Agenda
Nationaal Warmte Congres
08-11-2018
Bent u ook op zoek naar de mogelijkheden om de warmtetransitie uit te voeren? Hoe u het concreet kunt maken? Hoe we van gas naar gasloos kunnen gaan?
08-11-2018 06:00 - 17:00 — De Vereniging, Nijmegen
Nationaal Warmte Congres
Hier opgewekt
23-11-2018
Op vrijdag 23 november vindt voor de zevende keer hét evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.
23-11-2018 09:00 - 22:00 — Spant! - Bussum
Hier opgewekt
Energiecafe Gemeente Arnhem
29-11-2018
Op 29 november is er weer een Energiecafe in Arnhem
29-11-2018 16:30 - 18:30
Energiecafe Gemeente Arnhem
Aankomende agenda items...
Nieuws
Overlijden Peter van Hal 19-08-2018
Afgelopen week ontvingen we het verdrietige en schokkende nieuws dat Peter van Hal op woensdag 8 augustus door een misdrijf om het leven is gebracht.
Overlijden Peter van Hal
Meer dan 500 participanten Windpark Koningspleij 28-07-2018
De 500ste deelnemer aan het burgerwindpark Koningspleij heeft zich aangemeld
Meer dan 500 participanten Windpark Koningspleij
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 28-07-2018
Op 10 november 2017 overleed Dirk Zeldenrust. Hij was een van de mensen die zijn achternaam echt eer aandeed. Hij achtervolgde Jan en alleman over allerlei onderwerpen over duurzaamheid. Ook in de vergaderingen van de Coöperatie liet hij zich meermaals gelden.
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs
Kom op ons zomerfeest 26-06-2018
Op 29 juni bent u welkom op ons zomerfeest. vanaf 17.00 uur in De Broedplaats (DAZO), Spijkerstraat 125, Arnhem
Kom op ons zomerfeest
Info

Energiecircus van Burgers Geven Energie

Burgerparticipatie en Zonnepark de Grift. Het energiecircus van Burgers Geven Energie strijkt donderdag 23 augustus neer op Kelfkensbos in Nijmegen. Je bent van harte welkom in onze tent voor een avondvullend programma over de energietransitie en de rol van burgers in de regio Arnhem-Nijmegen.
Wanneer 23-08-2018
van 20:00 tot 22:30
Waar Kelfkensbos, Nijmegen
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

 

Het energiecircus van Burgers Geven Energie strijkt donderdag 23 augustus neer op Kelfkensbos in Nijmegen. Je bent van harte welkom in onze tent voor een avondvullend programma over de energietransitie en de rol van burgers in de regio Arnhem-Nijmegen onder leiding van weervrouw Margot Ribberink.

Zonnepark de Grift
We zoomen deze avond in op Zonnepark de Grift. Dit project van coöperatie WindpowerNijmegen krijgt steeds meer vorm. Het plan is om op de locatie van Windpark-Nijmegen-Betuwe een zonnepark met 17.000 panelen te maken. Dit komt, net als het windpark, in handen van burgers.

Energieopgave
Wethouder Harriët Tiemens opent met een toelichting op de lokale klimaat- en energieplannen. Met de Energietafel onderzoeken we wat nodig is om deze ambities waar te maken en hoe burgers kunnen bijdragen aan de energietransitie. De Energietafel is een innovatieve methode waarmee je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in je omgeving ontdekt.

We kijken wat we tot nu toe als burgers samen hebben gerealiseerd in KWh, met Windpark Nijmegen-Betuwe en drijvend zonnepark Lingewaard als voorbeeld. Daarna nemen we de plannen voor Zonnepark de Grift onder de loep. Leden van WindpowerNijmegen vertellen over de rol van de coöperatie. Ook hoor je meer over de techniek van cablepooling, de ideeën voor financiering en hoe jij mee kunt doen. Hierbij is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

 

 

Bekendmaking winnaar windmolenbeklimming
Aan het einde van de avond maken we de winnaar bekend van de verloting van een windmolenbeklimming onder nieuwe leden van WindpowerNijmegen. Wie weet ben jij de gelukkige en geniet je binnenkort van het uitzicht over Nijmegen en omgeving, vanaf een turbine in Windpark Nijmegen-Betuwe.

Ons eigen bier
Brouwerij Oersoep zorgt voor een smakelijke afsluiting. Deze Nijmeegse brouwer heeft speciaal voor ons een bier gemaakt dat je deze avond kunt proeven.

Medio augustus hoor je meer over het programma. Zet de datum alvast in je agenda.

 

 


 

 

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.