ANHEM KLIMAATBESTENDIG
ANHEM KLIMAATBESTENDIG
Agenda
Hier opgewekt
23-11-2018
Op vrijdag 23 november vindt voor de zevende keer hét evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.
23-11-2018 09:00 - 22:00 — Spant! - Bussum
Hier opgewekt
Aankomende agenda items...
Nieuws
Kom op ons zomerfeest 26-06-2018
Op 29 juni bent u welkom op ons zomerfeest. vanaf 17.00 uur in De Broedplaats (DAZO), Spijkerstraat 125, Arnhem
Kom op ons zomerfeest
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan 20-06-2018
Minister Wiebes kondigt in zijn brief aan de Tweede Kamer van 15 juni j.l. aan hoe hij het stimuleringsbeleid voor lokale hernieuwbare elektriciteitsproductie wil vormgeven. In de brief bespreekt hij verschillende regelingen en aanpassingen van het huidige beleid, waaronder de de salderingsregeling, de postcoderoosregeling, en een ontwikkelfonds voor coöperaties.
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd 20-06-2018
Tijdens de ledenvergadering van 13 juni is de kennisbank van de Vereniging Energie Coöperaties Gelderland (VECG) gelanceerd. De kennisbank bevat een overzicht van projecten die door de 30 leden van de VECG worden uitgevoerd. Aan elk project zijn profielen gekoppeld van betrokken specialisten en documenten ter ondersteuning van nieuwe coöperatieve projecten.
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken 08-05-2018
Wij staan op de State of Fashion nacht en hebben jouw hulp nodig bij onze stand om Windpark Koningspleij aan zo veel mogelijk mensen te presenteren. De nacht van de mode is op 9 juni en we staan er van 18.00 tot 22.00 uur. Wil je meedoen, neem dan contact op met Patrick of Xeni.
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken
Info

Arnhem Klimaatbestendigers Symposium

Programma en aanmelden https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/arnhem-klimaatbestendigers-symposium-6-oktober
Wanneer 06-10-2017
van 15:30 tot 17:00
Waar HAN Campus, Ruitenberglaan 26 Arnhem
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

Tijdens Innovate Arnhem, hét festival voor innovatie en creatie in Arnhem, organiseren Platform Arnhem Klimaatbestendig en branchevereniging VHG het Arnhem Klimaatbestendigers Symposium op de HAN campus. Het symposium is onder andere bedoeld voor tuin- en landschapsontwerpers, hoveniers, stedenbouwers en grondeigenaren in Arnhem en omgeving.

Klimaatverandering heeft onontkoombaar invloed op de inrichting van de stad; van wijk tot tuin tot bedrijventerrein. Een goede samenwerking is cruciaal. Met elkaar kunnen we de stad weerbaar maken tegen hevige regenval en hittestress. Door meer ruimte te geven aan water en groen, innovatieve materialen toe te passen en particulieren te stimuleren om hun eigen omgeving klimaatbestendiger in te richten.

Samen met inspirerende sprekers (onder andere weervrouw Margot Ribberink, GrownDownTown oprichter Philip van Traa, VHG directeur Egbert Roozen en wethouder Ine van Burgsteden) en een interactieve discussie wordt gezocht naar het antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we samen bijdragen aan het klimaatbestendiger maken van de stad?’.

Het volledige programma vind je hier https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/arnhem-klimaatbesten…/

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september door een mail te sturen naar info@arnhemklimaatbestendig.nl met daarbij vermeld het aantal personen.

Datum: vrijdag 6 oktober
Aanvang: 15.30 uur, deuren open vanaf 15.00 uur
Locatie: HAN Campus, Ruitenberglaan 26 Arnhem
Aanmelden: info@arnhemklimaatbestendig.nl
Meer info: https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.