Op 23 april heeft de gemeenteraad van Rheden de kaders voor het investeringsfonds voor duurzame maatregelen vastgesteld.
Op 23 april heeft de gemeenteraad van Rheden de kaders voor het investeringsfonds voor duurzame maatregelen vastgesteld.
Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Rheden opent fonds voor duurzame maatregelen

Op 23 april heeft de gemeenteraad van Rheden de kaders voor het investeringsfonds voor duurzame maatregelen vastgesteld.

Daarmee kunnen verenigingen en stichtingen goedkoop geld lenen via de gemeente voor investeringen in bijvoorbeeld energiezuinige verlichting, zonnepanelen of andere maatregelen die bijdragen aan een CO2-neutraal Rheden.

 

De gemeente Rheden streeft ernaar een CO2-neutrale gemeente te worden. Daarvoor moet op alle fronten worden gewerkt aan energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Veel verenigingen omarmen de ambitie van de gemeente en willen bijvoorbeeld graag hun sportclub verduurzamen door LED-verlichting aan te leggen of zonneboilers te installeren. Financiering van de maatregelen blijkt in de praktijk echter lastig. Het fonds, waaruit tegen een lage rente van circa 2,5% een lening kan worden afgesloten, moet dit probleem verhelpen.

Het fonds is bedoeld voor verenigingen en stichtingen, zonder winstoogmerk en met een maatschappelijk belang. De hoogte van het investeringsfonds bedraagt € 500.000,-.
Dit geld wordt uitgeleend en komt door aflossing en (geringe) rentebetaling weer terug in het fonds waarna het beschikbaar is voor nieuwe leningen. Geïnteresseerde partijen kunnen vanaf half mei een aanvraag indienen voor een lening tussen de € 10.000,- en € 50.000,-. Daarbij geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt.  Binnenkort verschijnen aanvraagformulieren en achtergrondinformatie op de gemeentelijke website. Het beheer van het fonds wordt ondergebracht bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVN).

Wethouder Harriet Tiemens hoopt dat veel partijen gebruik maken van het fonds en er verdere concrete stappen worden gezet op weg naar een CO2-neutraal Rheden.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.