Agenda
Duurzame Zondag Arnhem West
30-09-2018
Arnhem West is een wijk van de toekomst in het Gelders Energieakkoord en de kansen op een versnelling van de energietransitie in ons stadsdeel nemen alleen maar toe.
30-09-2018 11:00 - 15:30 — Buurthuis t Huukske, Mauritsstraat 22 Arnhem
Duurzame Zondag Arnhem West
Energiecafe All Electric, can we do it?
04-10-2018
Graag nodigen we je uit voor het Energy Café op 4 oktober met als thema: All Electric, can we do it? Er komen steeds meer All Electric concepten op de markt als duurzaam alternatief voor systemen die op fossiele brandstoffen werken.
04-10-2018 16:30 - 18:30
Energiecafe All Electric, can we do it?
Nationaal Warmte Congres
08-11-2018
Bent u ook op zoek naar de mogelijkheden om de warmtetransitie uit te voeren? Hoe u het concreet kunt maken? Hoe we van gas naar gasloos kunnen gaan?
08-11-2018 06:00 - 17:00 — De Vereniging, Nijmegen
Nationaal Warmte Congres
Hier opgewekt
23-11-2018
Op vrijdag 23 november vindt voor de zevende keer hét evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.
23-11-2018 09:00 - 22:00 — Spant! - Bussum
Hier opgewekt
Aankomende agenda items...
Nieuws
Overlijden Peter van Hal 19-08-2018
Afgelopen week ontvingen we het verdrietige en schokkende nieuws dat Peter van Hal op woensdag 8 augustus door een misdrijf om het leven is gebracht.
Overlijden Peter van Hal
Meer dan 500 participanten Windpark Koningspleij 28-07-2018
De 500ste deelnemer aan het burgerwindpark Koningspleij heeft zich aangemeld
Meer dan 500 participanten Windpark Koningspleij
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 28-07-2018
Op 10 november 2017 overleed Dirk Zeldenrust. Hij was een van de mensen die zijn achternaam echt eer aandeed. Hij achtervolgde Jan en alleman over allerlei onderwerpen over duurzaamheid. Ook in de vergaderingen van de Coöperatie liet hij zich meermaals gelden.
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs
Kom op ons zomerfeest 26-06-2018
Op 29 juni bent u welkom op ons zomerfeest. vanaf 17.00 uur in De Broedplaats (DAZO), Spijkerstraat 125, Arnhem
Kom op ons zomerfeest
Info

Maatschappelijk transities worden toegelicht, besproken en bediscussieerd.

Thijs de la Court, (bestuurslid klimaatverbond) leidt het thema in, A.L. Snijders (bekend en geprezen columnist, Constantijn Huygens-prijs) reageert. Op de bijeenkomst worden de eerste speldjes NO GREED uitgereikt en aangeboden. Over het initiatief van No Greed lees je onderaan. Natuurlijk zorgen we ook voor een borrel, hapjes en een passende muzikale omlijsting.
Wanneer 03-11-2013
van 15:00 tot 17:30
Waar Tagore, Middelhovenstraat 11 te Dieren
Voeg agenda item toe aan kalender vcal icon vCal
vcal icon iCal

De financiële crisis van de afgelopen jaren vindt haar oorzaak in de ontoombare hebzucht in onze rollen als bankier, belegger, speculant en zelfs als consument. Financiële systemen hebben, met het vooruitzicht op bonussen, hoge winsten en snel verdienen, gezorgd voor onvoorstelbare schade aan economieën en sociale verbanden. Iedereen ondervindt de negatieve gevolgen van deze door velen zo geprezen handelswijze.

 

Naast de grote schade die aangericht is en wordt, heeft deze crisis geleid tot versnelling  van positieve maatschappelijke processen. De visies op duurzaamheid en milieu, gebruik van grondstoffen, eerlijk handelen en gewone beloning voor gewone goederen en diensten beheersen de debatten.

 

Naast feitelijke transities – naar duurzaamheid, participatie van inwoners, een sociale economie-  hebben we te maken met een verandering van opvattingen, de manier waarop we met elkaar omgaan. Onze gehele samenleving verandert.

 

We willen graag weten of je komt via een mail naar info@no-greed.nl.

 

Met hartelijke groet,
Carin Unverzagt

Reinder Boon

Constans Pos

 

Programma bijeenkomst 3 november 2013.

 

Zaal open 14.30 uur

 

15.00 uur opening bijeenkomst

15.10 uur inleiding Thijs de la Court, mogelijkheid vragen/discussie

16.00 uur aanbieden eerste No Greed speldje aan Thijs

 

Pauze, muziek

 

16.30 uur Bijdrage A.L. Snijders

17.00 uur dankwoord en aanbieden speldje aan Peter Mueller

17.10 uur introductie van de boodschappers

17.20 uur borrel, nazit, muziek

 

Tijdens de nazit is er de gelegenheid inkopen te doen.

 

Over No Greed

Your Need; No Greed

 

Ondernemerszin, creativiteit, lef, passie, talent, gouden handen, intelligentie, authenticiteit, doorzettingsvermogen, integriteit. We hebben het allemaal nodig om onszelf en de wereld verder te helpen. En dat mag worden beloond, dat moet worden beloond. Met waardering en met geld: Your Need.

 

We verdienen graag wat ons toekomt, we krijgen graag wat we willen. Maar er is een grens: als dat ten koste gaat van anderen en onze natuurlijke bronnen. De grens ligt bij zorgvuldigheid, bij zelfbewustzijn, bij tevredenheid, bij eindigheid, bij omgevingsbewustzijn, bij genieten, bij voldoende, bij dankbaarheid, bij hebben in plaats van zijn. En dat durven te laten zien: No Greed.

 

Het No Greed-speldje is een open hand waarmee de drager aangeeft dat een hand kan ontvangen. maar ook kan tegenhouden en duidelijk aangeven dat het voldoende is.

 

Over de pols loopt een blauwe rivier, een symbool voor de rivier Paktolos uit de mythe van koning Midas. Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Een schijnbaar aantrekkelijke gedachte, tot bleek dat ook zijn voedsel en kinderen in goud veranderden. Midas kwam tot inzicht en inkeer en besloot zijn macht weg te wassen in deze rivier.

 

 

Ghandi: ‘Earth provides enough to satisfy every man’s need, but not every man’s greed’

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.