Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

De Groene Vos in vernieuwde vorm verder

Goed nieuws voor duurzaam Arnhem: De Groene Vos aan de Hommelseweg 41 blijft open en slaat nieuwe wegen in. Stichting Kom op voor een duurzame wijk, Onderhoudswinkel VOSZ en nieuwe partner Merel de Mode gaan vanaf 14 augustus met nieuwe energie verder om vanuit De Groene Vos te werken aan een duurzame samenleving. Een vos, ook al is hij groen, verliest nu eenmaal wel zijn haren maar niet zijn streken.

Na een zomervakantie en een herinrichtingsperiode van begin juli tot half augustus gaat De Groene Vos op 14 augustusweer open. De Groene Vos was en blijft een servicecentrum voor duurzame ontwikkeling van Stichting Kom op voor een duurzame wijk en Onderhoudswinkel VOSZ (een vereniging voor huur van klusgereedschap). Beide organisaties zetten de samenwerking voort, maar er komt een derde partner bij, namelijk Merel de Mode.

 

Merel de Mode gaat het assortiment van De Groene Vos uitbreiden met kleding en accessoires van biologische en gerecyclede materialen. Tevens kan zij kleding repareren of restylen met bijv. een leuke nieuwe print.

 

Stichting Kom op voor een duurzame wijk gaat in de nieuwe opzet een beperkter assortiment aan artikelen verkopen, zoals doppers, zonopladers, waterbespaarders en duurzame chocolade. Service en informatie over zonnepanelen onder het beeldmerk Zonnestroom Made in [Arnhem] zullen een belangrijkere plaats krijgen in de winkel. Het pand blijft eveneens uitvalsbasis voor diverse projecten van de stichting, zoals stadslandbouw, duurzame diners en Repair Cafés.

 

De inzamelfaciliteiten voor frituurvet, lege cartridges, elektrische apparaten blijven in tact. Ook de plasticzakkenservice en het afhaaladres voor groentepakketten blijven bestaan.

 

De openingstijden, tot nu toe drie dagen in de week, worden met ten minste één dag in de week uitgebreid. De drie organisaties gaan na de vakantie met nieuw elan verder in het besef dat duurzame ontwikkeling een steeds belangrijkere rol speelt in de samenleving.

 

Op zaterdag 7 september vindt een heropeningsborrel plaats. Voordat het zover is wordt in de maand juni een grote opruimingsactie met flinke kortingen gehouden.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.