Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Nieuws is er om te delen. Volg ons op twitter of via RSS. En aarzel niet om ons op te hoogte te houden.
Agenda
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
10-12-2018
Wij wonen hier prachtig. Echt een plekje om te koesteren, ook voor de toekomst. Een groep enthousiastelingen in- en rondom de Weverstraat heeft de koppen bij elkaar gestoken om de kansen te verkennen voor duurzaamheid van woning en woonomgeving.!
10-12-2018 19:30 - 22:30 — Concertzaal
Weverstraat e.o. Oosterbeek Duurzaam
Aankomende agenda items...
Nieuws
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen 04-12-2018
Half oktober is in Arnhem een collectieve inkoopactie van start gegaan voor de aanschaf van isolatiemaatregelen en zonnepanelen.De gemeente heeft, om meer eigenaren in staat te stellen om hun woningen slim en energiezuinig te verduurzamen, besloten om de actie te verlengen tot eind januari 2019.
Verlenging collectief aanbod duurzame maatregelen
De Cooperatie is verhuisd 04-12-2018
Op 21 november is de Cooperatie verhuisd naar de Oude Kraan 72.
De Cooperatie is verhuisd
Nieuwe bestuursleden 04-12-2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 november zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030' 27-10-2018
Rijn en IJssel Energiecoöperatie beheert ‘Halte 2030’ in Arnhem. Deze ruimte kan gebruikt worden door vrijwilligers en organisaties die bezighouden met energie en energiebesparing. Voor deze locatie zoeken zij een locatie beheerder.
Vacature Locatie beheerder 'Perronchef Lijn 2030'
Info

Nieuws

Regionale Inkoopactie zonnepanelen

Negentien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen en de gemeenten uit de regio Rivierenland organiseren samen een grootschalige collectieve inkoopactie voor zonnepanelen.

Lees verder...

Zonne-energie bij SHK sportcentrum in Arnhem-Zuid

Zonne-energie op sportcomplex. Wie volgen er?

Lees verder...

Windmill Cup inspiratie van duurzaamheid

Duurzaamheid staat voorop in Beekhuizen.

Lees verder...

Gelderland verhoogt doelstelling windenergie

Op woensdag 26 september 2012 heeft Gelderland ingestemd met het voorstel om de doelstelling voor windenergie op land te verhogen van 140 MW naar 210 MW in 2020.

Lees verder...

€ 750 subsidie voor een e-scooter!

Ook nieuw op het Future City Festival: een aantrekkelijke subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe elektrische scooters.

Lees verder...

Coordinerende rol wind energie voor Rijn en IJssel

Nu duidelijk is welke plekken in Arnhem kansrijk zijn, wil het college van burgemeester en wethouders initiatieven uit de markt de kans geven om met hun plannen te komen en deze verder uit te werken. Een coördinerende rol is daarbij weggelegd voor de opgerichte Rijn en IJssel Energie Coöperatie

Lees verder...

Bedrijfsplan coöperatie klaar.

Met trots kunnen wij u mededelen dat het bedrijfsplan van de coöperatie klaar is.

Lees verder...

ICT beheerder/webmaster aangesteld

Deze maand heeft het bestuur Harry Rikken met open armen ontvangen als ICT beheerder/webmaster. Harry stelt zich hierbij voor.

Lees verder...

Marktinitiatief windenergie

Maandag 26 november is in de gemeenteraad van Arnhem een belangrijke stap gezet in het kader van windontwikkeling in deze regio. De gemeenteraad zal de komende weken namelijk besluiten of zij mee wil werken aan marktinitiatieven op het gebied van windenergie. De lokale Rijn en IJssel Energie Coöperatie neemt meteen van de gelegenheid gebruik om een initiatief te lanceren.

Lees verder...

Samenwerking Dirkzwager Advocaten & Notarissen

Rijn en IJssel Energie Coöperatie en Dirkzwager Advocaten & Notarissen hebben op 5 december 2012 een samenwerkings-overeenkomst getekend. De samenwerking strekt zich uit over onderwerpen als kennisdeling, faciliteren en aangepaste tarieven voor dienstverlening.

Lees verder...

Energie wordt een streekproduct

Fossiele brandstoffren raken snel op dus moet overgeschakeld worden op andere energieproductie. Het is van belang dit lokaal te organiseren. Opiniestuk door Jan de Wit.

Lees verder...

Tussenrapportage EMIA

De gemeente Arnhem heeft een tussenrapportage gemaakt op het gebied van energie in Arnhem. Prettig leesvoer voor tijdens de kerst ;-)

Lees verder...

Werkgroep ‘Energie uit Landschap’ opgericht

Tijdens de afgelopen ledenvergadering van de Rijn en IJssel Energie coöperatie is een werkgroep ‘energie uit landschap’ opgericht. De werkgroep werkt aan een regionaal plan om het landschap in Rheden en ruime omgeving te benutten voor duurzame energie uit biomassa.

Lees verder...

Groen licht voor raadsvoorstel windenergie Arnhem

De gemeenteraad van Arnhem heeft 14 januari groen licht gegeven aan het raadsvoorstel Windenergie in Arnhem. De kern van het voorstel is om in te stemmen met het faciliteren van marktinitiatieven gericht op realisatie van windturbines in ’t Broek/Kleefse Waard, Koningspleij Noord en IJsseloord-II.

Lees verder...

Ambassadeurs en samenweringspartners gezocht

De Rijn en IJssel Energie Coöperatie is bezig met het ontwikkelen van een nieuw serviceconcept ‘service in een doos’. Met dit concept worden mensen stapsgewijs meegenomen in energie besparing of energie opwekking.

Lees verder...

Wethouder van Gastel opent Servicepunt de Kas.

Op 23 Januari opent Margreet van Gastel, wethouder van de gemeente Arnhem het servicepunt De KAS. Dit servicepunt is een onderdeel van de cooperatieve vereniging Rijn en IJssel Energie.

Lees verder...

Servicepunt De KAS geopend!

Op woensdag 23 januari is onder flinke belangstelling het servicepunt De Kas van de Rijn en IJssel energie coöperatie geopend.

Lees verder...

Ontvang tot €750 subsidie bij aanschaf e-scooter

Lever uw oude bedrijfsbrommer in en ontvang maximaal €750 subsidie bij aanschaf nieuwe elektrische scooter. (Let op: alleen voor ondernemers)

Lees verder...

Gratis energiescan voor MKB’ers

MKB-ondernemers die willen besparen op hun energiekosten kunnen een gratis energiescan krijgen ter waarde van 250 euro. De gemeente Arnhem die zich inzet voor energiebesparing via het programma Energie made in [Arnhem] maakt het mogelijk dat de eerste 50 ondernemers die zich in december melden de scankosten vergoed krijgen. Het bedrijf klimaatroute voert deze scans in opdracht van de gemeente Arnhem uit.

Lees verder...

Zonatlas wordt onderdeel van 'service in een doos' van Rijn en IJssel Energie

De Rijn en IJssel Energie cooperatie gaat de Gelderse zonatlas, die rond april uitkomt, in haar ZON Doos opnemen.

Lees verder...

Rijn en IJssel Energie op Facebook

Rijn en IJssel Energie Cooperatie is nu ook op Facebook.

Lees verder...

Overstappen op groengasauto loont

Rijden op groengas is goed voor een schone lucht, een duurzaam klimaat en voor de portemonnee. Reken zelf maar eens uit!

Lees verder...

Subsidie voor bestelauto en taxi van € 3.250,- (voor bedrijven)

Tot en met december 2013 loopt de stadsregionale subsidieregeling voor taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en bussen op groengas (CNG).

Lees verder...

Wil graag zonnepanelen plaatsen maar kan niet.

U wilt graag zonnepanelen installeren, maar kan ze niet op eigen dak installeren. Bijvoorbeeld omdat u in een monumentaal pand woont, of simpelweg een huurhuis heeft. Installeren op andermans dak is vaak niet rendabel. De wet is echter aan het veranderen.

Lees verder...

P-nuts award

De P-Nuts Awards is dé vak- en publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan lokale, duurzame energie-initiatieven. Deadline inzendingen 11 maart 2013 10:00

Lees verder...

Energie Aandeel

Liander heeft een bijzonder initiatief gelanceerd namelijk Energie Aandeel. Wat houdt het in en wat kan je er mee?

Lees verder...

Verlaagd BTW tarief aanleg zonnepanelen (naast bestaande 6% voor isolatie)

Vanaf 1 maart 2013 geldt het 6% btw-tarief op de arbeidskosten bij onder andere zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit komt naast de BTW verlaging voor isolatiewerkzaamheden.

Lees verder...

Repareer je scooter of brommer niet meer! Hij is 750,00 euro waard.

In de wijde omgeving van Arnhem krijg je 750 euro kado voor je nieuwe elektrische scooter of brommer, als je je oude inlevert! Hij is toegankelijk voor inwoners van Arnhem én voor inwoners van Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Duiven, Lingewaard en Overbetuwe indien zij kunnen aantonen dat zij in Arnhem werken of naar school gaan. Er dient een benzinebrommer gesloopt te worden.

Lees verder...

750,00 euro terug voor oude scooter of brommer

Elektrische scooter met 750 euro subsidie!

Lees verder...

Rheden opent fonds voor duurzame maatregelen

Op 23 april heeft de gemeenteraad van Rheden de kaders voor het investeringsfonds voor duurzame maatregelen vastgesteld.

Lees verder...

Arnhem klant servicebalie Rijn en IJssel Energie

De gemeente Arnhem is de eerste gemeente die een overeenkomst heeft met de coöperatie voor het helpen van haar inwoners met energie vragen. Zij heeft hiertoe besloten omdat de coöperatie er meer op is ingericht om individuele ondersteuning te leveren aan inwoners over energiebesparing.

Lees verder...

George Lagerberg nieuw bestuurslid.

George is de laatste bestuursvergadering gekozen tot nieuw bestuurslid. Hij stelt zich hierbij aan u voor.

Lees verder...

Heeft u tips voor Danny voor markering en communicatie onderzoek De KAS?

Ik ben Danny Jaspers en start per direct met een marketing- en communicatie onderzoek voor De KAS.

Lees verder...

Elektrische winkelbus voor Geitenkamp

Vanaf woensdag 5 juni beschikt winkelcentrum Geitenkamp over een eigen 100% elektrische Winkelbus. De elektrische winkelbus is een klantendienst van de winkeliers. Klanten van het Marktplein worden thuis opgehaald en weer met de volle boodschappentassen naar huis gebracht.

Lees verder...

Groot enthousiasme om met Energie Made in Arnhem door te gaan

Tijdens een zeer druk bezochte netwerkbijeenkomst van Energie Made in de HAN op 23 April is duidelijk gebleken dat we door gaan. Dit is de conclusie van EMiA partners in een van de workshops die georganiseerd is door de gemeente Arnhem, in samenwerking met de Rijn en IJssel Energie Coöperatie.

Lees verder...

De Groene Vos in vernieuwde vorm verder

Goed nieuws voor duurzaam Arnhem: De Groene Vos aan de Hommelseweg 41 blijft open en slaat nieuwe wegen in. Stichting Kom op voor een duurzame wijk, Onderhoudswinkel VOSZ en nieuwe partner Merel de Mode gaan vanaf 14 augustus met nieuwe energie verder om vanuit De Groene Vos te werken aan een duurzame samenleving. Een vos, ook al is hij groen, verliest nu eenmaal wel zijn haren maar niet zijn streken.

Lees verder...

De Groene Vos vernieuwd

Goed nieuws voor duurzaam Arnhem: De Groene Vos aan de Hommelseweg 41 blijft open en slaat nieuwe wegen in. Stichting Kom op voor een duurzame wijk, Onderhoudswinkel VOSZ en nieuwe partner Merel de Mode gaan vanaf 14 augustus met nieuwe energie verder om vanuit De Groene Vos te werken aan een duurzame samenleving. Een vos, ook al is hij groen, verliest nu eenmaal wel zijn haren maar niet zijn streken.

Lees verder...

Gelderland eerste provincie met zonatlas

Op vrijdag 14 juni lanceert Annemieke Traag, gedeputeerde van de provincie Gelderland, de Gelderse zonatlas. Dan kunnen ruim 2 miljoen Gelderlanders in één oogopslag zien hoe rendabel zonnepanelen op hun dak zijn. Gelderland heeft hiermee een primeur omdat ze de eerste provincie in Nederland is met een dekkende Zonatlas.

Lees verder...

Zonatlas in Nederland

Zonatlas in Nederland

Lees verder...

Verslag van bezoek aan windmolen

Ooit een windmolen van binnen gezien? Veertien mensen regeerden op facebook om mee te gaan naar Den Bosch om daar de molen te bekijken. Via de coöperatie waren Matty, Vriendin Matty, David, Jan, Petra, René, Marieke, Floortje + vriendin, Johan, Rob + vrouw, Hielco en Peter aanwezig.

Lees verder...

Zonnepanelen op gemeentehuis in De Steeg

Begin juni zijn de 176 zonnepanelen die op het dak van het gemeentehuis liggen in gebruik genomen. Binnenkort worden nog zonnepanelen gelegd op de daken van sporthal de Dumpel in Velp en bibliotheek de Bundel in Dieren. In totaal gaat het om 750 panelen voor de 3 gebouwen.

Lees verder...

Subsidieregeling woningisolatie gemeente Rheden

Per 1 juni 2013 stelt de gemeente Rheden opnieuw de subsidieregeling voor woningisolatie open. U kunt nog tot 1 november 2014 subsidie aanvragen.

Lees verder...

De Begijnemolen wordt Arnhems eerste waterkrachtturbine.

De waterradinstallatie van de monumentale Begijnemolen in Sonsbeek is vervallen en bevindt zich al jaren in een deplorabele toestand. De Begijnemolen uit 1407 is een van de twee overgebleven watermolens aan de Sint Jansbeek. Vrienden van Sonsbeek spant zich in voor herstel van het waterrad. Maar dan herstel van de hele installatie: het rad, de omhulling, de watergoot en het demonstratieve gebruik van de opgewekte energie in het Watermuseum.

Lees verder...

Arnhem lanceert als eerste gemeente online zonneboiler-check

Arnhemmers kunnen vanaf 20 juni aanstaande op de Arnhemse Zonatlas zien of hun dak geschikt is voor een zonneboiler én of de aanschaf van een zonneboiler rendabel is. Arnhem is de eerste gemeente in Nederland waar dit mogelijk is. De Rijn en IJssel Energie verzorgt de helplijn voor mensen die vragen hebben over de zonatlas.

Lees verder...

Subsidie Groengas auto nu óók voor particulieren

De Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt een aanschafsubsidie beschikbaar voor auto’s die rijden op Groengas (CNG). Met ingang van 1 juli 2013 kunnen zowel particulieren als bedrijven een subsidieaanvraag doen voor een auto op Groengas met geel, grijs of blauw kenteken. Eerder kon alleen subsidie worden aangevraagd voor taxi’s en bestelauto’s op Groengas met blauw of grijs kenteken alsmede vrachtauto’s en bussen. Tot en met 1 juli 2014 kan men in de Stadsregio Arnhem Nijmegen gebruik maken van deze regeling.

Lees verder...

Lening voor zonnepanelen in Arnhem

De gemeente Arnhem stelt vanaf 4 juli 2013 een zogenoemde Duurzaamheidslening beschikbaar voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Particuliere woningeigenaren kunnen een aanvraag indienen. Met de regeling wil de gemeente het opwekken van hernieuwbare energie op particuliere daken stimuleren.

Lees verder...

Energiecentrale op Roof Garden wordt in werking gesteld

Op woensdag middag 3 juli om 17:00 wordt tijdens een netwerk bijeenkomst van De Rijn en IJssel Energie Coöperatie “De Energiecentrale” van Roof Garden formeel inwerking gesteld door middel van opstarten van de HELIX. De HELIX is een nieuw wind energie concept dat zeer recentelijk gelanceerd is door de Nederlandse wind pionier Multi-Energy Solutions.

Lees verder...

Gezellige cooperatie borrel op Roof Garden

Op woensdag 3 juli kwamen zo’n 35 mensen af op de uitnodiging voor de coöperatieborrel op Roof Garden.

Lees verder...

led party een groot succes

Eerlijke, biologische thee en cake staan klaar, familie en vrienden zijn binnen, gordijnen gaan dicht en de party begint!

Lees verder...

Buurt en leenauto's in Rheden

Door gebruik van buurt auto's en leenauto's kunt u op een eenvoudige manier besparen op uw energiekosten.

Lees verder...

Bekijk een werkende brandstofcel in Bezoekerscentrum Sonsbeek in Arnhem

Om de Warmtekrachtkoppeling (WKK) mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven onder de aandacht te brengen organiseert Energy2GO in 2013 drie informatiemiddagen met alle actuele ontwikkelingen op dit gebied.

Lees verder...

Roofgarden bijna energie neutraal, bier kan gekoeld blijven

De eerste 3 weken van juli was er onder de naam Roofgarden een openbare daktuin en festival locatie op het dak van Rozet (was de Langstraat parkeergarage). Een flink gedeelte van de energie wordt hierbij lokaal opgewekt. Rijn en IJssel energie Corporatie is met haar meet arsenaal langs geweest en concludeert dat het festival met enkele kleine ingrepen energie neutraal kan worden, zonder in te boeten aan het meest belangrijke: gekoeld bier!

Lees verder...

Subsidie voor mini WKKs en (gas-) warmtepompen

Provincie Gelderland gaat Subsidie voor mini WKKs en (gas-) warmtepompen verstrekken aan MKB en instellingen. WKK is een verwarmingsketel die met de restwarme elektriciteit produceert. Dus naast verwarming een daling van de electriciteitsrekening!

Lees verder...

Watts Next?

25-09-2013

Energie besparing en duurzame gebouwen in basisonderwijs en gemeenten : ‘ van ambitie tot haal bare business case ! ’

Lees verder...

Routekaart de groene kracht Regio Arnhem Nijmegen gepubliceerd

De regio Arnhem-Nijmegen heeft alles wat nodig is om de groenste regio van Gelderland te worden. Ruimte, grondstoffen, kennis, een sterk ontwikkelde EMT-sector, een aantal ambitieuze gemeenten als koplopers en een sterk ontwikkeld faciliterend netwerk. Met deze Routekaart geeft de stadsregio richting aan De Groene Kracht, het gezamenlijke uitvoeringsprogramma voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen.

Lees verder...

Rheden rijdt op groen gas

De gemeente Rheden schaft zes dienstauto’s aan voor Toezicht en Handhaving. Vier ervan gaan rijden op aardgas. Op 19 september om 10 uur overhandigt wethouder Tiemens de sleutels aan de medewerkers op de gemeentelijke werkplaats in Dieren.

Lees verder...

Onderzoek naar windenergie in Arnhem

Gemeente en Pleij B.V. sluiten intentieovereenkomst over gronduitgifte ten behoeve van de ontwikkeling van windmolens op Koningspleij Noord. Hiermee is Arnhem een stapje dichter bij het realiseren van een windmolen van en voor burgers.

Lees verder...

Het rapport "Landschap met een Rheden" in ontvangst genomen

De werkgroep “Energie uit ons Landschap” heeft via Ronald Buiting advies het onderzoeksrapport in ontvangst genomen en besproken: Landschap met een Rheden.

Lees verder...

Tender pilots lokale hernieuwbare energie gestart

De provincie Gelderland stimuleert initiatieven die hernieuwbare energie opleveren. Dit najaar krijgen bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewonerscollectieven de kans een innovatief idee voor lokaal hernieuwbare energieproductie in te dienen. Een deskundige jury selecteert uiteindelijk drie tot zes pilotprojecten die, met ondersteuning van de provincie en haar netwerk, van idee tot uitvoering worden gebracht.

Lees verder...

Tender Biobest Products

Ondernemers moeten innoveren om hun concurrentiepositie te behouden of te versterken. Veel producten kunnen met biobased grondstoffen worden geproduceerd, maar dit vereist kennis en ervaring. De provincie Gelderland wil de bekendheid met biobased toepassingen vergroten en Gelderse bedrijven in ontwikkeling steunen. Hiervoor is één miljoen euro beschikbaar.

Lees verder...

Samenwerking gemeente Arnhem en REIJE voor leningen duurzame projecten

Scholen, sportverenigingen of verenigingen van eigenaren die willen investeren in energiebesparing kunnen gebruik maken van een lening onder zeer aantrekkelijke voorwaarden. De gemeente Arnhem heeft daarvoor een bedrag van € 747.000 beschikbaar. De voorwaarden voor de lening zijn bijzonder gunstig, omdat het gaat om een rentepercentage van 1,5 % waarvan bovendien de eerste 3 jaren aflossingsvrij zijn.

Lees verder...

Eerste broodje energie een succes

Het eerste broodje energie is voorbij. Onder het genot van lekkernijen is tijdens een lunchbijeenkomst uitgebreid gesproken over het opzetten van een lokale database met succesvolle projecten op gebied van energie besparing en energie opwekking. Een database die tevens moet enthousiasmeren en stimuleren. En we gaan er voor. Als het mee zit is versie 1.0 nog dit jaar in de lucht!

Lees verder...

Samen meer dan 30.000 euro aan woning isolatie

Twaalf huishoudens uit voornamelijk de Huijgenslaan, Margrietstraat en Noordelijke Parallelweg in Arnhem hebben gezamenlijk de subsidie aanvraag ingediend voor woning isolatie. Deze actie, die gecoördineerd is door de Rijn en IJssel Energie Coöperatie, levert voor deze huishoudens in totaal maximaal €9.000,- euro subsidie op!!

Lees verder...

Leve het snoeihout!!

Wij willen dat lokaal snoeihout ook lokaal als brandstof gebruikt kan worden.

Lees verder...

Zuivelboerderij zoekt Buur

De Zuivelboerderij IJsseloord in Arnhem heeft een grote schuur waar allemaal zonnepanelen op kunnen. Aan ons de uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.

Lees verder...

Attero wint aanbesteding verwerking gft-afval Milieusamenwerking Regio Arnhem

Vanaf 1 januari 2015 verwerkt Attero het gft-afval van negen gemeenten die deel uitmaken van Milieusamenwerking Regio Arnhem (MRA). Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding. Attero won die op basis van criteria zoals prijs en duurzaamheid.

Lees verder...

Van Beek ondersteunt Rijn en IJssel Energie Cooperatie met voorbeeldprojecten

De Rijn en IJssel Energiecoöperatie startte onlangs met het op de kaart zetten van energieprojecten. Van Beek ondersteunt de coöperatie met succesvolle voorbeelden op het gebied van energiebesparing.

Lees verder...

70 Miljoen voor energiezuinige woningen

De woningcorporaties in Gelderland krijgen 70 miljoen euro van de provincie om tenminste 10 duizend sociale huurwoningen extra duurzaam te kunnen maken.

Lees verder...

Doe mee met de Energy Battle in Lingewaard

Dit jaar organiseert het Klimaatverbond voor derde keer de Energy Battle. Elf gemeenten waaronder Lingewaard nemen het tegen elkaar op in een energiebesparingswedstrijd.

Lees verder...

Energiebespaarhuis in Westervoort

Met zijn 'energiebespaarhuis' is Peter Koenders van Koenders Totaalbouw uit Duiven donderdag in de prijzen gevallen tijdens de nationale manifestatie De Voorsprong op het IPKW-terrein aan de Kleefse Waard in Arnhem.

Lees verder...

Mogelijk subsidie zonnepanelen provincie Gelderland?

Op 13 november is in de provincie Gelderland het amendement om 3,5 miljoen euro in te zetten als cofinanciering voor aanschaf en installatie van zonnepanelen op particuliere woningen aangenomen. Het gaat hier niet om 3,5 miljoen euro extra: het geld wordt alleen beschikbaar gesteld als niet het hele bedrag van 250 miljoen euro wordt gebruikt.

Lees verder...

Drie crowdfundingacties van start: Montessori college, Zuivelboerderij en windmolendelen.

Eind november zijn bij de Rijn en IJssel Energie Coöperatie drie crowdfunding acties gestart. U kunt nu bijdragen aan zonnepanelen voor het Montessori college, voorinschrijven op zonnepanelen bij de Zuivelboerderij IJsseloord of u vooraanmelden voor windmolendelen van een windmolen.

Lees verder...

Kinderen bouwen windmolens

Tijdens de ledenvergadering van de coöperatie is de vraag naar voren gekomen om als coöperatie een evenement te stimuleren voor kinderen en windenergie. Dit is direct met enthousiasme opgepakt. Om dit project handen en voeten te geven heeft de coöperatie een Broodje Energie georganiseerd, waar uiteindelijk een groot aantal mensen op af kwamen met inspirerende resultaten!

Lees verder...

Doe mee: zonnepanelen op montessoricollege

25 zonnepanelen op het dak van de school, dat moet toch te doen zijn? Wij zetten ons er voor in om te zorgen dat deze er ook komen. Doe je mee?

Lees verder...

Schrijf je nu in! Zuivelboerderij IJsseloord

SCHIJF JE NU IN voor zonnepanelen op de zuivelboerderij en in ruil daarvoor krijg je per jaar voor een vast bedrag producten uit de Boerderijwinkel.

Lees verder...

Vooraanmelding windmolendeel Arnhem

Wil je delen in wind? Met een windmolendeel ben je mede eigenaar van een stukje windmolen en je profiteert van het rendement.

Lees verder...

energieuitdaging.nl voor bedrijven en initiatieven met een ambitie

Binnenkort lanceert de Rijn en IJssel Energie coöperatie in samenwerking met bedrijven en gemeenten de website www.energieuitdaging.nl . Wij zijn nu op zoek naar inspirerende projecten.

Lees verder...

Ondersteuning voor straten die meedoen aan Klimaatstraatfeest

Rijn en IJssel Energie Coöperatie werkt samen met de gemeente aan het klimaatstraatfeest. Alle deelnemers aan het Klimaatstraatfeest in de gemeenten Rheden en Arnhem (nu al 27 straten!!) wordt ondersteund bij het uitvoeren van energiebesparingsacties en het verzamelen van punten. Wij bieden een divers en kosteloos aanbod voor alle deelnemers!

Lees verder...

Provincie Gelderland subsidieert HRe ketels voor particulieren

Vanaf medio januari 2014 kunnen huishoudens in de provincie Gelderland tweeduizend euro subsidie ontvangen voor de aanschaf of huur van een HRe-ketel. Deze innovatieve ketel wekt niet alleen warmte op, maar tegelijkertijd ook elektriciteit.

Lees verder...

Houtkachel met lokaal snoeihout voor bezoekerscentrum Sonsbeek.

Bezoekerscentrum Sonsbeek gaat mogelijk het naastgelegen gebouw betrekken. Deze ruimte moet verwarmd worden. De gedachte is om dit hout gestookt te doen en daarbij gebruik te maken van hout uit de directe omgeving. U bent hierbij uitgenodigd voor een Broodje Energie over dit onderwerp.

Lees verder...

Zonnepanelen op huurdaken van VIVARE

Jos van der Schot wil graag zonnepanelen op zijn woning die hij van VIVARE huurt. Vivare heeft aangegeven hier niet negatief tegenover te staan. Met behulp van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie gaat hij kijken hoe dit concreet ingevuld kan worden. Doet u ook mee?

Lees verder...

Nationaal Energiebespaarfonds van start

Met de komst van het nationale Energiebespaarfonds is het voor woningeigenaren mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten. Voor meer informatie bekijk de website http://ikinvesteerslim.nl/

Lees verder...

Verlenging subsidieregeling voor Groengasvoertuig

Nog tot 1 juli 2014 kunnen particulieren en bedrijven subsidie aanvragen voor de aanschaf van een auto op Groengas (CNG). Onlangs besloot de Stadsregio Arnhem Nijmegen om de subsidieregeling, die eerdaags zou aflopen, met zes maanden te verlengen. Sinds de verruiming van de regeling medio 2013 is het aantal aanvragen aanzienlijk gestegen.

Lees verder...

Provincie Gelderland start Helpdesk Zon

Provincie Gelderland start met ingang van 3 februari j.l. een Helpdesk Zon voor scholen (sport)verenigingen en bedrijven die een zonne-energieproject willen starten.

Lees verder...

Provinciale subsidieregelingen energie gewijzigd

Op 6 november 2013 heeft Provinciale Staten een wijziging van de subsidieregeling Vitaal Gelderland aangenomen.

Lees verder...

Subsidieregeling voor energiedisplays in scholen

Scholen die zonnepanelen aanschaffen, kunnen vanaf 1 februari 2014 bij de Provincie Gelderland subsidie aanvragen voor de aanschaf van een energiedisplay. Een display biedt de mogelijkheid om de zelf opgewekte energie en het energieverbruik van de school zichtbaar te maken. De scholen kunnen de display naar eigen inzicht inzetten om hun leerlingen op jonge leeftijd vertrouwd te maken met duurzame energie en lokaal opgewekte energie.

Lees verder...

Open dag 'Nul-op-de-Meter' huizen van Stroomversnelling

19-02-2014

Op woensdag 19 februari a.s. organiseert het team Stroomversnelling een open dag in 4 rijwoningen die energieneutraal zijn gerenoveerd. In Arnhem wordt een woning in de Van Speykstraat 80 opengesteld.

Lees verder...

Energiecooperatie Rijn en IJssel deelt haar werkplekken en vergaderruimtes

Met ingang van 20 februari kan iedereen online een werkplek of vergaderlocatie boeken bij de Energiecoöperatie Rijn en IJssel in Arnhem. Deze coöperatie is in Arnhem de eerste die een nieuw boekingssysteem in gebruik neemt. Dit systeem biedt geïnteresseerde ZZP-ers de mogelijkheid om een werkplek voor enkele uren of een hele dag direct online te boeken.

Lees verder...

Energiebespaarlening 'Ik Investeer Slim'

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Via maandelijkse betalingen van de lening spreidt u de kosten over meerdere jaren. De lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Lees verder...

Duurzame renovatie

In Arnhem staat een nul-op-de-meter voorbeeldhuis!

Lees verder...

Zon op huurdaken in Renkum

Huurder van Vivare in Renkum? Doe mee! Neem voor vragen contact op met Jos van der Schot (huurder van Vivare): 06-53450077

Lees verder...

Schakel over op duurzame lokale energie

Rijn en IJssel Energie Coöperatie levert vanaf vandaag stroom en gas aan huishoudens en bedrijven in haar regio.

Lees verder...

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.