Het energiebespaarhuis in Westervoort
Het energiebespaarhuis in Westervoort
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Energiebespaarhuis in Westervoort

Met zijn 'energiebespaarhuis' is Peter Koenders van Koenders Totaalbouw uit Duiven donderdag in de prijzen gevallen tijdens de nationale manifestatie De Voorsprong op het IPKW-terrein aan de Kleefse Waard in Arnhem.
Energiebespaarhuis in Westervoort

Het energiebespaarhuis in Westervoort

Het Energie Bespaar Huis is een winkel met energieneutrale maatregelen voor rijtjeswoningen. Het initiatief komt van Koenders Totaalbouw b.v. en Geo-energie. In Westervoort verrijst in een (hoek)woning een showroom van duurzame energiebesparende maatregelen. De ingrepen die in de woning nodig zijn, blijven na renovatie zichtbaar voor de bezoeker. Die kan zo zelf ervaren wat de effecten zijn.

 

Per 1 februari wil hij dat huis openstellen als een showroom/ renovatiewinkel. Het 'energiebespaarhuis' is verrijkt met een zonneboiler, een warmtepomp, zonnepanelen en schilisolatie. Ook zijn de radiatoren vervangen door vloer- en wandverwarming en convectoren. "Dat hele pakket bieden we aan voor 35.000 euro exclusief."

 

De opening is gepland op 1 februari 2014 en de winkel zal dan op afspraak dagelijks geopend zijn van 16.00 – 20.00 en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

 

De jury: “Een goed idee, dat alles is toegepast zoals je het bij jezelf thuis zou zien. Realistisch ook, ze hebben over een slimme partner nagedacht. En een bouwer die zijn eigen product verkoopt, dat is een goede zaak.”

Tip van de jury: “Het is een oplossing voor rijtjeswoningen, die er allemaal hetzelfde uitzien. Maar het droomhuis van de mensen die er in wonen, is nogal verschillend. Kijk eens of het aanbod kan worden gedifferentieerd naar verschillende woon- en leefstijlen.”

 

Er zijn maar liefst 26 inzendingen binnen gekomen op de oproep van Energiesprong. 12 november werd bekend welke zes inzenders in aanmerking komen voor co-financiering; Het Energie Bespaar Huis is er een van. Bekijk alle winnaars hier.

 

Zie ook: http://www.koenderstotaalbouw.nl

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.