen en een gebruikerstest. Vier auto’s rijden op aardgas. De reden dat twee auto’s niet op aardgas rijden is dat deze niet in een aardgas-variant beschikbaar zijn.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.