De gedachte van een coöperatie is simpel: samen staan we sterk. Sterk in het realiseren van een duurzame samenleving, regionale energie en grotere onafhankelijkheid.
De gedachte van een coöperatie is simpel: samen staan we sterk. Sterk in het realiseren van een duurzame samenleving, regionale energie en grotere onafhankelijkheid.
Agenda
Cooperatiecafe 18 mei
18-05-2018
Graag nodigen wij u uit voor het Cooperatiecafe op vrijdag 18 mei van 16.00 tot 18.00 uur. Dit Coöperatiecafe nemen wij u mee in de wereld van het Energieloket Midden Gelderland.
18-05-2018 16:00 - 18:00 — Molenplaats, Sonsbeek
Cooperatiecafe 18 mei
Aankomende agenda items...
Nieuws
Zonnepanelen op Elzenhof? 11-04-2018
Er is een samenwerkings-overeenkomst gesloten met Boer Wilco Nieuwenhuis van de Elzenhof voor een postcoderoosproject.
Zonnepanelen op Elzenhof?
Duurzaamheidslening gemeente Arnhem 01-04-2018
Vanaf 3 april kunt u een lening aanvragen bij de gemeente Arnhem voor duurzame maatregelen aan uw huis.
Duurzaamheidslening gemeente Arnhem
Subsidies en leningen 20-03-2018
Elk coöperatie café wordt een specifiek thema besproken waar we een kwartiertje bij stilstaan. Dit keer was het de wondere wereld van subsidies en leningen voor energieopwekking en besparen.
Subsidies en leningen
ArnhemAANdag 17-03-2018
We starten maandag 12 maart a.s. het project Arnhemaandag: 10 verschillende huishoudens zullen 10 weken pogen om energieneutraal te leven.
ArnhemAANdag
Info

Wat willen we?

Wij willen energiebesparing en de productie van duurzame energie in de kop van de Rijn-en-IJssel-regio stimuleren en organiseren.

Coöperatief samenwerken

De Rijn en IJssel Energiecoöperatie wil aan de wieg staan van een lokale, schone en betaalbare energiehuishouding. Zij wil van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. Tegelijkertijd wil de coöperatie het lokale bedrijfsleven verleiden tot de keuze voor duurzame energie van eigen bodem. Coöperatieve samenwerking is daarbij het uitgangspunt.

 

Wij helpen u ook bij het verbruiken van zo min mogelijk energie door te besparen of zelf energie op te wekken.

 

Werkgebied cooperatie

 

Hoe doen we dat?

Door collectief opzetten van onder andere zonne energie, biomassa en windprojecten. Maar ook door begeleiden van particulieren en bedrijven bij het plaatsen van zonnepanelen, isoleren of andere vormen van energie besparen.

 

Streekenergie

Streekenergie: daar zet de coöperatie zich voor in. Wij doen dat door samen te werken met Inenergie. Het bijzondere is dat de winsten weer naar de coöperatie vloeien en dat u daar zelf zeggenschap over kunt hebben. Doordat zoveel mogelijk wordt gewerkt met lokale partners komt het geld dat de coöperatie omzet maximaal ten goede voor de lokale economie en de lokale werkgelegenheid.

 

 

Wilt u meer weten? hier kunt u het bedrijfsplan downloaden.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.