Agenda
Hier opgewekt
23-11-2018
Op vrijdag 23 november vindt voor de zevende keer hét evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.
23-11-2018 09:00 - 22:00 — Spant! - Bussum
Hier opgewekt
Aankomende agenda items...
Nieuws
Kom op ons zomerfeest 26-06-2018
Op 29 juni bent u welkom op ons zomerfeest. vanaf 17.00 uur in De Broedplaats (DAZO), Spijkerstraat 125, Arnhem
Kom op ons zomerfeest
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan 20-06-2018
Minister Wiebes kondigt in zijn brief aan de Tweede Kamer van 15 juni j.l. aan hoe hij het stimuleringsbeleid voor lokale hernieuwbare elektriciteitsproductie wil vormgeven. In de brief bespreekt hij verschillende regelingen en aanpassingen van het huidige beleid, waaronder de de salderingsregeling, de postcoderoosregeling, en een ontwikkelfonds voor coöperaties.
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd 20-06-2018
Tijdens de ledenvergadering van 13 juni is de kennisbank van de Vereniging Energie Coöperaties Gelderland (VECG) gelanceerd. De kennisbank bevat een overzicht van projecten die door de 30 leden van de VECG worden uitgevoerd. Aan elk project zijn profielen gekoppeld van betrokken specialisten en documenten ter ondersteuning van nieuwe coöperatieve projecten.
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken 08-05-2018
Wij staan op de State of Fashion nacht en hebben jouw hulp nodig bij onze stand om Windpark Koningspleij aan zo veel mogelijk mensen te presenteren. De nacht van de mode is op 9 juni en we staan er van 18.00 tot 22.00 uur. Wil je meedoen, neem dan contact op met Patrick of Xeni.
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken
Info

Energiecafe Arnhem: Waterkracht!

Arnhem heeft veel water, hoogteverschillen en Arnhem ligt aan de Nederrijn en IJssel. Welke kansen biedt dat op het vlak van energie? Daar gaan we het over hebben tijdens dit Energy Café.
Wanneer 26-10-2017
van 16:00 tot 17:30
Waar Showroom Arnhem, Langstraat 20
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

Mirjam Ruigrok van Waterschap Rijn en IJssel neemt ons mee in de kansen van waterkracht en koude en warmte uit oppervlaktewater.

Leon Claassen (Provincie Gelderland) vertelt over de mogelijkheden die de grotere rivieren bieden en over het project Rivierklimaatpark IIsselpoort.

Erik Laurentzen van de gemeente Arnhem geeft ons een kijkje in het moerriool en vertelt welke kansen er mogelijk liggen om hieruit energie op te wekken.

Er wordt tijdens dit café ook een mooi cadeau aan de stad aangeboden door een Arnhemse partij. Wat dit precies is houden we nog even geheim, maar het heeft ook met water te maken.

 

Tot slot komen enkele mensen op het podium voor een korte pitch met een oproep of hulpvraag aan het netwerk.

 

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.