Zonneboiler Atlas gemeente Arnhem
Zonneboiler Atlas gemeente Arnhem
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Arnhem lanceert als eerste gemeente online zonneboiler-check

Arnhemmers kunnen vanaf 20 juni aanstaande op de Arnhemse Zonatlas zien of hun dak geschikt is voor een zonneboiler én of de aanschaf van een zonneboiler rendabel is. Arnhem is de eerste gemeente in Nederland waar dit mogelijk is. De Rijn en IJssel Energie verzorgt de helplijn voor mensen die vragen hebben over de zonatlas.

Op www.zonatlas.nl/arnhem konden bewoners en bedrijven al zien en berekenen of de aanschaf van zonnepanelen mogelijk en rendabel is.

 

Module zonneboilers

Ruim een jaar geleden lanceerde de gemeente Arnhem de eerste interactieve zonatlas in Nederland. Op www.zonatlas.nl/arnhem kunnen inwoners en bedrijven zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Per 20 juni is daar ook een module voor zonneboilers aan toegevoegd.  De gemeente vindt de nieuwe module een logische stap, omdat daarvoor dezelfde basisgegevens als voor zonnepanelen worden gebruikt (zoninstraling, dakoppervlakte en hellingshoek van daken). De atlas bekijkt niet alleen de geschiktheid van een dak. Een rekenhulp geeft bovendien automatisch aan welk deel van het dak het meest geschikt is. Ook is het mogelijk om de geschiktheid voor een combinatie van zonnepanelen en zonnecollectoren op het dak te bekijken en te berekenen.

 

Energie Made in [Arnhem]

De gemeente Arnhem wil met dit initiatief inwoners en bedrijven helpen met energiebesparing en energieopwekking. Inmiddels kreeg de atlas navolging bij veel andere gemeenten. Zo heeft de provincie Gelderland vorige week voor alle Gelderse gemeenten de zonatlas gelanceerd. Alleen in Arnhem is de Atlas aangevuld met een module voor zonneboilers. Margreet van Gastel: “De zonnewarmtemodule van de zonatlas helpt om onze doelstellingen op energiegebied te realiseren. De gemeente streeft naar een energiebesparing van 3% en een toename van duurzame energieproductie van 7%. Dat moet in 2014 bereikt zijn. De zonatlas sluit bovendien prachtig aan bij ons initiatief Energie made in [Arnhem] waarbij we als gemeente samen met onze inwoners en ondernemers samenwerken op het gebied van duurzaamheid en klimaatverbetering. “

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.