De gedachte van een coöperatie is simpel: samen staan we sterk. Sterk in het realiseren van een duurzame samenleving, regionale energie en grotere onafhankelijkheid.
De gedachte van een coöperatie is simpel: samen staan we sterk. Sterk in het realiseren van een duurzame samenleving, regionale energie en grotere onafhankelijkheid.
Agenda
Cooperatiecafe 18 mei
18-05-2018
Graag nodigen wij u uit voor het Cooperatiecafe op vrijdag 18 mei van 16.00 tot 18.00 uur. Dit Coöperatiecafe nemen wij u mee in de wereld van het Energieloket Midden Gelderland.
18-05-2018 16:00 - 18:00 — Molenplaats, Sonsbeek
Cooperatiecafe 18 mei
Aankomende agenda items...
Nieuws
Zonnepanelen op Elzenhof? 11-04-2018
Er is een samenwerkings-overeenkomst gesloten met Boer Wilco Nieuwenhuis van de Elzenhof voor een postcoderoosproject.
Zonnepanelen op Elzenhof?
Duurzaamheidslening gemeente Arnhem 01-04-2018
Vanaf 3 april kunt u een lening aanvragen bij de gemeente Arnhem voor duurzame maatregelen aan uw huis.
Duurzaamheidslening gemeente Arnhem
Subsidies en leningen 20-03-2018
Elk coöperatie café wordt een specifiek thema besproken waar we een kwartiertje bij stilstaan. Dit keer was het de wondere wereld van subsidies en leningen voor energieopwekking en besparen.
Subsidies en leningen
ArnhemAANdag 17-03-2018
We starten maandag 12 maart a.s. het project Arnhemaandag: 10 verschillende huishoudens zullen 10 weken pogen om energieneutraal te leven.
ArnhemAANdag
Info

De organisatie

Hoe gaat dat nu te werk met een coöperatie? Eigenlijk heel simpel.

Ten eerste heeft de coöperatie leden en iedereen kan lid worden. De leden bepalen het beleid.

 

organisatie cooperatie

 

Daarnaast heeft de coöperatie klanten. Klanten zijn onder andere degenen die de elektriciteit, warmte en/of gas afnemen.

 

Ook helpt de coöperatie bewoners in deze omgeving met vragen en producten op het gebied van energie en energiebesparing. Dit doet zij vanuit De KAS, het energieservicepunt van deze regio.

 

Met inkomsten van de coöperatie en andere financieringen worden projecten uitgevoerd. De leden van de coöperatie oefenen via de ledenraad zeggenschap uit en bepalen onder meer welke investeringen door de coöperatie worden gedaan.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.