lokale ondernemers staan te springen om dit lokale snoeihout, takken of hele bomen mee te nemen en dit te verwerken tot brandstof
lokale ondernemers staan te springen om dit lokale snoeihout, takken of hele bomen mee te nemen en dit te verwerken tot brandstof
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Leve het snoeihout!!

Wij willen dat lokaal snoeihout ook lokaal als brandstof gebruikt kan worden.
Leve het snoeihout!!

lokale ondernemers staan te springen om dit lokale snoeihout, takken of hele bomen mee te nemen en dit te verwerken tot brandstof

In november gaan ambtenaren in deze regio weer aan tafel om te kijken of een grootschalig biomassa contract, dat 31 december 2014 afloopt, nog een jaar verlengd moet worden. Een aanbesteding waar de belangrijkste criterium prijs is.


Wij willen dat lokale initiatieven voor inzamelen van biomassa zo veel mogelijk de ruimte krijgen.

 

Klik hier en vul onze enquête in (kost 30 sec tijd)

 

De overheden in deze regio hebben een groot contract afgesloten via een Europese tender. Het door de gemeenten ingezamelde hout van particulieren en bedrijven wordt nu gescheiden behandeld en afgevoerd via (afval)verwerkingsbedrijven, waarna de gemeenten er geen zeggenschap meer over hebben. De verwerkingsbedrijven verkopen het meeste hout als snippers aan bedrijven buiten de regio die het als brandstof in grote verwarmingsinstallaties gebruiken. Daarvan gaat het grootste deel naar het buitenland.

Dit afval kan goed lokaal verwerkt worden tot hoogwaardige brandstof of producten voor in de regio. Om dit mogelijk te maken vergt dat wel een aanpassing van de huidige contracten.

En lokale ideeën zijn er zat.
Theeschenkerij Mariendaal wil graag lokaal snoeien en stoken. En wat dacht u van onze lokaal snoeihout als brandstof te gebruiken in het openlucht museum, een zwembad in Rheden. Of je verenging die snoeidagen organiseert voor eigen brandstof?

Door gezamenlijk bezig te gaan met verantwoord snoeibeleid komt er ook meer betrokkenheid met de natuur. Dit is winst die in een kille tender op prijs niet naar voren komt.

 

LIKE dit bericht op facebook

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.