Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Agenda
Energy & Klimaatcafe
14-09-2017
Graag nodigen we jullie uit voor het gecombineerde Energy & Klimaatcafe op 14 september aanstaande.
14-09-2017 16:00 - 19:00 — Showroom Arnhem, Langstraat 20
Energy & Klimaatcafe
Wind op Land-event: Cooperaties en ontwikkelaars, van wrijving komt glans?
16-09-2017
Hoe verenigen we de urgentie van de energietransitie met de belangen van natuur, landschap en een gezond leefmilieu? De twaalf Natuur en Milieufederaties en stichting Natuur & Milieu organiseren een serie bijeenkomsten om oplossingen te zoeken.
16-09-2017 11:00 - 16:00 — Nijmegen
Wind op Land-event: Cooperaties en ontwikkelaars, van wrijving komt glans?
Inschrijving Klimaatstraatfeest start
10-10-2017
Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen van 10 oktober 2017 – 31 maart 2018.
10-10-2017 00:00 — Overal in Nederland, dus ook jouw straat
Inschrijving Klimaatstraatfeest start
Evenement HIER opgewekt 2017
17-11-2017
Zet hem vast in je agenda: het evenement Hét evenement voor en door lokaal duurzaam van HIER opgewekt: 17 november 2017!
17-11-2017 09:00 - 18:00 — Congrescentrum Spant! Doctor Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum
Evenement HIER opgewekt 2017
Aankomende agenda items...
Info

Nieuws

Arnhemse gemeenteraad stemt in met plannen Windpark Koningspleij

Op maandagavond 10 juli heeft de gemeenteraad van Arnhem unaniem ingestemd met de plannen voor Windpark Koningspleij. Dit betekent dat de omgevingsvergunning wordt verleend en dat het bestemmingsplan voor Koningspleij Noord wordt vernieuwd. Naar verwachting zullen de vier windmolens eind 2018 gaan draaien.

Lees verder...

De stroom voor de lantarenpalen komt binnenkort van energiecooperaties.

Vrijdag 7 juli 2017 hebben de burger coöperaties Betuwe Energie, Lingewaard Energie, Rijn en IJssel Energie, en WindpowerNijmegen een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij ze afspreken lokaal opgewekte stroom te leveren aan 17 gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen.

Lees verder...

Doe mee met Windpark Koningspleij!

Je eigen windmolen in de stad Drie van de vier windmolens kunnen écht van de burgers van Arnhem en omgeving worden. Door windaandelen te kopen wordt je eigenaar van een deel van de windmolen. Je draagt dan bij aan meer schone energie in Arnhem en het levert je een mooi rendement op. Wordt die molen ook van jou? Schrijf je dan voor 25 euro alvast in en verzeker jezelf van windaandelen! We zoeken ook ambassadeurs.

Lees verder...

Bedrijven kunnen zich presenteren op het energieloket Midden Gelderland

Bedrijven die deel willen nemen aan het energieloket Midden Gelderland kunnen zich nu aanmelden!

Lees verder...

Vraag een gratis woonwensenscan aan.

Wilt u gaat verbouwen. Wilt u dat zo efficiënt mogelijk en in de juiste volgorde doen? Vraag dan een gratis woonwensenscan aan en maak uw woning gezonder, veiliger comfortabeler en duurzamer!

Lees verder...

Rijn en IJssel energie verzorgt de helpdesk van het Liemers Energieloket

De Liemers heeft een duurzame missie en wil energieneutraal worden. Een initiatief is het ‘Liemers Energieloket’. Hier kunnen particuliere woningeigenaren terecht voor tips om hun huis te verduurzamen.

Lees verder...

Zomer!

De zomer komt eraan. We hebben het afgelopen weekend kunnen genieten van het heerlijke weer en de zon. Niet alleen met lijf en leden, maar ook via ons dak. De energie app laat mooie pieken zien in de productie van zonne-energie!

Lees verder...

Actuele vacatures

Rijn en IJssel Energiecoöperatie heeft een aantal vacatures. Kijk hier welke dat zijn.

Lees verder...

Nieuwe werkplaats elektrische deelmobiliteit

De Gelderse Energie coöperaties (VECG) willen samen deelmobiliteit onderzoeken.

Lees verder...

Verzoek om aandacht voor Zonneproject in Ghana

Doet u mee met zonnepanelen voor het Women Emowerment Center voor 50.-? In het WEC krijgen kansarme jonge vrouwen de kans een opleiding te volgen en krijgen ze vrije toegang tot seksuele voorlichting en anticonceptie. Ook wordt er onder hetzelfde dak een Hostel geopend om het Vrouwencentrum te financieren zonder blijvend afhankelijk te zijn van sponsoren.

Lees verder...

Tweede jaarmeting GEA gepubliceerd

Op het congres is de tweede jaarmonitor van het Gelders Energieakkoord gepubliceerd. Van 2014 naar 2015 is het energiegebruik met 2,3% toegenomen. Het goede nieuws is dat de energie uit hernieuwbare bronnen met 4,3% toenam.

Lees verder...

Campagne voor Windpark Koningspleij van start: Samen aan de wind

De campagne voor Windpark Koningspleij is donderdag gelanceerd tijdens een van de ambassadeursborrels. De campagne heeft als motto: Samen aan de wind en roept voorstanders op om zich te laten horen, mee te doen en alvast in te schrijven voor financiële participatie.

Lees verder...

Greenchoice uitgeroepen tot duurzaamste merk. Stap over en steun de cooperatie.

Greenchoice is door de Nederlandse consumenten uitgeroepen tot het duurzaamste merk van Nederland in de Sustainable Brand Index 2017. Stap over op Greenchoice en steun hiermee de cooperatie financieel, zonder dat het u geld kost (kan ook als u al Greenchoice klant bent).

Lees verder...

Eerste bijeenkomst windambassadeurs.

Op 8 februari 2017 heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van onze windambassadeurs. We waren met een leuke club van 15 mensen. Op deze avond hebben we elkaar leren kennen en hebben we verteld wat de plannen precies inhouden.

Lees verder...

Afsluitende windconsultatie goed bezocht.

Op 11 januari 2017 is er een afsluitende windconsultatie geweest. Inwoners van Arnhem en omgeving hebben vragen kunnen stellen over de geplande windmolens op de Konningspleij en zijn geïnformeerd over de laatste stand van zaken.

Lees verder...

Samenwerkingsovereenkomst tussen Pleij BV en REIJE getekend

Onze voorzitter Danielle van Woerden heeft 21 december een samenwerkingsovereenkomst met Pleij BV getekend voor de ontwikkeling van 3 windmolens.

Lees verder...

De cooperatie besluit voor uitgifte van ledencertificaten (aandelen in de windmolens

Op 12 december is er een ALV geweest waarin de leden hebben besloten dat er geparticipeerd kan worden door middel van de aanschaf van certificaten. Voor de bouwen van de windmolens moet er rond de €1,5 tot €2 miljoen geïnvesteerd worden door burgers uit de omgeving.

Lees verder...

Passende Beoordeling Windpark Koningspleij afgerond

Eén van de natuur vervolgonderzoeken, de passende beoordeling, is afgerond. Het onderzoek geeft aan hoe voorkomen kan worden dat het windpark een te groot (significant) negatief effect heeft op de wulp.

Lees verder...

Nieuw digitaal energieloket gelanceerd

Vanmiddag is tijdens het Energy café van het netwerk Energie made in [Arnhem] het Energieloket Midden Gelderland gelanceerd. De gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal hebben gezamenlijk dit loket opgericht om inwoners en MKB-ondernemers in de gemeenten te informeren over de mogelijkheden voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Lees verder...

Nieuwe landelijke subsidie energiebesparing eigen huis.

Nu of nooit? Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen vanaf 15 september subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld €35/m2 voor dubbel glas.

Lees verder...

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.