Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Agenda
Algemene Ledenvergadering
04-10-2017
Tijdens de vergadering zullen besluiten genomen worden over Wind. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk.
04-10-2017 20:00 - 22:30
Arnhem Klimaatbestendigers Symposium
06-10-2017
Programma en aanmelden https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/arnhem-klimaatbestendigers-symposium-6-oktober
06-10-2017 15:30 - 17:00 — HAN Campus, Ruitenberglaan 26 Arnhem
Arnhem Klimaatbestendigers Symposium
Kiemt Najaarscongres: So Far, So Good? Creative Energy in Progress
09-10-2017
De wereld van energietechnologie is flink in beweging. Samen met de participanten versnelt Kiemt de energietransitie in Oost-Nederland en daarbuiten. Maar waar staan we nu eigenlijk? Hoe kunnen we de energietransitie op innovatieve en creatieve wijze (versneld) voortzetten? Graag nodigen wij u uit om het Kiemt Najaarscongres 2017 bij te wonen op maandag 9 oktober in de nieuwe concertzaal van Musis Stadstheater in Arnhem.
09-10-2017 12:15 - 17:00 — Musis Stadstheater, Arnhem
Kiemt Najaarscongres: So Far, So Good? Creative Energy in Progress
Inschrijving Klimaatstraatfeest start
10-10-2017
Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen van 10 oktober 2017 – 31 maart 2018.
10-10-2017 00:00 — Overal in Nederland, dus ook jouw straat
Inschrijving Klimaatstraatfeest start
Gratis on line cursus energietransitie
30-10-2017
Op 30 oktober a.s. gaat voor de vierde keer de gratis online cursus ‘Solving The Energy Puzzle’ van de Rijksuniversiteit Groningen en Energy Academy Europe van start. De multidisciplinaire ‘stoomcursus energietransitie’ wordt gegeven door hoogleraren van de universiteit en bestaat uit korte en overzichtelijke video-colleges.
30-10-2017 00:00
Gratis on line cursus energietransitie
Aankomende agenda items...
Info

Nieuws

Arnhem gaat AAN!

Op zaterdag 23 september a.s. worden zo'n 25 Arnhemse duurzame energieinitiatieven getoond. In Arnhem zijn we goed bezig. Van Malburgen tot Hoogkamp, Van Schuytgraaf tot Presikhaaf, door heel Arnhem tonen inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven op welke wijze zij energie besparen, of hoe zij duurzaam energie opwekken.

Lees verder...

Rijn en IJssel Energiecooperatie gaat voor zonnepark Koningspleij

Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) dingt mee naar de energietender van gemeente Arnhem voor het Zonnepark Koningspleij.

Lees verder...

Mis niks en meld je aan voor nieuwsbrief Energieloket

Vanaf oktober komt er elke maand een nieuwsbrief van het Energieloket Midden Gelderland uit vol nieuws over energiebesparen in deze regio.

Lees verder...

Participeren?

Meedoen kan bij de Energiecooperatie. Op dit moment kunt u zich voorinschrijven voor windmolenaandelen. U kunt ook een woonwensenscan uit laten voeren of klant worden voor uw energie. Ook zoeken wij nog medewerkers, kijk bij onze vacatures.

Lees verder...

Aankondiging Algemene Ledenvergadering

Op 4 oktober zal om 20.00 de algemene ledenvergadering worden gehouden. Plaats van handeling: Kweekland, Dalweg, Arnhem. Onderwerpen worden snel bekendgemaakt.

Lees verder...

Arnhem AAN, goed bezig

De gemeente Arnhem wil inwoners en ondernemers aanzetten tot het duurzamer omgaan met energie. Daarvoor gaat op 23 september de campagne Arnhem AAN, goed bezig van start. Rijn en IJssel Energiecoöperatie werkt hier van harte aan mee.

Lees verder...

Geef uw huis een toekomst

Wilt u comfortabeler, veiliger én energiezuiniger wonen? Of gaat u verbouwen, maar dan liefst wel zo efficiënt mogelijk en in de juiste volgorde? Vraag dan via het formulier onderaan deze pagina een gratis woonwensenscan voor woningeigenaren aan. Een wooncoach komt bij u aan huis en loopt samen uw woonwensen door.

Lees verder...

Kom 8 september Speeddaten met energiespecialisten op OndernemerLIVE

Op 8 september houdt het Energie Loket Midden Gelderland haar inspirerende speeddatesessies voor energiebesparing.

Lees verder...

Achterhoeks energieproject in stroomversnelling

De unieke waterkrachtcentrale in de sluis bij Doesburg kan rekenen op stevige financiële ondersteuning van de Rijksoverheid. Deepwater Energy, het bedrijf achter de centrale, krijgt subsidie in het kader van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE). Daarmee is de toekomst van het project verzekerd.

Lees verder...

Geslaagde bijeenkomst voor voorinschrijvers Windmolenaandelen

Op 26 augustus is een informatieve borrel gehouden op het dak van Rozet voor de voorinschrijvers op windmolenaandelen.

Lees verder...

SDE subsidie toegekend voor Waterkrachtcentrale Doesburg

Door de toekenning van de SDE subsidie is de realisatie van de Waterkrachtcentrale in de Oude IJssel in Doesburg een stap dichterbij gekomen

Lees verder...

Al meer dan 300 deelnemers Windaandelen

Kort na de goedkeuring in juli 2017 van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is het aantal van 300 deelnemers bereikt.

Lees verder...

Salderingsregeling blijft bestaan tot 2023

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Kamp gezegd dat de salderingsregeling in elk geval tot 2023 blijft.

Lees verder...

Arnhemse gemeenteraad stemt in met plannen Windpark Koningspleij

Op maandagavond 10 juli heeft de gemeenteraad van Arnhem unaniem ingestemd met de plannen voor Windpark Koningspleij. Dit betekent dat de omgevingsvergunning wordt verleend en dat het bestemmingsplan voor Koningspleij Noord wordt vernieuwd. Naar verwachting zullen de vier windmolens eind 2018 gaan draaien.

Lees verder...

De stroom voor de lantarenpalen komt binnenkort van energiecooperaties.

Vrijdag 7 juli 2017 hebben de burger coöperaties Betuwe Energie, Lingewaard Energie, Rijn en IJssel Energie, en WindpowerNijmegen een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij ze afspreken lokaal opgewekte stroom te leveren aan 17 gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen.

Lees verder...

Doe mee met Windpark Koningspleij!

Je eigen windmolen in de stad Drie van de vier windmolens kunnen écht van de burgers van Arnhem en omgeving worden. Door windaandelen te kopen wordt je eigenaar van een deel van de windmolen. Je draagt dan bij aan meer schone energie in Arnhem en het levert je een mooi rendement op. Wordt die molen ook van jou? Schrijf je dan voor 25 euro alvast in en verzeker jezelf van windaandelen! We zoeken ook ambassadeurs.

Lees verder...

Bedrijven kunnen zich presenteren op het energieloket Midden Gelderland

Bedrijven die deel willen nemen aan het energieloket Midden Gelderland kunnen zich nu aanmelden!

Lees verder...

Vraag een gratis woonwensenscan aan.

Wilt u gaat verbouwen. Wilt u dat zo efficiënt mogelijk en in de juiste volgorde doen? Vraag dan een gratis woonwensenscan aan en maak uw woning gezonder, veiliger comfortabeler en duurzamer!

Lees verder...

Rijn en IJssel energie verzorgt de helpdesk van het Liemers Energieloket

De Liemers heeft een duurzame missie en wil energieneutraal worden. Een initiatief is het ‘Liemers Energieloket’. Hier kunnen particuliere woningeigenaren terecht voor tips om hun huis te verduurzamen.

Lees verder...

Zomer!

De zomer komt eraan. We hebben het afgelopen weekend kunnen genieten van het heerlijke weer en de zon. Niet alleen met lijf en leden, maar ook via ons dak. De energie app laat mooie pieken zien in de productie van zonne-energie!

Lees verder...

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.