Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Energiecircus van Burgers Geven Energie

Burgerparticipatie en Zonnepark de Grift. Het energiecircus van Burgers Geven Energie strijkt donderdag 23 augustus neer op Kelfkensbos in Nijmegen. Je bent van harte welkom in onze tent voor een avondvullend programma over de energietransitie en de rol van burgers in de regio Arnhem-Nijmegen.
Wanneer 23-08-2018
van 20:00 tot 22:30
Waar Kelfkensbos, Nijmegen
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

 

Het energiecircus van Burgers Geven Energie strijkt donderdag 23 augustus neer op Kelfkensbos in Nijmegen. Je bent van harte welkom in onze tent voor een avondvullend programma over de energietransitie en de rol van burgers in de regio Arnhem-Nijmegen onder leiding van weervrouw Margot Ribberink.

Zonnepark de Grift
We zoomen deze avond in op Zonnepark de Grift. Dit project van coöperatie WindpowerNijmegen krijgt steeds meer vorm. Het plan is om op de locatie van Windpark-Nijmegen-Betuwe een zonnepark met 17.000 panelen te maken. Dit komt, net als het windpark, in handen van burgers.

Energieopgave
Wethouder Harriët Tiemens opent met een toelichting op de lokale klimaat- en energieplannen. Met de Energietafel onderzoeken we wat nodig is om deze ambities waar te maken en hoe burgers kunnen bijdragen aan de energietransitie. De Energietafel is een innovatieve methode waarmee je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in je omgeving ontdekt.

We kijken wat we tot nu toe als burgers samen hebben gerealiseerd in KWh, met Windpark Nijmegen-Betuwe en drijvend zonnepark Lingewaard als voorbeeld. Daarna nemen we de plannen voor Zonnepark de Grift onder de loep. Leden van WindpowerNijmegen vertellen over de rol van de coöperatie. Ook hoor je meer over de techniek van cablepooling, de ideeën voor financiering en hoe jij mee kunt doen. Hierbij is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

 

 

Bekendmaking winnaar windmolenbeklimming
Aan het einde van de avond maken we de winnaar bekend van de verloting van een windmolenbeklimming onder nieuwe leden van WindpowerNijmegen. Wie weet ben jij de gelukkige en geniet je binnenkort van het uitzicht over Nijmegen en omgeving, vanaf een turbine in Windpark Nijmegen-Betuwe.

Ons eigen bier
Brouwerij Oersoep zorgt voor een smakelijke afsluiting. Deze Nijmeegse brouwer heeft speciaal voor ons een bier gemaakt dat je deze avond kunt proeven.

Medio augustus hoor je meer over het programma. Zet de datum alvast in je agenda.

 

 


 

 

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.