Nu de kogel door de kerk is gaat de Rijn en IJssel Energie Coöperatie uitwerken hoe zij haar rol verder in gaat vullen
Nu de kogel door de kerk is gaat de Rijn en IJssel Energie Coöperatie uitwerken hoe zij haar rol verder in gaat vullen
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Groen licht voor raadsvoorstel windenergie Arnhem

De gemeenteraad van Arnhem heeft 14 januari groen licht gegeven aan het raadsvoorstel Windenergie in Arnhem. De kern van het voorstel is om in te stemmen met het faciliteren van marktinitiatieven gericht op realisatie van windturbines in ’t Broek/Kleefse Waard, Koningspleij Noord en IJsseloord-II.

De gemeenteraad is hierbij niet over 1 nacht ijs gegaan. En er zijn nog steeds de nodige bedenkingen. Zo is meerder malen onderstreept dat draagvalk erg belangrijk is. De PvdA ging zelfs zo ver dat zij tegen het voorstel stemde omdat zij weleens waar voor windenergie is, maar vond dat de gemeente het zich erg gemakkelijk maakt door de markt de burgerparticipatie te laten organiseren.

 

In vergelijk met de gemeente Zutphen moeten wij constateren dat Arnhem inderdaad erg zuinig aan doet. Deze kleine gemeente heeft 1,8 miljoen uitgetrokken voor een energie neutraal Zutphen, waaronder gedeeltelijk financieren van de voorbereidingskosten voor extra windmolens tot een bedrag van € 500.000,- . Zutphen heeft er inmiddels al 3 op industrieterrein ‘De Mars’ dat aan het centrum van Zutphen grenst. Dat gaan er nu 3 meer worden.

 

Nu de kogel door de kerk is gaat de Rijn en IJssel Energie Coöperatie uitwerken hoe zij haar rol verder in gaat vullen, zodat er een overwogen besluit komt over windmolens in Arnhem.

 

Meer informatie over het besluit

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.