De helplijn is geopend
De helplijn is geopend
Agenda
Nieuwe website live
01-01-2019
Op 1 januari gaat onze nieuwe website live.
01-01-2019 00:00 - 00:05
Nieuwe website live
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Arnhem klant servicebalie Rijn en IJssel Energie

De gemeente Arnhem is de eerste gemeente die een overeenkomst heeft met de coöperatie voor het helpen van haar inwoners met energie vragen. Zij heeft hiertoe besloten omdat de coöperatie er meer op is ingericht om individuele ondersteuning te leveren aan inwoners over energiebesparing.

Een van de activiteiten van De KAS is het verlenen van informatie. Deze helplijn is daar een uitwerking van. Om een professionele servicebalie in te richten is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het inrichten van een goed klant contact systeem waarin vragen en antwoorden goed afgehandeld kunnen worden. Daarnaast zijn er 6 mensen actief voor deze eerste lijns support. Dit zijn Matty, Willeke, Danny, Marcel, Petra en Jan.

 

In de eerste lijn wordt advies gegeven over subsidieregelingen op gebied van duurzaamheid en informatie verstrekt over isolatiemaatregelen en bijvoorbeeld zonnepanelen. Tevens wordt aandacht geschonken aan  het gebruik van ecologische materialen, belang van ventileren, aandacht voor bedreigde diersoorten (zoals plaatsen van nestplekken) etcetera.

 

Petra Lettnk, projectleider bij de KAS: “Deze dienst is ook beschikbaar voor andere gemeenten uit onze regio. We hopen dat er snel een paar aansluiten. Samen kunnen we  een fulltime medewerker helemaal specialiseren in het snel en doeltreffend beantwoorden van complexe vragen”.

 

Bovenstaande diensten worden ook aangeboden aan de leden van de coöperatie. Overige geïnteresseerden vanuit andere gemeenten worden verwezen naar onze website waar meer informatie te vinden is. Aan de hand van de vragen kan de website ook telkens meer doelgerichte informatie verschaffen.

 

Meer informatie is te vinden op:

http://www.rijnenijsselenergie.nl/de-kas/helplijn

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.