Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Kinderen bouwen windmolens

Tijdens de ledenvergadering van de coöperatie is de vraag naar voren gekomen om als coöperatie een evenement te stimuleren voor kinderen en windenergie. Dit is direct met enthousiasme opgepakt. Om dit project handen en voeten te geven heeft de coöperatie een Broodje Energie georganiseerd, waar uiteindelijk een groot aantal mensen op af kwamen met inspirerende resultaten!

Het project is begonnen met een idee van de Arnhemse kunstenaar Alphons ter Avest. Hij wil al een tijd met kinderen windmolens maken van o.a. fietswielen. Idealiter wordt door de kinderen een windmolenpark gebouwd in Arnhem waarbij de MIR als bouw/verzamellocatie wordt ingericht.

 

Tijdens het Broodje Energie zijn direct spijkers met koppen geslagen. Er wordt ingeschreven voor de Projectweek Engineering van de HAN van 27 t/m 31 januari 2014. Deze inschrijving wordt gesponsord door Alliander.

 

De opdracht aan de studenten is:

  • Ontwerp en vervaardig werkende windmolens die eenvoudig door basis- en middelbare scholieren te maken zijn uit afvalmateriaal.
  • Maak een voor de kinderen te begrijpen technische handleiding voor de bouw van de windmolens.
  • Bedenk op welke wijze de geleverde stroom verzameld en, lokaal of aan het net, geleverd kan worden. Benader daartoe Arnhemse partijen.
  • Maak de hoeveelheid opgewekte energie inzichtelijk.
  • Inventariseer waar welke materialen (oude fietswielen, dynamo’s, windmolen bladen etc) gratis of heel goedkoop verkregen kunnen worden.
  • Maak een businessmodel.

 

Met deze resultaten wordt in het najaar van 2014 een evenement georganiseerd voor kinderen om het windmolenpark daadwerkelijk te gaan bouwen.

 

Naam van de studentenbegeleiders zijn: Jan Bozelie (Alliander), Alphons ter Avest (bedenker/kunstenaar) en Inge van der Vaart (I-Link).

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.