Agenda
Hier opgewekt
23-11-2018
Op vrijdag 23 november vindt voor de zevende keer hét evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.
23-11-2018 09:00 - 22:00 — Spant! - Bussum
Hier opgewekt
Aankomende agenda items...
Nieuws
Kom op ons zomerfeest 26-06-2018
Op 29 juni bent u welkom op ons zomerfeest. vanaf 17.00 uur in De Broedplaats (DAZO), Spijkerstraat 125, Arnhem
Kom op ons zomerfeest
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan 20-06-2018
Minister Wiebes kondigt in zijn brief aan de Tweede Kamer van 15 juni j.l. aan hoe hij het stimuleringsbeleid voor lokale hernieuwbare elektriciteitsproductie wil vormgeven. In de brief bespreekt hij verschillende regelingen en aanpassingen van het huidige beleid, waaronder de de salderingsregeling, de postcoderoosregeling, en een ontwikkelfonds voor coöperaties.
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd 20-06-2018
Tijdens de ledenvergadering van 13 juni is de kennisbank van de Vereniging Energie Coöperaties Gelderland (VECG) gelanceerd. De kennisbank bevat een overzicht van projecten die door de 30 leden van de VECG worden uitgevoerd. Aan elk project zijn profielen gekoppeld van betrokken specialisten en documenten ter ondersteuning van nieuwe coöperatieve projecten.
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken 08-05-2018
Wij staan op de State of Fashion nacht en hebben jouw hulp nodig bij onze stand om Windpark Koningspleij aan zo veel mogelijk mensen te presenteren. De nacht van de mode is op 9 juni en we staan er van 18.00 tot 22.00 uur. Wil je meedoen, neem dan contact op met Patrick of Xeni.
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken
Info

Hoge opkomst bij avond over isoleren in Dieren-West

Zo’n 80 bewoners uit de wijk Dieren-West waren afgekomen op de avond over isoleren, georganiseerd door de Werkgroep Duurzaam Dieren-West.

Onder het motto ‘wat je gebruikt aan energie, hoef je ook niet op te wekken’, was het hoofdonderwerp een presentatie van Joeri van den Berg van de Isolateur over allerlei mogelijkheden om de woning de isoleren. Daaraan voorafgaand deed de werkgroep uit de doeken wat haar beweegt om met duurzaamheid in Dieren-West bezig te zijn. Zij willen graag veel bewoners bewust maken van de mogelijkheden om te besparen en dat ook goed en praktisch uitleggen. En zij hopen dat meer mensen met het verduurzamen van hun woning in de weer willen. Binnenkort gaat de werkgroep warmtecamera wandelingen in de buurt organiseren, om daarmee het gesprek over mogelijkheden tot isoleren gemakkelijker te maken. De beelden geven immers een uitstekende indicatie waar de meeste energieverliezen in een woning optreden. Meer informatie over de werkgroep vindt u op www.dieren-west.nl. Ook werd een korte presentatie gehouden over de Woonwensenscan, waarmee mensen een overzicht krijgen van mogelijkheden om het comfort, levenloopbestendigheid of veiligheid van de woning te vergroten. Aanmelden voor de gratis woonwensenscan is mogelijk via www.elmg.nl

 

Deze activiteiten worden ondersteund door het Energieloket Midden Gelderland. Wilt u ook iets dergelijks in uw wijk of buurt. Stuur dan een mail met uw wens naar service@rijnenijsselenergie.nl

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.