Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Blowlands 2018

De initiatiefnemers van Burgers Geven Energie en de Radboud Universiteit (sectie Geografie, Planologie en Milieu) organiseren vrijdagmiddag 15 juni a.s. een lezing en debat over de toekomst van de energietransitie en de rol van burgers. Het is de start van het 2-daagse energiefestival Blowlands, onder de molens van Windpark Nijmegen-Betuwe. Je bent van harte welkom.
Wanneer 15-06-2018
van 11:00 tot 15:30
Waar Windpark Nijmegen - Betuwe, bij de A15 afslag Elst
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

Lezing Arne Jungjohann: EnergyDemocracy, 11.00-12.00 uur
Duitsland loopt voorop als het gaat om het stimuleren van hernieuwbare energie. Niet de grote multinationals maar Duitse burgers spelen een voortrekkersrol in de overgang naar een nieuw energiesysteem. Een ‘energiedemocratie’ is de enige werkelijk duurzame basis van de omslag naar hernieuwbaar, stellen Arne Jungjohann en Craig Morris. Wat kunnen wij in Nederland leren van de ervaringen van ons buurland? Luister naar het inspirerende verhaal van Arne Jungjohann, co-auteur van de bestseller Energy Democracy (Engelstalig).

Biologische Lunch, 12.00-13.30 uur
Met mogelijkheid voor een (virtuele) rondleiding over het windpark.

Debat Energietransitie en de rol van burgers, 13.30-15.30 uur
Door de klimaatverandering, de aardbevingen in Groningen en onder druk van Europa en het internationale Klimaatakkoord, lijkt de energietransitie in Nederland eindelijk op stoom te komen. 
In dit debat zoeken we naar de rol van burgers in de energietransitie:
- Welke strategieën zijn er in Nederland als het gaat om lokale, decentrale energievoorziening?
- Kan de burgerbeweging werkelijk een rol van betekenis spelen in de energietransitie? Hoe kunnen we dit stimuleren?
- Wat is ervoor nodig om de energietransitie – bottom-up, met burgers en lokale bedrijven - te faciliteren?

Journaliste Annemieke Schakelaar (Omroep Gelderland) gaat met ons op zoek naar antwoorden. Met bijdragen van o.a. Jan Matthijsen (Planbureau voor de Leefomgeving) en Foppe de Haan (landelijk energie-adviseur en voormalig secretaris Energieakkoord). 

Wetenschappers, politici, beleidsmakers, bedrijfsleven en burgers: iedereen met belangstelling voor de energietransitie en de rol van burgers is welkom om mee te praten.

Kick off Burgers Geven Energie met borrel, 15.30 uur
Burgers Geven Energie is een nieuw platform, waar iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen terecht kan om kennis en ervaringen uit te wisselen op het gebied van energietransitie. Een plek –on- en offline – waar je burgers treft met inspirerende verhalen; mensen die zich inzetten om samen lokale duurzame energieprojecten van de grond te krijgen.

 

Lees verder

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.