Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Attero wint aanbesteding verwerking gft-afval Milieusamenwerking Regio Arnhem

Vanaf 1 januari 2015 verwerkt Attero het gft-afval van negen gemeenten die deel uitmaken van Milieusamenwerking Regio Arnhem (MRA). Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding. Attero won die op basis van criteria zoals prijs en duurzaamheid.

Het nieuwe contract heeft een looptijd van acht jaar, met een verlengingsoptie van twee jaar. Op dit moment wordt de verwerking van het gft-afval voor de milieuregio verzorgd door AVR in Duiven. Dat contract loopt tot eind 2014.

 

De prijs voor de verwerking van het gft-afval door Attero is uitgekomen op 44,40 euro per 1000 kilogram (ton). Daarmee wordt op jaarbasis een besparing gerealiseerd van ongeveer 15 euro per ton. Per jaar wordt door de deelnemende gemeenten naar schatting ongeveer 25.000 ton gft-afval ingezameld.

 

Vanaf de overslaglocatie in Duiven - waar alle gft-afval uit de regio wordt samengebracht - gaat het gft met ingang van 2015 naar de verwerkingsinstallatie van Attero in Wilp in Gelderland. Daar wordt het vergist, waarna er compost van wordt gemaakt. Bij het vergisten wordt biogas geproduceerd. Dat wordt gebruikt om groene stroom op te wekken.


MRA-voorzitter Margreet van Gastel  is verheugd met de uitkomst van de aanbesteding: “Naast het financiële voordeel boeken we ook milieuwinst. Op dit moment wordt het gft-afval uit de regio alleen nog maar gecomposteerd. Nu is een extra stap ingebouwd, namelijk vergisting. Naast compost levert het gft van onze burgers zo ook duurzame energie op. Dat is dus een extra positieve bijdrage aan het milieu.”

 

Milieusamenwerking Regio Arnhem (MRA) is een samenwerkingsverband van elf gemeenten: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Iedere gemeente is de mogelijkheid geboden om aan te sluiten bij deze gezamenlijke Europese aanbesteding. Met uitzondering van Doesburg en Duiven hebben alle gemeenten daarvan gebruik gemaakt.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.