Eneregy made in [ Arnhem ]
Eneregy made in [ Arnhem ]
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Groot enthousiasme om met Energie Made in Arnhem door te gaan

Tijdens een zeer druk bezochte netwerkbijeenkomst van Energie Made in de HAN op 23 April is duidelijk gebleken dat we door gaan. Dit is de conclusie van EMiA partners in een van de workshops die georganiseerd is door de gemeente Arnhem, in samenwerking met de Rijn en IJssel Energie Coöperatie.

Op 23 April is in de HAN een ontbijtbijeenkomst van Energie Made in Arnhem georganiseerd. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst zijn een aantal workshops georganiseerd. De workshop over ‘verbreden en verdiepen’ is door 28 mensen bezocht. Met elkaar is uitgewerkt waar de behoefte ligt als platform. Daarbij kwam duidelijk naar voren dat de meerderheid EMiA ziet als een platform voor kennisuitwisseling tussen bedrijven onderling.

 

Uit een analyse van Rijn en IJssel Energie bleek dat de leden van EMiA duidelijk op te splitsen zijn in 2 groeperingen. Enerzijds grote bedrijven, die voornamelijk bestaan uit overheden, scholen, bouwbedrijven, woningbouw corporaties en technische dienstverlening. Anderzijds het midden en klein bedrijf dat zich richt op retail, zzp-ers in de dienstverlening en stichtingen en verenigingen. Uit de discussie met deze gemêleerde groep van mensen en bedrijven kwamen een aantal duidelijke richtingen naar voren.

 

Het EMiA platform is een platform van bedrijven onder elkaar.  Bij een kleine groep leefde de wens om gezamenlijk communicatie naar particulieren op te pakken. De overgrote meerderheid bracht echter onderwerpen naar voren voor het versterken van de onderlinge cohesie. Vooral de behoefte naar een gezamelijke online community voor uitwisselen van elkaars expertise, projecten en matchen van vraag en aanbod bleek groot te zijn. Ook elkaar een paar keer per jaar fysiek blijven ontmoeten bleek een duidelijk draagvlak te hebben. Deze fysieke bijeenkomsten kunnen tevens kleinschalige bijeenkomsten zijn in het uitwerken van gezamenlijk ideeën.

 

De komende maanden zal de Gemeente Arnhem in samenwerking met Rijn en IJssel Energie de onderliggende ideeën nader uitwerken.

 

Voor vragen kunt u terecht bij Jan de Wit van de Rijn en IJssel Energie coöperatie tel: 08-54011762, of Betty Jacobi van de gemeente Arnhem, tel: 0900-1809

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.