Gebuik een leenauto of buurtauto in Rheden
Gebuik een leenauto of buurtauto in Rheden
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Buurt en leenauto's in Rheden

Door gebruik van buurt auto's en leenauto's kunt u op een eenvoudige manier besparen op uw energiekosten.

De gemeente Rheden is hard bezig de CO2 emissies van het wegverkeer te verminderen. Hierbij wordt gedacht aan verbeteren van fietsenstallingen en fietsverbindingen, persoonlijk mobiliteitsplan, carpoolparkeerplaatsen en gebruik van deel/leenauto’s en regiotaxi’s.

 

Een van de mogelijkheden is het gebruik van buurt en leen auto's:

 

Wheels4All

Wheels4All heeft momenteel al 3 buurtauto’s in Dieren staan en 2 in Velp. Elke buurtauto is een zuinige, schone auto met in de wintermaanden winterbanden.

 

De voordelen voor u als mogelijke gebruiker zijn: besparing op transportkosten, bijdrage aan vermindering van CO2uitstoot en verbeteren van de luchtkwaliteit in uw gemeente. Op de website van Wheels4All vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven.

 

MyWheels

Voor inwoners van Rheden, de Steeg, Ellecom, Spankeren en Laag Soeren is er ook een ander initiatief: MyWheels. Autobezitters kunnen via MyWheels hun eigen auto delen met vrienden, mensen uit de buurt of wie dan ook, om zo een deel van hun autokosten terug te verdienen. Als een auto regelmatig ongebruikt voor de deur staat, is MyWheels een goede manier om anderen te helpen en tegelijk geld te verdienen. Geïnteresseerde gebruikers (die een auto hebben of zoeken) kunnen zich gratis aanmelden via “meedoen” op www.mywheels.nl.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.