Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Energiecooperatie Rijn en IJssel deelt haar werkplekken en vergaderruimtes

Met ingang van 20 februari kan iedereen online een werkplek of vergaderlocatie boeken bij de Energiecoöperatie Rijn en IJssel in Arnhem. Deze coöperatie is in Arnhem de eerste die een nieuw boekingssysteem in gebruik neemt. Dit systeem biedt geïnteresseerde ZZP-ers de mogelijkheid om een werkplek voor enkele uren of een hele dag direct online te boeken.

Dat geldt ook voor een vergaderruimte met beamer en lunch inclusief. Voordeel is dat je niet hoeft te wachten op een antwoord per mail of de ruimte beschikbaar is, maar dat je de beschikbaarheid en kosten direct kunt zien en ook meteen kunt reserveren en afrekenen. Aan de achterkant is de software gemakkelijk en flexibel in te regelen en zelf te beheren.

 

Zo gaat bij Energiecoöperatie Rijn en IJssel de lunchopdracht via een automatisch aangemaakte mail meteen door naar de locale, biologische broodjeszaak waarmee zij de afspraak heeft gemaakt. De coöperatie blijft hierdoor ten aanzien van zijn boekingen en beheer volledig zelf "in control". In het systeem zijn ook kortingscodes in te voeren, die voor de leden van de coöperatie gelden.

 

LetShare die het initiatief nam en de software ontwikkelde, hoopt hiermee tegemoet te komen aan een groeiende vraag van zelfstandigen en werknemers aan flexibele werkplekken in hun directe woonomgeving. Dit bleek uit onderzoek van afgelopen zomer door Karin de Vries. Deze plekken zijn vaak wel bij bedrijven, scholen en instellingen beschikbaar, maar zijn nog niet gemakkelijk online te boeken en af te rekenen. Voor de aanbieders van deze plekken betekent dit niet alleen een extra inkomste, maar het kan ook andere voordelen bieden, zoals het in contact komen met groepen zzp-ers die kennis en contacten mee kunnen brengen die interessant zijn voor deze bedrijven.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.