De gedachte van een coöperatie is simpel: samen staan we sterk. Sterk in het realiseren van een duurzame samenleving, regionale energie en grotere onafhankelijkheid.
De gedachte van een coöperatie is simpel: samen staan we sterk. Sterk in het realiseren van een duurzame samenleving, regionale energie en grotere onafhankelijkheid.
Agenda
Nieuwjaarsborrel Rijn en IJssel Energiecooperatie
19-01-2018
Het nieuwe jaar is begonnen en graag willen wij u onder het genot van een hapje en drankje onze beste wensen overbrengen. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 19 januari om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.
19-01-2018 16:00 - 18:00 — Molenplaats in Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem
Nieuwjaarsborrel Rijn en IJssel Energiecooperatie
Algemene Ledenvergadering 24 januari 2018
24-01-2018
Op 24 januari 2018 houdt de Rijn en IJssel Energiecoöperatie haar Algemene Ledenvergadering.
24-01-2018 20:00 - 22:30 — De molenplaats Sonsbeek
Algemene Ledenvergadering 24 januari 2018
Informatieavond: Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen en isolatie van start in gemeente Rheden
25-01-2018
Op 10 januari is de grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie van start gegaan. Op donderdag 25 januari is er een informatieavond.
25-01-2018 19:30 - 22:00 — gemeentehuis van Rheden (Hoofdstraat 3, De Steeg)
Informatieavond: Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen en isolatie van start in gemeente Rheden
Cooperatiecafe
16-02-2018
Op 16 februari 2018 houdt de coöperatie haar coöperatiecafe. We nodigen u van harte uit tussen 16.00 en 18.00 uur in de Molenplaats Sonsbeek. Onder het genot van een drankje praten we over de actuele zaken van de coöperatie.
16-02-2018 16:00 - 18:00
Cooperatiecafe
Aankomende agenda items...
Nieuws
Het AANjaagfonds: hulp bij het opzetten van een duurzame buurtactie 16-01-2018
Met ingang van 1 januari 2018 kunnen Arnhemmers die samen met buren willen werken aan het verduurzamen van een wijk, buurt of straat, in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit het AANjaagfonds.
Het AANjaagfonds: hulp bij het opzetten van een duurzame buurtactie
Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen en isolatie van start in gemeente Rheden 16-01-2018
10 januari is de grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie van start gegaan. Vrijwel alle woningeigenaren in gemeente Rheden ontvangen een brief met informatie over de actie. Woningeneigenaren met een huis gebouwd voor 1976 ontvangen een brief over de inkoop van isolatie en zonnepanelen. Eigenaren met een woning van na dit bouwjaar ontvangen informatie over de inkoop van alleen zonnepanelen. Op donderdag 25 januari is er een informatieavond.
Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen en isolatie van start in gemeente Rheden
Utrechts bedrijf mag Zonnepark Arnhem bouwen 10-12-2017
We hebben de  aanbesteding voor een zonnepark bij de windmolens in Arnhem net niet gewonnen. De bouwrechten zijn verleend aan een projectontwikkelaar uit Utrecht. Wij wilden via coöperatie, 100% van het eigenaarschap over te dragen aan burgers. Zo blijven lusten en de lasten in de regio. Atama, een zonnepaneleninstallateur uit Elst,  zou het park gaan bouwen, Dit voordeel legt gemeente Arnhem nu naast zich neer.
Utrechts bedrijf mag Zonnepark Arnhem bouwen
Algemene Ledenvergadering 25-11-2017
Op 24 januari 2018 hebben wij een Algemene Ledenvergadering. Deze is om 20.00 uur in De Molenplaats, het bezoekerscentrum Sonsbeek, aan de Zypendaalseweg. Tijdens deze vergadering worden besluiten rondom het Windpark Koningspleij genomen. Iedereen is welkom, alleen leden mogen stemmen.
Algemene Ledenvergadering
Info

Wat willen we?

Wij willen energiebesparing en de productie van duurzame energie in de kop van de Rijn-en-IJssel-regio stimuleren en organiseren.

Coöperatief samenwerken

De Rijn en IJssel Energiecoöperatie wil aan de wieg staan van een lokale, schone en betaalbare energiehuishouding. Zij wil van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. Tegelijkertijd wil de coöperatie het lokale bedrijfsleven verleiden tot de keuze voor duurzame energie van eigen bodem. Coöperatieve samenwerking is daarbij het uitgangspunt.

 

Wij helpen u ook bij het verbruiken van zo min mogelijk energie door te besparen of zelf energie op te wekken.

 

Werkgebied cooperatie

 

Hoe doen we dat?

Door collectief opzetten van onder andere zonne energie, biomassa en windprojecten. Maar ook door begeleiden van particulieren en bedrijven bij het plaatsen van zonnepanelen, isoleren of andere vormen van energie besparen.

 

Streekenergie

Streekenergie: daar zet de coöperatie zich voor in. Wij doen dat door samen te werken met Inenergie. Het bijzondere is dat de winsten weer naar de coöperatie vloeien en dat u daar zelf zeggenschap over kunt hebben. Doordat zoveel mogelijk wordt gewerkt met lokale partners komt het geld dat de coöperatie omzet maximaal ten goede voor de lokale economie en de lokale werkgelegenheid.

 

 

Wilt u meer weten? hier kunt u het bedrijfsplan downloaden.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.