Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Energiecafe Gemeente Arnhem

Energiecafe over het verduurzamen van oude gebouwen
Wanneer 06-09-2018
van 16:30 tot 18:30
Waar Showroom Arnhem, Langstraat 20
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

Oude gebouwen en vooral monumenten vragen om maatwerk als het gaat om verduurzamen. Wat kan er allemaal wel en waar loop je tegenaan als je een oud gebouw energieneutraal wilt maken en van het aardgas af wil sluiten?


Peter Koelewijn, Bouwmeester van de Eusebiuskerk, neemt ons mee in de vraagstukken rondom verduurzamen van de Eusebiuskerk. Waar is hij tegenaan gelopen? Welke keuzes heeft hij gemaakt en wordt de kerk aardgasvrij?


Ilco Postma van Vivare vertelt hoe zij als corporatie staan tegenover de verduurzamingsopgave van haar erfgoed. Ilco deelt ervaringen over pilotprojecten bij monumentale gebouwen, waarbij tijdens planmatig onderhoud 3 verschillende type monumenten zijn verduurzaamd. Wat hebben ze daarvan geleerd? Wat kan daarin toegepast worden in de oudere panden in Arnhem, zoals het beschermd stadsgezicht in de Geitenkamp?
Vera Franken van TAK Architecten komt vertellen over de restauratie van café Laros in Velp (rijksmonument en familieobject). Welke keuzes zijn gemaakt voor duurzaamheid met behoud van de monumentale waarden?
Daarna volgen nog een aantal pitches.

Het weekend van 8-9 september is het open monumentendag, dus met de inspiratie uit het energy café kunt u vervolgens de monumenten in het weekend gaan bezoeken!

Om 16.30 uur start het inhoudelijk programma en de deuren zijn open vanaf 16.00 uur. De netwerkborrel start rond 17.30 uur.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en neem vooral een introducé mee die geïnteresseerd is.

De locatie is Showroom Arnhem, Langstraat 20.
Parkeren kan in parkeergarage Rozet, Langstraat 10.
Showroom Arnhem ligt op tien minuten wandelen vanaf Arnhem Centraal.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.