Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Energiecentrale op Roof Garden wordt in werking gesteld

Op woensdag middag 3 juli om 17:00 wordt tijdens een netwerk bijeenkomst van De Rijn en IJssel Energie Coöperatie “De Energiecentrale” van Roof Garden formeel inwerking gesteld door middel van opstarten van de HELIX. De HELIX is een nieuw wind energie concept dat zeer recentelijk gelanceerd is door de Nederlandse wind pionier Multi-Energy Solutions.

Roof Garden Arnhem is een reizende tuin die zich verplaatst over de daken van Arnhem en  de betonnen daken omgetoverd tot levendige stadstuinen. Daarmee is Roof Garden Arnhem een publieke ruimte waar plaats is voor ontspanning, stadslandbouw en cultuur. De bezoekers kunnen hier genieten van een lokaal, biologisch hapje en drankje met een uniek uitzicht over de stad!

 

Roofgarden zet zich in energie neutraal te gaan werken. Om dat te bewerkstelligen werden er al zonnepanelen opgesteld. Rijn en IJssel Energie Coöperatie vond het een uitdaging hier een dubbele bijdrage aan te leveren. Door wind energie toe te voegen. Maar ook door de opbrengst van de 8 zonnepanelen en een wind Helix af te zetten tegen het werkelijke gebruik van Roof Garden. Alle verbruik is direct te monitoren op de website van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie en van Roofgarden.

 

Op deze wijze maken we echt zichtbaar in welke mate je in eigen lokale energie behoefte kan voldoen. Dat is waar wij vanuit de coöperatie naar streven. Jan de Wit, voorzitter Rijn en IJssel Energie: “Het is interessant dat binnenkort de opgewekte energie terug geleverd kan worden aan jezelf in plaats van naar de grote energiebedrijven. Dan kunnen we in energievoorziening switchen naar de coöperatie, een lokale organisatie waar je door het lidmaatschap zelf de zeggenschap hebt”.

 

Het in werking stellen gebeurt  door het aanzetten van de HELIX. Dit is een kleine verticale windmolen die verrassend veel energie levert en daarmee een uitstekend antwoord vormt voor daken waar onvoldoende zon komt. De Coöperatie gaat de komende tijd test data verzamelen van de HELIX en zoekt nog geschikte test locaties. De in werking stelling vindt plaats op een netwerkbijeenkomst van de energie coöperatie.

 

Wanneer u aangeeft interesse te hebben om mee te doen, geef dan via dit formulier aan dat u interesse heeft op op de hoogte gehouden te worden over windenergie.

 

Ook niet-leden van de coöperatie zijn welkom.

 

  • Tijd: woensdag 3 juli van 17:00 – 19:00 uur
    De locatie: dak van parkeergarage Rozet (voorheen langstraat parkeergarage)  Langstraat 10, Arnhem. http://www.roofgardenarnhem.nl

 

Roofgarden is te bezoeken tot en met 21 juli

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.