Agenda
Hier opgewekt
23-11-2018
Op vrijdag 23 november vindt voor de zevende keer hét evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.
23-11-2018 09:00 - 22:00 — Spant! - Bussum
Hier opgewekt
Aankomende agenda items...
Nieuws
Kom op ons zomerfeest 26-06-2018
Op 29 juni bent u welkom op ons zomerfeest. vanaf 17.00 uur in De Broedplaats (DAZO), Spijkerstraat 125, Arnhem
Kom op ons zomerfeest
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan 20-06-2018
Minister Wiebes kondigt in zijn brief aan de Tweede Kamer van 15 juni j.l. aan hoe hij het stimuleringsbeleid voor lokale hernieuwbare elektriciteitsproductie wil vormgeven. In de brief bespreekt hij verschillende regelingen en aanpassingen van het huidige beleid, waaronder de de salderingsregeling, de postcoderoosregeling, en een ontwikkelfonds voor coöperaties.
Minister Wiebes kondigt beleid stimulering lokale hernieuwbare energieproductie aan
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd 20-06-2018
Tijdens de ledenvergadering van 13 juni is de kennisbank van de Vereniging Energie Coöperaties Gelderland (VECG) gelanceerd. De kennisbank bevat een overzicht van projecten die door de 30 leden van de VECG worden uitgevoerd. Aan elk project zijn profielen gekoppeld van betrokken specialisten en documenten ter ondersteuning van nieuwe coöperatieve projecten.
Unieke kennisbank Gelderse energiecooperaties gelanceerd
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken 08-05-2018
Wij staan op de State of Fashion nacht en hebben jouw hulp nodig bij onze stand om Windpark Koningspleij aan zo veel mogelijk mensen te presenteren. De nacht van de mode is op 9 juni en we staan er van 18.00 tot 22.00 uur. Wil je meedoen, neem dan contact op met Patrick of Xeni.
Urgente oproep: Help mee onze Windaandelen bekend te maken
Info

Maatschappelijk transities worden toegelicht, besproken en bediscussieerd.

Thijs de la Court, (bestuurslid klimaatverbond) leidt het thema in, A.L. Snijders (bekend en geprezen columnist, Constantijn Huygens-prijs) reageert. Op de bijeenkomst worden de eerste speldjes NO GREED uitgereikt en aangeboden. Over het initiatief van No Greed lees je onderaan. Natuurlijk zorgen we ook voor een borrel, hapjes en een passende muzikale omlijsting.
Wanneer 03-11-2013
van 15:00 tot 17:30
Waar Tagore, Middelhovenstraat 11 te Dieren
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

De financiële crisis van de afgelopen jaren vindt haar oorzaak in de ontoombare hebzucht in onze rollen als bankier, belegger, speculant en zelfs als consument. Financiële systemen hebben, met het vooruitzicht op bonussen, hoge winsten en snel verdienen, gezorgd voor onvoorstelbare schade aan economieën en sociale verbanden. Iedereen ondervindt de negatieve gevolgen van deze door velen zo geprezen handelswijze.

 

Naast de grote schade die aangericht is en wordt, heeft deze crisis geleid tot versnelling  van positieve maatschappelijke processen. De visies op duurzaamheid en milieu, gebruik van grondstoffen, eerlijk handelen en gewone beloning voor gewone goederen en diensten beheersen de debatten.

 

Naast feitelijke transities – naar duurzaamheid, participatie van inwoners, een sociale economie-  hebben we te maken met een verandering van opvattingen, de manier waarop we met elkaar omgaan. Onze gehele samenleving verandert.

 

We willen graag weten of je komt via een mail naar info@no-greed.nl.

 

Met hartelijke groet,
Carin Unverzagt

Reinder Boon

Constans Pos

 

Programma bijeenkomst 3 november 2013.

 

Zaal open 14.30 uur

 

15.00 uur opening bijeenkomst

15.10 uur inleiding Thijs de la Court, mogelijkheid vragen/discussie

16.00 uur aanbieden eerste No Greed speldje aan Thijs

 

Pauze, muziek

 

16.30 uur Bijdrage A.L. Snijders

17.00 uur dankwoord en aanbieden speldje aan Peter Mueller

17.10 uur introductie van de boodschappers

17.20 uur borrel, nazit, muziek

 

Tijdens de nazit is er de gelegenheid inkopen te doen.

 

Over No Greed

Your Need; No Greed

 

Ondernemerszin, creativiteit, lef, passie, talent, gouden handen, intelligentie, authenticiteit, doorzettingsvermogen, integriteit. We hebben het allemaal nodig om onszelf en de wereld verder te helpen. En dat mag worden beloond, dat moet worden beloond. Met waardering en met geld: Your Need.

 

We verdienen graag wat ons toekomt, we krijgen graag wat we willen. Maar er is een grens: als dat ten koste gaat van anderen en onze natuurlijke bronnen. De grens ligt bij zorgvuldigheid, bij zelfbewustzijn, bij tevredenheid, bij eindigheid, bij omgevingsbewustzijn, bij genieten, bij voldoende, bij dankbaarheid, bij hebben in plaats van zijn. En dat durven te laten zien: No Greed.

 

Het No Greed-speldje is een open hand waarmee de drager aangeeft dat een hand kan ontvangen. maar ook kan tegenhouden en duidelijk aangeven dat het voldoende is.

 

Over de pols loopt een blauwe rivier, een symbool voor de rivier Paktolos uit de mythe van koning Midas. Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Een schijnbaar aantrekkelijke gedachte, tot bleek dat ook zijn voedsel en kinderen in goud veranderden. Midas kwam tot inzicht en inkeer en besloot zijn macht weg te wassen in deze rivier.

 

 

Ghandi: ‘Earth provides enough to satisfy every man’s need, but not every man’s greed’

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.